CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Flutamida sindan 250 mg, comprimate
Compozitie - Flutamida sindan 250 mg, comprimate
Un comprimat contine flutamida 250 mg si excipienti: lactoza monohidrat, amidon de porumb, laurilsulfat de sodiu, celuloza microcristalina, dioxid de siliciu coloidal, stearat de magneziu. Grupa farmacoterapeutica: antihormoni folositi in tratamentul bolii canceroase, antiandrogeni.

Indicatii terapeutice - Flutamida sindan 250 mg, comprimate
Tratamentul cancerului de prostata metastatic. Adjuvant in tratamentul cancerului de prostata stadiile T2b-T3.

Contraindicatii - Flutamida sindan 250 mg, comprimate
Hipersensibilitate la flutamida sau la oricare dintre componentii produsului.

Precautii - Flutamida sindan 250 mg, comprimate
Datorita potentialului hepatotoxic (moderat) al flutamidei, in timpul tratamentului este necesar controlul periodic al functiei hepatice. In cazul aparitiei de icter, prurit, urina inchisa la culoare, durere in hipocondrul drept, astenie, anorexie, greata sau varsaturi repetate, se recomanda dozarea enzimelor hepatice. Cresterea valorilor serice ale transaminazelor hepatice > 3 ori valoarea normala, impune intreruperea tratamentului.In timpul administrarii flutamidei este necesara evidentierea unei eventuale methemoglobinemii. Daca aceasta depaseste 5% este necesara oprirea administrarii.

Interactiuni medicamentoase - Flutamida sindan 250 mg, comprimate
Asocierea flutamidei cu warfarina necesita prudenta, datorita cresterii efectului anticoagulant oral, cu risc hemoragic. In cazul asocierii sunt necesare un control mai frecvent al concentratiei de protrombina, supravegherea INR (International Normalized Ratio) si scaderea dozei de anticoagulant, in timpul si 8 zile dupa tratamentul cu flutamida.

Sarcina si alaptarea - Flutamida sindan 250 mg, comprimate
Nu este cazul, deoarece flutamida nu se administreaza la femei. Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje- Nu este cazul.

Doze si mod de administrare - Flutamida sindan 250 mg, comprimate
Un comprimat (250 mg) de 2 - 3 ori pe zi, la mese, in tratament continuu.

Reactii adverse - Flutamida sindan 250 mg, comprimate
In timpul tratamentului cu flutamida pot sa apara urmatoarele reactii adverse:digestive: diaree, greata, varsaturi, dureri abdominale;hepatice- in cateva cazuri s-au semnalat cresteri ale valorilor serice ale transaminazelor hepatice, in general reversibile la intreruperea tratamentului; s-au raportat cazuri foarte rare de hepatita grava, uneori mortala;ginecomastie si/ sau sensibilitate mamara;risc, rar, de methemoglobinemie;modificari ale spermogramei;cazuri rare de fotosensibilizare;s-au semnalat cateva cazuri de anemie;modificari de culoare ale urinei, la unii pacienti.

Supradozaj - Flutamida sindan 250 mg, comprimate
Nu s-au descris cazuri de supradozaj cu flutamida. Datorita proportiei mari de legare a flutamidei de proteinele plasmatice (aproximativ 94 %), dializa nu este o metoda eficace de eliminare.

Un comprimat contine flutamida 250 mg si excipienti: lactoza monohidrat, amidon de porumb, laurilsulfat de sodiu, celuloza microcristalina, dioxid de siliciu coloidal, stearat de magneziu. Grupa farmacoterapeutica: antihormoni folositi in tratamentul bolii canceroase, antiandrogeni. (((terapeutice Tratamentul cancerului de prostata metastatic. Adjuvant in tratamentul cancerului de prostata stadiile T2b-T3. )))Contraindicatii Hipersensibilitate la flutamida sau la oricare dintre componentii produsului. )))Precautii Datorita potentialului hepatotoxic (moderat) al flutamidei, in timpul tratamentului este necesar controlul periodic al functiei hepatice. In cazul aparitiei de icter, prurit, urina inchisa la culoare, durere in hipocondrul drept, astenie, anorexie, greata sau varsaturi repetate, se recomanda dozarea enzimelor hepatice. Cresterea valorilor serice ale transaminazelor hepatice > 3 ori valoarea normala, impune intreruperea tratamentului.In timpul administrarii flutamidei este necesara evidentierea unei eventuale methemoglobinemii. Daca aceasta depaseste 5% este necesara oprirea administrarii. )))Interactiuni medicamentoase Asocierea flutamidei cu warfarina necesita prudenta, datorita cresterii efectului anticoagulant oral, cu risc hemoragic. In cazul asocierii sunt necesare un control mai frecvent al concentratiei de protrombina, supravegherea INR (International Normalized Ratio) si scaderea dozei de anticoagulant, in timpul si 8 zile dupa tratamentul cu flutamida. )))Sarcina si alaptarea Nu este cazul, deoarece flutamida nu se administreaza la femei. Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje- Nu este cazul. ))) Doze si mod de administrare Un comprimat (250 mg) de 2 - 3 ori pe zi, la mese, in tratament continuu. ))) Reactii adverse In timpul tratamentului cu flutamida pot sa apara urmatoarele reactii adverse:digestive: diaree, greata, varsaturi, dureri abdominale;hepatice- in cateva cazuri s-au semnalat cresteri ale valorilor serice ale transaminazelor hepatice, in general reversibile la intreruperea tratamentului; s-au raportat cazuri foarte rare de hepatita grava, uneori mortala;ginecomastie si/ sau sensibilitate mamara;risc, rar, de methemoglobinemie;modificari ale spermogramei;cazuri rare de fotosensibilizare;s-au semnalat cateva cazuri de anemie;modificari de culoare ale urinei, la unii pacienti.))) Supradozaj Nu s-au descris cazuri de supradozaj cu flutamida. Datorita proportiei mari de legare a flutamidei de proteinele plasmatice (aproximativ 94 %), dializa nu este o metoda eficace de eliminare.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente