CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Fier polimaltozat, fiole




Compozitie - Fier polimaltozat, fiole
Fiole continand fier polimaltozat 100 mg/2 ml, in forma de ferihidroxid polimaltozat in solutie 5%.

Actiune terapeutica - Fier polimaltozat, fiole
Ajuns rapid in sangele din tesuturi, complexul se scindeaza in maltoza si hidroxid feric, ce se depoziteaza ca feritina in tesutul reticuloendotelial, in special in ficat, de unde ajunge in maduva hematogena a oaselor si este incorporat in hemoglobina reticulocitelor. Unul din avantajele administrarii parenterale a fierului feric il constituie absenta (raritatea) fenomenelor digestive nedorite, obisnuite dupa tratamentul per os.

Indicatii - Fier polimaltozat, fiole
In general anemiile microcitare hipocrome de diferite cauze (hemoragii, donari de sange prea frecvente, sarcina, helmintiaze s.a.), ce nu pot fi corectate prin aportul peroral de fier din cauza unor deficiente de absorbtie (steatoree idiopatica sau alte sindroame de malabsorbtie), a intolerantei digestive, a epuizarii depozitelor de fier (sangerari cronice) sau a refuzului pacientilor (copii, bolnavi psihici sau senili) de a ingera preparate de fier. Se recomanda in special la persoanele cu vene greu accesibile sau sclerozate (copii, femei, batrani).

Mod de administrare - Fier polimaltozat, fiole
Doza totala necesara pentru corectarea anemiei intr-un caz concret, se calculeaza dinformula urmatoare: greutatea corporala in kg deficitul de hemoglobina (100% minus concentratia actuala a Hb) 0,66 / 50. Valoarea obtinuta se imparte la 2 si astfel se stabileste numarul de fiole necesare. Se injecteaza cate o fiola la 2 zile sau cate 2 fiole de 2 ori pe saptamana pana la atingerea dozei totale calculate. Se recomanda determinarea nivelului Hb la interval de aproximativ 5 zile. Intr-o singura injectie nu se va depasi doza de 1/4 de fiola la sugari sub 5 kg si 1/2 de fiola la cei de 5-10 kg. Injectarea preparatului se face strict intramuscular in triunghiul supero-extern al cadranului fesier (in cvadriceps la sugari si copii mici), deplasand pielea inainte de a introduce acul, astfel incat dupa retragerea lui orificiul respectiv sa fie acoperit de piele intacta, evitand refularea solutiei (injectie “inz").

Contraindicatii - Fier polimaltozat, fiole
Hemocromatoza, anemii hemolitice, anemii infectioase sau neoplazice fara carenta martiala.

Reactii adverse - Fier polimaltozat, fiole
Rareori greata, colici abdominale, diaree, cefalee (prin sensibilzare sau ca efect toxic in caz de depasire a capacitatii serice de saturare). Local se poate produce pigmentarea regiunii datorita, probabil, formarii unui precipitat si care dispare in cateva saptamani.

- Fier polimaltozat, fiole


Fiole continand fier polimaltozat 100 mg/2 ml, in forma de ferihidroxid polimaltozat in solutie 5%. Ajuns rapid in sangele din tesuturi, complexul se scindeaza in maltoza si hidroxid feric, ce se depoziteaza ca feritina in tesutul reticuloendotelial, in special in ficat, de unde ajunge in maduva hematogena a oaselor si este incorporat in hemoglobina reticulocitelor. Unul din avantajele administrarii parenterale a fierului feric il constituie absenta (raritatea) fenomenelor digestive nedorite, obisnuite dupa tratamentul per os. ))) Indicatii In general anemiile microcitare hipocrome de diferite cauze (hemoragii, donari de sange prea frecvente, sarcina, helmintiaze s.a.), ce nu pot fi corectate prin aportul peroral de fier din cauza unor deficiente de absorbtie (steatoree idiopatica sau alte sindroame de malabsorbtie), a intolerantei digestive, a epuizarii depozitelor de fier (sangerari cronice) sau a refuzului pacientilor (copii, bolnavi psihici sau senili) de a ingera preparate de fier. Se recomanda in special la persoanele cu vene greu accesibile sau sclerozate (copii, femei, batrani). ))) Mod de administrare Doza totala necesara pentru corectarea anemiei intr-un caz concret, se calculeaza dinformula urmatoare: greutatea corporala in kg deficitul de hemoglobina (100% minus concentratia actuala a Hb) 0,66 / 50. Valoarea obtinuta se imparte la 2 si astfel se stabileste numarul de fiole necesare. Se injecteaza cate o fiola la 2 zile sau cate 2 fiole de 2 ori pe saptamana pana la atingerea dozei totale calculate. Se recomanda determinarea nivelului Hb la interval de aproximativ 5 zile. Intr-o singura injectie nu se va depasi doza de 1/4 de fiola la sugari sub 5 kg si 1/2 de fiola la cei de 5-10 kg. Injectarea preparatului se face strict intramuscular in triunghiul supero-extern al cadranului fesier (in cvadriceps la sugari si copii mici), deplasand pielea inainte de a introduce acul, astfel incat dupa retragerea lui orificiul respectiv sa fie acoperit de piele intacta, evitand refularea solutiei (injectie “inz"). ))) Contraindicatii Hemocromatoza, anemii hemolitice, anemii infectioase sau neoplazice fara carenta martiala. Rareori greata, colici abdominale, diaree, cefalee (prin sensibilzare sau ca efect toxic in caz de depasire a capacitatii serice de saturare). Local se poate produce pigmentarea regiunii datorita, probabil, formarii unui precipitat si care dispare in cateva saptamani. )))
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente