CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Fluanxol depot, fiole




Compozitie - Fluanxol depot, fiole
Fiole a 1 ml continand flupentixol decanoat 20 mg .

Actiune terapeutica - Fluanxol depot, fiole
Neuroleptic tioxantenic intr-o forma de depozit; are proprietati antipsihotice de tip incisiv.

Indicatii - Fluanxol depot, fiole
Schizofrenie subacuta si cronica (fara tulburari majore in sfera psihomotorie), stari paranoid-halucinatorii cronice, psiho-sindroame organice de tipul halucinozei etilice si psihozelor de involutie; pentru profilaxie in psihoza maniaco-depresiva; este avantajos pentru tratamentul de durata, dupa rezolvarea fazei acute sau la psihoticii care nu coopereaza.

Mod de administrare - Fluanxol depot, fiole
Intramuscular 1-3 fiole (20-60 mg) la fiecare 2-4 saptamani.

Contraindicatii - Fluanxol depot, fiole
Intoxicatie acuta cu deprimante centrale, stari de agitatie marcata, sarcina, alergie la flupentixol; prudenta la batrani si in prezenta insuficientei cardiace. La bolnavii care nu au fost tratati anterior cu neuroleptice si la cei cu risc la acest tip de medicatie, tratamentul trebuie inceput cu un neuroleptic cu efect rapid si de durata relativ scurta. Se recomanda evitarea bauturilor alcoolice; prudenta cand se asociaza deprimante centrale (potentare periculoasa), antihipertensive (risc de hipotensiune marcata); nu se asociaza levodopei (impiedica efectul antiparkinsonian).

Reactii adverse - Fluanxol depot, fiole
Diminuarea performantelor psihomotorii, tulburari de somn (mai ales insomnie), uscaciunea gurii, tulburari de vedere, disurie (uneori, la inceputul tratamentului), constipatie, relativ frecvent hipotensiune ortostatica; manifestari de tip extrapiramidal (la doze mari).

Fiole a 1 ml continand flupentixol decanoat 20 mg . Neuroleptic tioxantenic intr-o forma de depozit; are proprietati antipsihotice de tip incisiv. Schizofrenie subacuta si cronica (fara tulburari majore in sfera psihomotorie), stari paranoid-halucinatorii cronice, psiho-sindroame organice de tipul halucinozei etilice si psihozelor de involutie; pentru profilaxie in psihoza maniaco-depresiva; este avantajos pentru tratamentul de durata, dupa rezolvarea fazei acute sau la psihoticii care nu coopereaza. )))Mod de administrare Intramuscular 1-3 fiole (20-60 mg) la fiecare 2-4 saptamani. )))Contraindicatii Intoxicatie acuta cu deprimante centrale, stari de agitatie marcata, sarcina, alergie la flupentixol; prudenta la batrani si in prezenta insuficientei cardiace. La bolnavii care nu au fost tratati anterior cu neuroleptice si la cei cu risc la acest tip de medicatie, tratamentul trebuie inceput cu un neuroleptic cu efect rapid si de durata relativ scurta. Se recomanda evitarea bauturilor alcoolice; prudenta cand se asociaza deprimante centrale (potentare periculoasa), antihipertensive (risc de hipotensiune marcata); nu se asociaza levodopei (impiedica efectul antiparkinsonian). Diminuarea performantelor psihomotorii, tulburari de somn (mai ales insomnie), uscaciunea gurii, tulburari de vedere, disurie (uneori, la inceputul tratamentului), constipatie, relativ frecvent hipotensiune ortostatica; manifestari de tip extrapiramidal (la doze mari).
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente