CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Fasconal p, comprimate




Compozitie - Fasconal p, comprimate
Comprimate care contin acid acetilsalicilic 200 mg, paracetamol 200 mg, cafeina 25 mg, codeina fosforica 10 mg, fenobarbital 25 mg,

Actiune terapeutica - Fasconal p, comprimate
Analgezic si antipiretic prin acidul acetilsalicilic si paracetamol, analgezic prin codeina, stimulant psihomotor si antimigrenos prin cafeina, sedativ si hipnotic usor prin fenobarbital.

Indicatii - Fasconal p, comprimate
Cefalee, nevralgii, mialgii, stari febrile, gripa.

Mod de administrare - Fasconal p, comprimate
Adulti - cate un comprimat la nevoie; 3-5 comprimate pe zi. Copii - 1/4-1/2 comprimat de 1-3 ori pe zi, dupa varsta. Se va evita administrarea la copii sub 3 ani si tratamente indelungate.

Contraindicatii - Fasconal p, comprimate
Alergie sau intoleranta la una din componente, intoleranta gastrica, porfirii hepatice. Prudenta la bolnavii renali, hepatici, anemici, in stari hemogragice si in conditii de hipoxie. Se va evita in ultima luna a sarcinii si la copii mici. Prudenta cand se asociaza cu anticoagulante cumarinice (risc de hemoragii) si cu sulfamide hipogliceminate (risc de hipoglicemie). Fosfatul de codeina continut figureaza pe lista substantelor dopante (interzise pentru sportivi).

Reactii adverse - Fasconal p, comprimate
Fenomene de iritatie a mucoasei digestive si mocrohemoragii, eruptii cutanate alergice prin acidul acetilsalicilic; rareori anemie si agranulocitoza prin paracetamol. Dozele mari pot produce: palpitatii, insomnie si tremor, prin cafeina; constipatie, rareori dependenta, prin codeina; usoara somnolenta prin fenobarbital.

Comprimate care contin acid acetilsalicilic 200 mg, paracetamol 200 mg, cafeina 25 mg, codeina fosforica 10 mg, fenobarbital 25 mg, Analgezic si antipiretic prin acidul acetilsalicilic si paracetamol, analgezic prin codeina, stimulant psihomotor si antimigrenos prin cafeina, sedativ si hipnotic usor prin fenobarbital. ))) Indicatii Cefalee, nevralgii, mialgii, stari febrile, gripa. ))) Mod de administrare Adulti - cate un comprimat la nevoie; 3-5 comprimate pe zi. Copii - 1/4-1/2 comprimat de 1-3 ori pe zi, dupa varsta. Se va evita administrarea la copii sub 3 ani si tratamente indelungate. ))) Contraindicatii Alergie sau intoleranta la una din componente, intoleranta gastrica, porfirii hepatice. Prudenta la bolnavii renali, hepatici, anemici, in stari hemogragice si in conditii de hipoxie. Se va evita in ultima luna a sarcinii si la copii mici. Prudenta cand se asociaza cu anticoagulante cumarinice (risc de hemoragii) si cu sulfamide hipogliceminate (risc de hipoglicemie). Fosfatul de codeina continut figureaza pe lista substantelor dopante (interzise pentru sportivi). Fenomene de iritatie a mucoasei digestive si mocrohemoragii, eruptii cutanate alergice prin acidul acetilsalicilic; rareori anemie si agranulocitoza prin paracetamol. Dozele mari pot produce: palpitatii, insomnie si tremor, prin cafeina; constipatie, rareori dependenta, prin codeina; usoara somnolenta prin fenobarbital.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente