CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Faslodex, solutie injectabila




Actiune terapeutica - Faslodex, solutie injectabila
Este un antagonist al receptorilor pentru estrogen. Leaga competitiv receptorii estrogenici si inhiba sinteza poteinei receptorului estrogenic la nivelul celulelor canceroase mamare. Nivele maxime plasmatice, IM: 7 zile. Dupa 250 mg IM in fiecare luna, nivelele plasmatice ating platoul dupa 3-6 doze. Aproximativ 99 % se leaga de proteine plasmatice. Este metabolizat in ficat de catre citocromul P450. 90 % este excretat prin fecale, cu excretie urinara neglijabila (mai putin de 1%).

Indicatii - Faslodex, solutie injectabila
Cancer de san metastatic, estrogeno-dependent, la femeile la menopauza, ce nu a raspuns la terapie antiestrogenica.

Mod de administrare - Faslodex, solutie injectabila
Adulti: 250 mg IM (administrat lent), intr-o singura injectie de 5 mL la interval de 1 luna. Alternativ, pot fi administrate 2 injectii concomitente de 2,5 mL.

Contraindicatii - Faslodex, solutie injectabila
Sarcina, lactatia.

Precautii - Faslodex, solutie injectabila
Eficacitatea si siguranta administrarii nu a fost demonstrata la copii si in caz de disfunctie hepatica majora. Se pastreaza la frigider, la temperaturi de 2-8 grade C, In ambalajul initial. Observatii pentru pacient – familie: Medicamentul se administreaza lent, o data pe luna, sub forma unei singure injectii de 5 mL sau 2 de 2,5 mL, pentru a controla progresia cancerului de san. Pot apare tulburari gastro-intestinale, cefalee, dureri de spate, gat uscat sau flush; anuntati diferitele efecte adverse sau intoleranta.

Reactii adverse - Faslodex, solutie injectabila
Gastro-intestinale:greturi si varsaturi, constipatie, diaree, dureri abdominale, anorexie. SNC: parestezii, cefalee, vertij, ataxie, insomnie, anxietate. Manifestari generale: astenie, febra, vasodilatatie, edem periferic, anemie. Osteomuscular: dureri osoase, mialgii, artrite. Respirator: faringite, dispnee, tuse. La locul de injectare: durere, inflamatie. Diverse: dureri de spate / pelvine / toracice, leucopenie, hemoragii vaginale.

- Faslodex, solutie injectabila


Este un antagonist al receptorilor pentru estrogen. Leaga competitiv receptorii estrogenici si inhiba sinteza poteinei receptorului estrogenic la nivelul celulelor canceroase mamare. Nivele maxime plasmatice, IM: 7 zile. Dupa 250 mg IM in fiecare luna, nivelele plasmatice ating platoul dupa 3-6 doze. Aproximativ 99 % se leaga de proteine plasmatice. Este metabolizat in ficat de catre citocromul P450. 90 % este excretat prin fecale, cu excretie urinara neglijabila (mai putin de 1%). ))) Indicatii((( Cancer de san metastatic, estrogeno-dependent, la femeile la menopauza, ce nu a raspuns la terapie antiestrogenica. ))) Mod de administrare Adulti: 250 mg IM (administrat lent), intr-o singura injectie de 5 mL la interval de 1 luna. Alternativ, pot fi administrate 2 injectii concomitente de 2,5 mL. ))) Contraindicatii Sarcina, lactatia. )))Precautii Eficacitatea si siguranta administrarii nu a fost demonstrata la copii si in caz de disfunctie hepatica majora. Se pastreaza la frigider, la temperaturi de 2-8 grade C, In ambalajul initial. Observatii pentru pacient – familie: Medicamentul se administreaza lent, o data pe luna, sub forma unei singure injectii de 5 mL sau 2 de 2,5 mL, pentru a controla progresia cancerului de san. Pot apare tulburari gastro-intestinale, cefalee, dureri de spate, gat uscat sau flush; anuntati diferitele efecte adverse sau intoleranta. ))) Reactii adverse Gastro-intestinale:greturi si varsaturi, constipatie, diaree, dureri abdominale, anorexie. SNC: parestezii, cefalee, vertij, ataxie, insomnie, anxietate. Manifestari generale: astenie, febra, vasodilatatie, edem periferic, anemie. Osteomuscular: dureri osoase, mialgii, artrite. Respirator: faringite, dispnee, tuse. La locul de injectare: durere, inflamatie. Diverse: dureri de spate / pelvine / toracice, leucopenie, hemoragii vaginale. )))
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente