CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Farconcil, pulbere suspandabila




Actiune terapeutica - Farconcil, pulbere suspandabila
Farconcil (amoxicilina trihidrat) este o penicilina semisintetica, cu activitate bactericida impotriva unui spectru larg de germeni patogeni gram pozitivi si gram negativi. Structura chimica este: 6-[D(-)--amino-p-hidroxifenilacetamido] acid penicilanic trihidrat.

Indicatii - Farconcil, pulbere suspandabila
Farconcil este indicat in tratamentul infectiilor cu bacterii gram pozitive si negative sensibile: infectii ale tractului respirator superior, cum ar fi: amigdalite, faringite, laringite, bronsite, in bronhopneumonii si pneumonii; infectii tegumentare si ale tesuturilor moi: celulite, erizipel, piodermite si tratamentul ranilor infectate sau a plagilor postoperatorii; infectii ale tractului genitourinar: pielonefrite, cistite, urerite si gonoree acuta necomplicata; febra tifoida rezistenta la cloramfenicol.

Contraindicatii - Farconcil, pulbere suspandabila
Hipersensibilitate la penicilina.

Precautii - Farconcil, pulbere suspandabila
Ca si alte peniciline, trebuie utilizat in sarcina numai in cazuri stricte.

Reactii adverse - Farconcil, pulbere suspandabila
Rareori apar tulburari gastrointestinale. Pot aparea reactii de hipersensibilitate cum ar fi eruptii cutanate sau urticarie, dar dispar la intreruperea tratamentului.

Mod de administrare - Farconcil, pulbere suspandabila
Formele de Farconcil cu administrare orala (suspensii, picaturi) sunt foarte eficiente si bine tolerate de catre toti pacientii: nou-nascuti, copii, adulti. Are avantajul de a fi mai bine absorbita comparativ cu ampicilina. Adulti - 250 - 500 mg la fiecare 8 ore.

- Farconcil, pulbere suspandabila
Nou-nascuti si copii - 20 - 40 mg/kg/zi in doze divizate la interval de 8 ore. Doza de Farconcil trebuie stabilita in functie de severitatea afectiunii sau dupa prescriptia medicului. Pentru infectii foarte severe sunt necesare doze zilnice pana la 3 g.

Farconcil (amoxicilina trihidrat) este o penicilina semisintetica, cu activitate bactericida impotriva unui spectru larg de germeni patogeni gram pozitivi si gram negativi. Structura chimica este: 6-[D(-)--amino-p-hidroxifenilacetamido] acid penicilanic trihidrat. ))) Indicatii Farconcil este indicat in tratamentul infectiilor cu bacterii gram pozitive si negative sensibile: infectii ale tractului respirator superior, cum ar fi: amigdalite, faringite, laringite, bronsite, in bronhopneumonii si pneumonii; infectii tegumentare si ale tesuturilor moi: celulite, erizipel, piodermite si tratamentul ranilor infectate sau a plagilor postoperatorii; infectii ale tractului genitourinar: pielonefrite, cistite, urerite si gonoree acuta necomplicata; febra tifoida rezistenta la cloramfenicol. )))Contraindicatii Hipersensibilitate la penicilina. )))Precautii Ca si alte peniciline, trebuie utilizat in sarcina numai in cazuri stricte. Rareori apar tulburari gastrointestinale. Pot aparea reactii de hipersensibilitate cum ar fi eruptii cutanate sau urticarie, dar dispar la intreruperea tratamentului. )))Mod de administrare Formele de Farconcil cu administrare orala (suspensii, picaturi) sunt foarte eficiente si bine tolerate de catre toti pacientii: nou-nascuti, copii, adulti. Are avantajul de a fi mai bine absorbita comparativ cu ampicilina. Adulti - 250 - 500 mg la fiecare 8 ore.))) Nou-nascuti si copii - 20 - 40 mg/kg/zi in doze divizate la interval de 8 ore. Doza de Farconcil trebuie stabilita in functie de severitatea afectiunii sau dupa prescriptia medicului. Pentru infectii foarte severe sunt necesare doze zilnice pana la 3 g.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente