CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Frontin, comprimate




Forma de prezentare: - Frontin, comprimate
Cpr. 0,25 mg, 0,5 mg, 1 mg; ct. U 1 fl. U 30 sau 100 cpr. (P-RF)

Indicatii - Frontin, comprimate
Stari anxioase (nevroza anxioasa). Depresie anxioasa. Depresie nevrotica sau reactiva. Stari de panica care evolueaza cu sau fara fobie. Blocarea sau atenuarea atacurilor de panica si a fobiei la pacienti care au agorafobie cu atacuri de panica.

Dozare si mod de administrare - Frontin, comprimate
Doza trebuie individualizata in functie de severitatea simptomelor si de raspunsul fiecarui pacient in parte. Doza zilnica poate varia intre 0,25 si 4,5 mg, administrare orala in priza unica sau fractionat. Oprirea tratament se face prin reducerea gradata a dozelor.

Contraindicatii - Frontin, comprimate
Pacienti cu sensibilitate cunoscuta la benzodiazepine.

Atentionari si precautii speciale - Frontin, comprimate
Pot aparea obionuinta si dependenta fizica/psihica. Trebuie acordata atentie pacientilor cu predispozitie la abuzul de medicamente. Scaderea rapida sau intreruperea brusca a tratament determina simptome de abstinenta. Administrarea la pacientii cu depresie severa sau cu tendinta la suicid se face cu Precautii. Precautii in cazul folosirii pentru tratament starilor de panica. Precautie la pacientii cu afectare renala sau hepatica. Precautii la copii sub 18 ani. Atentie cand este adm. concomitent cu: alte psihotrope, anticonvulsivante, antihistaminice, alcool, alte medicamente care deprima SNC. Folosirea in primul trimestru de sarcina trebuie evitata. Mamele nu trebuie sa alapteze in timpul tratament cu alprazolam. Pacientii care primesc alprazolam trebuie sfatuiti sa nu conduca masini sau sa opereze utilaje periculoase.

Reactii adverse - Frontin, comprimate
Senzatie de somnolenta si de ameteala. Tulburari de vedere, cefalee, depresie, insomnie, nervozitate/anxietate, tremor, modificari de greutate, tulburari de memorie/amnezie, tulburari de coordonare, diferite simptome gastrointestinale si manifestari vegetative. Distonie, iritabilitate, anorexie, oboseala, vorbire neclara, icter, slabiciune musculara, modificari ale libidoului, neregularitati ale ciclului menstrual, incontinenta, retentie de urina si afectarea functiei hepatice. Rar cresterea presiunii intraoculare. Mai putin frecvente au fost modificarea afectului, dermatita. Dificultati de concentrare, stari confuzionale, halucinatii, excitatii, precum si efecte de comportament advers ca iritabilitate, agitatie, furie si agresivitate sau reactii de tip ostil.

)))Forma de prezentare: Cpr. 0,25 mg, 0,5 mg, 1 mg; ct. U 1 fl. U 30 sau 100 cpr. (P-RF) Stari anxioase (nevroza anxioasa). Depresie anxioasa. Depresie nevrotica sau reactiva. Stari de panica care evolueaza cu sau fara fobie. Blocarea sau atenuarea atacurilor de panica si a fobiei la pacienti care au agorafobie cu atacuri de panica. )))Dozare si mod de administrare Doza trebuie individualizata in functie de severitatea simptomelor si de raspunsul fiecarui pacient in parte. Doza zilnica poate varia intre 0,25 si 4,5 mg, administrare orala in priza unica sau fractionat. Oprirea tratament se face prin reducerea gradata a dozelor. )))Contraindicatii Pacienti cu sensibilitate cunoscuta la benzodiazepine. )))Atentionari si precautii speciale Pot aparea obionuinta si dependenta fizica/psihica. Trebuie acordata atentie pacientilor cu predispozitie la abuzul de medicamente. Scaderea rapida sau intreruperea brusca a tratament determina simptome de abstinenta. Administrarea la pacientii cu depresie severa sau cu tendinta la suicid se face cu Precautii. Precautii in cazul folosirii pentru tratament starilor de panica. Precautie la pacientii cu afectare renala sau hepatica. Precautii la copii sub 18 ani. Atentie cand este adm. concomitent cu: alte psihotrope, anticonvulsivante, antihistaminice, alcool, alte medicamente care deprima SNC. Folosirea in primul trimestru de sarcina trebuie evitata. Mamele nu trebuie sa alapteze in timpul tratament cu alprazolam. Pacientii care primesc alprazolam trebuie sfatuiti sa nu conduca masini sau sa opereze utilaje periculoase. Senzatie de somnolenta si de ameteala. Tulburari de vedere, cefalee, depresie, insomnie, nervozitate/anxietate, tremor, modificari de greutate, tulburari de memorie/amnezie, tulburari de coordonare, diferite simptome gastrointestinale si manifestari vegetative. Distonie, iritabilitate, anorexie, oboseala, vorbire neclara, icter, slabiciune musculara, modificari ale libidoului, neregularitati ale ciclului menstrual, incontinenta, retentie de urina si afectarea functiei hepatice. Rar cresterea presiunii intraoculare. Mai putin frecvente au fost modificarea afectului, dermatita. Dificultati de concentrare, stari confuzionale, halucinatii, excitatii, precum si efecte de comportament advers ca iritabilitate, agitatie, furie si agresivitate sau reactii de tip ostil.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente