CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Flaxedil, fiole




Compozitie - Flaxedil, fiole
Fiole a 2 ml continand galamina trietil-iodura 80 mg ; flacon multidoze a 10 ml continand galamina trietiliodura 400 mg.

Actiune terapeutica - Flaxedil, fiole
Curarizant antidepolarizant; efectul debuteaza in 1-2 minute, este maxim la 3-5 minute de la injectarea intravenoasa si dureaza 20-30 minute.

Indicatii - Flaxedil, fiole
Ca adjuvant al anesteziei, in interventiile abdomino-pelviene, toracice si pulmonare, atunci cand este necesara completarea relaxarii musculare; pentru impiedicarea spasmelor musculare, in vederea reducerii fracturilor insotite de contractura antalgica importanta sau a examenelor endoscopice; pentru combaterea convulsiilor in tetanos si pentru prevenirea accidentelor consecutive convulsoterapiei.

Mod de administrare - Flaxedil, fiole
In chirurgie, la adulti 40-80 mg (1-2 ml) intravenos, se poate repeta, dupa nevoie, cate 20-40 mg; la copii 0,5-1 mg/kg corp (uneori sunt necesare 1,5 mg/kg corp). In tetanos, la adulti, 20-40 mg intramuscular.

Contraindicatii - Flaxedil, fiole
Miastenie grava, alergie la iod; prudenta si doze mai mici in conditii de hipovolemie, hipokaliemie, in insuficienta renala, insuficienta hepatica, insuficienta cardiaca, in prezenta tahicardiei si hipertensiunii arteriale. Unele anestezice generale (eter, halotan, ciclopropan) actioneaza sinergic (se reduce doza de curarizant); se va evita aplicarea de antibiotice aminozidice pe peritoneu la bolnavii curarizati (pot precipita apneea); prudenta sau se evita asocierea cu polimixina, lincomicina, amfotericina, chinidina, furosemid si acid etacrinic (potenteaza actiunea curarizanta).

Reactii adverse - Flaxedil, fiole
Supradozarea provoaca apnee - nu se foloseste decat avand la dispozitie aparatura pentru asistarea respiratiei si neostigmina (actioneaza ca antidot); poate provoca tahicardie si cresterea presiunii arteriale; rareori hipotensiune arteriala, bronhospasm, eritem cutanat; reactii alergice la iod.

Fiole a 2 ml continand galamina trietil-iodura 80 mg ; flacon multidoze a 10 ml continand galamina trietiliodura 400 mg. Curarizant antidepolarizant; efectul debuteaza in 1-2 minute, este maxim la 3-5 minute de la injectarea intravenoasa si dureaza 20-30 minute. Ca adjuvant al anesteziei, in interventiile abdomino-pelviene, toracice si pulmonare, atunci cand este necesara completarea relaxarii musculare; pentru impiedicarea spasmelor musculare, in vederea reducerii fracturilor insotite de contractura antalgica importanta sau a examenelor endoscopice; pentru combaterea convulsiilor in tetanos si pentru prevenirea accidentelor consecutive convulsoterapiei. )))Mod de administrare In chirurgie, la adulti 40-80 mg (1-2 ml) intravenos, se poate repeta, dupa nevoie, cate 20-40 mg; la copii 0,5-1 mg/kg corp (uneori sunt necesare 1,5 mg/kg corp). In tetanos, la adulti, 20-40 mg intramuscular. )))Contraindicatii Miastenie grava, alergie la iod; prudenta si doze mai mici in conditii de hipovolemie, hipokaliemie, in insuficienta renala, insuficienta hepatica, insuficienta cardiaca, in prezenta tahicardiei si hipertensiunii arteriale. Unele anestezice generale (eter, halotan, ciclopropan) actioneaza sinergic (se reduce doza de curarizant); se va evita aplicarea de antibiotice aminozidice pe peritoneu la bolnavii curarizati (pot precipita apneea); prudenta sau se evita asocierea cu polimixina, lincomicina, amfotericina, chinidina, furosemid si acid etacrinic (potenteaza actiunea curarizanta). Supradozarea provoaca apnee - nu se foloseste decat avand la dispozitie aparatura pentru asistarea respiratiei si neostigmina (actioneaza ca antidot); poate provoca tahicardie si cresterea presiunii arteriale; rareori hipotensiune arteriala, bronhospasm, eritem cutanat; reactii alergice la iod.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente