CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Flumetazon pivalat, unguent
Actiune terapeutica - Flumetazon pivalat, unguent
Preparat glucocorticoid pentru uz dermatologic, are actiune antiinflamatorie, antialergica si antipruriginoasa intense.

Indicatii - Flumetazon pivalat, unguent
Eczeme, dermatite, neurodermite, prurigo, psoriazis vulgar, lichen plan, lupus eritematos discoid netuberculos. Unguentul se foloseste in cazurile cronice si in inflamatiile cu piele uscata; crema este de ales in formele acute sau subacute si pe pielea seboreica sau sensibilizata la corpi grasi.

Mod de administrare - Flumetazon pivalat, unguent
Local pe piele, de 2-3 ori/zi (eventual sub pansament ocluziv, schimbat la 24-48 de ore); se continua 1-2 saptamani dupa vindecarea aparenta.

Contraindicatii - Flumetazon pivalat, unguent
Dermite infectioase bacteriene si fungice, afectiuni tuberculoase si sifilitice ale pielii, zona, herpes, varicela, vaccina, dermatita periorala rozacee, acnee; in timpul sarcinii nu se foloseste sau prudenta (indicatii stricte, doze mici, tratament de scurta durata). Se va evita aplicarea indelungata (peste 4 saptamani) pe tegumentele fetei; nu se pune in contact cu conjunctiva.

Reactii adverse - Flumetazon pivalat, unguent
Favorizarea infectiilor locale; rareori iritatie locala, prurit, uscaciunea pielii, hipertricoza, foliculite si eruptii acneiforme, dermatita periorala, hipopigmentare; tratamentul prelungit, mai ales sub pansament, poate provoca atrofia pielii, vergeturi, telangiectazii, purpura, pustulatie. Aplicarea repetata, pe suprafete intinse, indeosebi sub pansament ocluziv, produce uneori fenomene cortizonice sistemice (mai ales la copii).

- Flumetazon pivalat, unguent


Preparat glucocorticoid pentru uz dermatologic, are actiune antiinflamatorie, antialergica si antipruriginoasa intense. Eczeme, dermatite, neurodermite, prurigo, psoriazis vulgar, lichen plan, lupus eritematos discoid netuberculos. Unguentul se foloseste in cazurile cronice si in inflamatiile cu piele uscata; crema este de ales in formele acute sau subacute si pe pielea seboreica sau sensibilizata la corpi grasi. ))) Mod de administrare Local pe piele, de 2-3 ori/zi (eventual sub pansament ocluziv, schimbat la 24-48 de ore); se continua 1-2 saptamani dupa vindecarea aparenta. ))) Contraindicatii Dermite infectioase bacteriene si fungice, afectiuni tuberculoase si sifilitice ale pielii, zona, herpes, varicela, vaccina, dermatita periorala rozacee, acnee; in timpul sarcinii nu se foloseste sau prudenta (indicatii stricte, doze mici, tratament de scurta durata). Se va evita aplicarea indelungata (peste 4 saptamani) pe tegumentele fetei; nu se pune in contact cu conjunctiva. ))) Reactii adverse Favorizarea infectiilor locale; rareori iritatie locala, prurit, uscaciunea pielii, hipertricoza, foliculite si eruptii acneiforme, dermatita periorala, hipopigmentare; tratamentul prelungit, mai ales sub pansament, poate provoca atrofia pielii, vergeturi, telangiectazii, purpura, pustulatie. Aplicarea repetata, pe suprafete intinse, indeosebi sub pansament ocluziv, produce uneori fenomene cortizonice sistemice (mai ales la copii).)))
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente