CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Fludex , drajeuri




Indicatii - Fludex , drajeuri
Hipertensiune arteriala esentiala, ca prima medicatie sau in asociatie cu alte antihipertensive (blocante beta-adrenergice, clonidina, metildopa, captopril etc.).

Contraindicatii - Fludex , drajeuri
Accidente cerebro-vasculare recente; prudenta in caz de insuficienta hepatica sau insuficienta renala grave, in guta, la persoanele in varsta; se evita sau prudenta in timpul sarcinii. Indapamida nu trebuie asociata cu acid tienilic (risc de precipitare a uratilor in urina), litiu (creste litemia, respectiv riscul toxic), lidoflazina, vincamina (risc de torsada a varfurilor in caz de hipokaliemie); prudenta in asocierea cu alte hipokaliemiante (corticoizi, amfotericina B i.v.) si digitalice (risc crescut de aritmii), antiaritmice care pot provoca torsada varfurilor, metformina (risc crescut de acidoza lactica), antiinflamatorii nesteroidiene (antagonizeaza efectul antihipertensiv, risc de insuficienta renala), substante iodate de contrast (risc de insuficienta renala).

Reactii adverse - Fludex , drajeuri
Hipokaliemie, astenie, hipotensiune ortostatica, cefalee, greata (rareori, obisnuit minore); poate creste uricemia (dar nu provoaca hiperglicemie sau dislipemie).

Actiune terapeutica - Fludex , drajeuri
Antihipertensiv prin actiunea vasodilatatoare - efectul se instaleaza lent si este durabil; dozele mari au actiune diuretica de tip tiazidic.

Mod de administrare - Fludex , drajeuri
Oral, 1 comprimat in fiecare dimineata.

Hipertensiune arteriala esentiala, ca prima medicatie sau in asociatie cu alte antihipertensive (blocante beta-adrenergice, clonidina, metildopa, captopril etc.). )))Contraindicatii Accidente cerebro-vasculare recente; prudenta in caz de insuficienta hepatica sau insuficienta renala grave, in guta, la persoanele in varsta; se evita sau prudenta in timpul sarcinii. Indapamida nu trebuie asociata cu acid tienilic (risc de precipitare a uratilor in urina), litiu (creste litemia, respectiv riscul toxic), lidoflazina, vincamina (risc de torsada a varfurilor in caz de hipokaliemie); prudenta in asocierea cu alte hipokaliemiante (corticoizi, amfotericina B i.v.) si digitalice (risc crescut de aritmii), antiaritmice care pot provoca torsada varfurilor, metformina (risc crescut de acidoza lactica), antiinflamatorii nesteroidiene (antagonizeaza efectul antihipertensiv, risc de insuficienta renala), substante iodate de contrast (risc de insuficienta renala). ))) Reactii adverse Hipokaliemie, astenie, hipotensiune ortostatica, cefalee, greata (rareori, obisnuit minore); poate creste uricemia (dar nu provoaca hiperglicemie sau dislipemie). Antihipertensiv prin actiunea vasodilatatoare - efectul se instaleaza lent si este durabil; dozele mari au actiune diuretica de tip tiazidic. )))Mod de administrare Oral, 1 comprimat in fiecare dimineata.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente