CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Farcopril, comprimate




Compozitie - Farcopril, comprimate
Fiecare comprimat contine 25 sau 50 mg captopril.

Actiune terapeutica - Farcopril, comprimate
Captopril, substanta activa din Farcopril, inhiba actiunea enzimei de conversie a angiotensinei I, producand astfel o reducere a rezistentei vasculare periferice. Captopril este utilizat fie singur, fie asociat cu un diuretic pe baza de tiazida in cazuri usoare si moderate de hipertensiune rezistente la alte tratamente. El mai poate fi administrat ca medicament secundar in tratarea cazurilor grave de insuficienta cardiaca congestiva.

Indicatii - Farcopril, comprimate
Hipertensiune- Farcopril este eficient fie singur, fie combinat cu alti agenti antihipertensivi, in special diuretice tiazidice. Insuficienta cardiaca-Farcopril se poate administra impreuna cu diuretice si digitalice.

Mod de administrare - Farcopril, comprimate
Hipertensiunea se va avea in vedere starea bolnavului. Doza initiala este de 12,5 mg de 2 ori pe zi si se va administra pe cale orala, fiind marita treptat in functie de raspuns. In cazuri usoare si moderate de hipertensiune, doza uzuala de intretinere, nu se va depasi 50 mg de 3 ori pe zi.

Contraindicatii - Farcopril, comprimate
Hipersensibilitate la captopril; in timpul sarcinii si al alaptarii; Farcopril nu va fi administrat bolnavilor cu stenoza aortica sau cu stenoza arterei renale bilaterale/stenoza arterei renale pe rinichi unic.

Precautii - Farcopril, comprimate
Captopril trebuie administrat cu deosebita atentie la bolnavii cu insuficienta renala si la bolnavii cu insuficienta cardiaca congestiva.

Reactii adverse - Farcopril, comprimate
Reactii alergice, neutropenie, anemie tahicardie, greata, voma, ameteli, cefalee, parestezii.

- Farcopril, comprimate


Fiecare comprimat contine 25 sau 50 mg captopril. Captopril, substanta activa din Farcopril, inhiba actiunea enzimei de conversie a angiotensinei I, producand astfel o reducere a rezistentei vasculare periferice. Captopril este utilizat fie singur, fie asociat cu un diuretic pe baza de tiazida in cazuri usoare si moderate de hipertensiune rezistente la alte tratamente. El mai poate fi administrat ca medicament secundar in tratarea cazurilor grave de insuficienta cardiaca congestiva. ))) Indicatii Hipertensiune- Farcopril este eficient fie singur, fie combinat cu alti agenti antihipertensivi, in special diuretice tiazidice. Insuficienta cardiaca-Farcopril se poate administra impreuna cu diuretice si digitalice. ))) Mod de administrare Hipertensiunea se va avea in vedere starea bolnavului. Doza initiala este de 12,5 mg de 2 ori pe zi si se va administra pe cale orala, fiind marita treptat in functie de raspuns. In cazuri usoare si moderate de hipertensiune, doza uzuala de intretinere, nu se va depasi 50 mg de 3 ori pe zi. ))) Contraindicatii Hipersensibilitate la captopril; in timpul sarcinii si al alaptarii; Farcopril nu va fi administrat bolnavilor cu stenoza aortica sau cu stenoza arterei renale bilaterale/stenoza arterei renale pe rinichi unic. )))Precautii Captopril trebuie administrat cu deosebita atentie la bolnavii cu insuficienta renala si la bolnavii cu insuficienta cardiaca congestiva. Reactii alergice, neutropenie, anemie tahicardie, greata, voma, ameteli, cefalee, parestezii.)))
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente