CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Extra strength non aspirin, comprimate




Compozitie - Extra strength non aspirin, comprimate
1 comprimat contine: Paracetamol 500 mg. Excipienti q.s.

Actiune terapeutica - Extra strength non aspirin, comprimate
Paracetamolul este un metabolit activ al fenacetinei cu efect analgezic si antipiretic similar cu aceasta, dar cu toxicitate mai redusa. Extra strength non aspirin prezinta de asemenea si actiune antiinflamatorie dar mai slaba comparativ cu aspirina datorita unui efect inhibitor mai redus asupra sintezei de prostaglandine.

Indicatii - Extra strength non aspirin, comprimate
Dureri moderate de natura artritica sau asociate virozelor si afectiunilor respiratorii usoare, dureri dentare, stari febrile.

Mod de administrare - Extra strength non aspirin, comprimate
Adulti si copii peste 12 ani - 2 comprimate/6 ore, maxim 8 comprimate/zi. Copii sub 12 ani - conform recomandarii medicului.

Contraindicatii - Extra strength non aspirin, comprimate
Alergie la paracetamol sau fenacetina. Insuficienta hepatica sau renala severa. Sarcina, in special in primul trimestru. Nu se recomanda folosirea mai mult de 5 zile ca analgezic si mai mult de 3 zile ca antipiretic. Daca in acest interval simptomatologia nu cedeaza, se recomanda consultul medical.

Reactii adverse - Extra strength non aspirin, comprimate
Rare. Eruptii cutanate alergice. Trombocitopenie, anemie, agranulocitoza. Leziuni renale, necroza hepatica (la doze toxice).

Interactiuni medicamentoase - Extra strength non aspirin, comprimate
Poate sa creasca efectul anticoagulantelor orale. Fenobarbitalul scade efectul paracetamolului. Poate produce hipotermie cand se administreaza cu fenotiazina. Alcoolul produce somnolenta.

- Extra strength non aspirin, comprimate


1 comprimat contine: Paracetamol 500 mg. Excipienti q.s. Paracetamolul este un metabolit activ al fenacetinei cu efect analgezic si antipiretic similar cu aceasta, dar cu toxicitate mai redusa. Extra strength non aspirin prezinta de asemenea si actiune antiinflamatorie dar mai slaba comparativ cu aspirina datorita unui efect inhibitor mai redus asupra sintezei de prostaglandine. Dureri moderate de natura artritica sau asociate virozelor si afectiunilor respiratorii usoare, dureri dentare, stari febrile. ))) Mod de administrare Adulti si copii peste 12 ani - 2 comprimate/6 ore, maxim 8 comprimate/zi. Copii sub 12 ani - conform recomandarii medicului. ))) Contraindicatii Alergie la paracetamol sau fenacetina. Insuficienta hepatica sau renala severa. Sarcina, in special in primul trimestru. Nu se recomanda folosirea mai mult de 5 zile ca analgezic si mai mult de 3 zile ca antipiretic. Daca in acest interval simptomatologia nu cedeaza, se recomanda consultul medical. Rare. Eruptii cutanate alergice. Trombocitopenie, anemie, agranulocitoza. Leziuni renale, necroza hepatica (la doze toxice). ))) Interactiuni medicamentoase Poate sa creasca efectul anticoagulantelor orale. Fenobarbitalul scade efectul paracetamolului. Poate produce hipotermie cand se administreaza cu fenotiazina. Alcoolul produce somnolenta. )))
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente