Prospect Fevarin, comprimate
Compozitie - Fevarin, comprimate
Comprimate a 50 mg sau 100 mg fluvoxamina.
Actiune terapeutica - Fevarin, comprimate
Fevarin actioneaza prin inhibitia specifica a recaptarii de serotonina in neuronii de la nivelul sistemului nervos central, avand in acelasi timp o interferenta minima cu mecanismele de transmitere noradrenergica.
Indicatii - Fevarin, comprimate
Tratamentul tulburarilor depresive.
Mod de administrare - Fevarin, comprimate
Doza initiala recomandata este de 50 sau 100 mg, intr-o singura priza, seara. Doza zilnica uzuala de Fevarin variaza intre 100 si 200 mg si trebuie adaptata in functie de raspunsul individual al pacientului la tratament, doza maxima fiind de 300 mg pe zi. Se recomanda ca doza sa fie crescuta treptat, pana la atingerea dozei eficace. Este preferabil ca o doza zilnica de peste 150 mg sa fie administrata in doua sau trei prize. Fevarin comprimate trebuie inghitit cu apa suficienta si fara a fi mestecat. In conformitate cu acordul aprobat de OMS, medicatia antidepresiva trebuie continuata pe o perioada de cel putin 6 luni dupa disparitia simptomelor.
Contraindicatii - Fevarin, comprimate
Pacientii nu trebuie sa primeasca Fevarin impreuna cu IMAO sau intr-un interval mai mic de doua saptamani de la intreruperea tratamentului cu IMAO. Pacientii care sufera de insuficienta hepatica trebuie sa inceapa cu o doza scazuta si trebuie atent monitorizati. Rareori, tratamentul cu Fevarin a fost asociat cu o crestere a enzimelor hepatice, insotita de simptome. La oprirea tratamentului, acestea revin spontan la normal. Desi exista o oarecare experienta la copii, Fevarin nu este inca recomandat acestui grup de varsta. Fevarin singur nu are efecte asupra capacitatilor psihomotorii necesare conducerii vehiculelor sau manevrarii utilajelor. Totusi, in combinatie cu alcoolul pot aparea unele tulburari. Desi Fevarin insusi nu are proprietati proconvulsive dovedite, se recomanda precautii in tratamentul epilepticilor.
Sarcina si alaptare - Fevarin, comprimate
Studii privind reproducerea la animale, la doze mari de Fevarin, au demonstrat lipsa dovezilor privind afectarea fertilitatii, a functiei de reproducere sau a efectelor teratogene asupra urmasilor. Cu toate acestea, trebuie respectate precautiile obisnuite privind administrarea oricarui medicament in timpul sarcinii. Deoarece fluvoxamina este aproape sigur eliminata prin laptele matern, Fevarin nu trebuie administrat femeilor care alapteaza.
Reactii adverse - Fevarin, comprimate
Fevarin este bine tolerat. Pacientii cu tulburari afective acuza deseori simptome vegetative, cum ar fi vederea incetosata si uscaciunea gurii. Greata insotita uneori de varsaturi sunt cele mai frecvente simptome descrise in cursul tratamentului cu fluvoxaminad. Acestea diminueaza de obicei in primele doua saptamani de tratament.
- Fevarin, comprimate
-
15 Iul
Bun venit IQTXsCYGWVq pe Webclinic.
-
16 Sept
BULZAN MADALIN si-a actualizat echipa de medici.
-
12 Sept
Fitero Andreea si-a actualizat echipa de medici.
- medicina hiperbara romania
- medic oftalmolog constanta
- venerologie iasi
- doctor recuperare medicala constanta
- chirurgie estetica constanta
- cabinet chirurgie bucuresti
- analize medicale constanta
- pediatrie bucuresti
- dermatologie constanta
- homeopatie iasi
- cabinet medical oradea
- medic dermatolog oradea
- cardiologie bucuresti
- cabinete medicina interna constanta
- medicina interna iasi
- implantologie constanta
- neurologie bucuresti