CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Farlutal, comprimate




Actiune terapeutica - Farlutal, comprimate
Farlutal, medroxyprogesteron acetat (MPA), este un steroid sintetic activ pe cale orala, derivat de progesteron si realizat in laboratoarele de cercetare ale Farmitalia Carlo Erba. Produsul are aceeasi structura ca aceea a progesteronului natural, de care difera prin prezenta unei grupa rimetil in pozitia 6-alfa si a unei grupari acetoxi in pozitia 17. Farlutal are efecte progestative, antiestrogenice si antigonadotrope. In doze adecvate, MPA actioneaza atat asupra sistemului endocrin, cat si asupra activitatii celulare.

Indicatii - Farlutal, comprimate
Cancer mamar, cancer de endometru, cancer de prostata, cancer renal. Adenom de prostata.

Mod de administrare - Farlutal, comprimate
Doza poate varia intre 100 si 1000 mg/zi (dozele mai mari se pot divide in 2-3 administrari zilnice). De obicei dozele mai mici se administreaza in cancerul de endometru, iar cele mai mari in cancerul avansat metastazat al sanului. Farlutal poate fi combinat cu alte tratamente antineoplazice cum ar fi chimioterapia si radioterapia.

Contraindicatii - Farlutal, comprimate
Tromboflebite, tromboembolii, afectarea severa a functiei hepatice, iminenta de avort, hipercalcemia indusa de metastazele osoase, metroragii de etiologie necunoscuta, hipersensibilitate la medicament.

Precautii - Farlutal, comprimate
Folosirea acestui produs in timpul sarcinii nu este recomandata datorita datelor ce indica o posibila asociere intre administrarea de progestative in sarcina din primele luni si cardiopatiile congenitale. Medicamentul va fi intrerupt imediat in cazul aparitiei tulburarilor tromboembolice, pierderii bruste partiale sau complete a vederii, diplopiei, edemului papilar, leziunilor vasculare ale retinei, migrenei. In cazul sangerarilor vaginale nediagnosticate se vor lua masuri pentru stabilirea diagnosticului. Daca este necesar un examen histologic, laboratorul trebuie informat ca pacienta este sub tratament cu progestative. Varsta nu constituie un factor limitant al terapiei, cu toate ca tratamentul progestativ poate masca aparitia menopauzei. Pacientii cu diabet si cei cu depresii psihice in antecedente vor fi atent supravegheati. Studii efectuate pe cainii din rasa Beagle, tratati cu MPA, au aratat dezvoltarea de noduli mamari dintre care unii cu evolutie maligna. A nu se lasa la indemana copiilor!

Reactii adverse - Farlutal, comprimate
Urmatoarele efecte secundare se pot asocia cu administrarea Farlutal sau a altor progestative: tensiune la nivelul sanilor, galactoree, sangerare vaginala, modificari ale fluxului menstrual, amenoree, edem, modificari ale greutatii, modificari la nivelul eroziunilor cervicale sau secretiei cervicale, icter colestatic, rash insotit sau nu de prurit, depresie psihica.

- Farlutal, comprimate


Farlutal, medroxyprogesteron acetat (MPA), este un steroid sintetic activ pe cale orala, derivat de progesteron si realizat in laboratoarele de cercetare ale Farmitalia Carlo Erba. Produsul are aceeasi structura ca aceea a progesteronului natural, de care difera prin prezenta unei grupa rimetil in pozitia 6-alfa si a unei grupari acetoxi in pozitia 17. Farlutal are efecte progestative, antiestrogenice si antigonadotrope. In doze adecvate, MPA actioneaza atat asupra sistemului endocrin, cat si asupra activitatii celulare. Cancer mamar, cancer de endometru, cancer de prostata, cancer renal. Adenom de prostata. ))) Mod de administrare Doza poate varia intre 100 si 1000 mg/zi (dozele mai mari se pot divide in 2-3 administrari zilnice). De obicei dozele mai mici se administreaza in cancerul de endometru, iar cele mai mari in cancerul avansat metastazat al sanului. Farlutal poate fi combinat cu alte tratamente antineoplazice cum ar fi chimioterapia si radioterapia. ))) Contraindicatii Tromboflebite, tromboembolii, afectarea severa a functiei hepatice, iminenta de avort, hipercalcemia indusa de metastazele osoase, metroragii de etiologie necunoscuta, hipersensibilitate la medicament. )))Precautii Folosirea acestui produs in timpul sarcinii nu este recomandata datorita datelor ce indica o posibila asociere intre administrarea de progestative in sarcina din primele luni si cardiopatiile congenitale. Medicamentul va fi intrerupt imediat in cazul aparitiei tulburarilor tromboembolice, pierderii bruste partiale sau complete a vederii, diplopiei, edemului papilar, leziunilor vasculare ale retinei, migrenei. In cazul sangerarilor vaginale nediagnosticate se vor lua masuri pentru stabilirea diagnosticului. Daca este necesar un examen histologic, laboratorul trebuie informat ca pacienta este sub tratament cu progestative. Varsta nu constituie un factor limitant al terapiei, cu toate ca tratamentul progestativ poate masca aparitia menopauzei. Pacientii cu diabet si cei cu depresii psihice in antecedente vor fi atent supravegheati. Studii efectuate pe cainii din rasa Beagle, tratati cu MPA, au aratat dezvoltarea de noduli mamari dintre care unii cu evolutie maligna. A nu se lasa la indemana copiilor! ))) Reactii adverse Urmatoarele efecte secundare se pot asocia cu administrarea Farlutal sau a altor progestative: tensiune la nivelul sanilor, galactoree, sangerare vaginala, modificari ale fluxului menstrual, amenoree, edem, modificari ale greutatii, modificari la nivelul eroziunilor cervicale sau secretiei cervicale, icter colestatic, rash insotit sau nu de prurit, depresie psihica.)))
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente