CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Euvirox, crema




Compozitie - Euvirox, crema
Crema continand aciclovir 5%, conservanti (nipagin, nipasol), excipienti pana la 100 g.

Actiune terapeutica - Euvirox, crema
Euvirox crema contine ca principiu activ aciclovir, un agent antiviral cu activitate inhibitorie specifica fata de virusul herpes simplex tip I(HSV-1) si II (HSV-2) si virusul varicelei zoster. Pentru a fi activ, aciclovirul trebuie transformat in aciclovir trifosfat. Acest lucru il pot face, datorita unei enzime virale, numai celulele infectate cu virus herpetic. Aciclovirul inhiba multiplicarea virala prin blocarea ADN polimerazei, fara interferarea metabolismului celulei normale.Trecerea aciclovirului in circulatia generala este slaba dupa aplicarea cutanata. Concentratia plasmatica regasita dupa aplicatii repetate este nesemnificativa.

Indicatii - Euvirox, crema
In faza acuta a herpesului zoster si a varicelei. Infectii genitale primare cu virusul Herpes simplex si eventualele recidive. Herpesul labial si recidivele. Aciclovirul nu poate eradica virusul latent.

Mod de administrare - Euvirox, crema
Euvirox crema se aplica pe piele (uz extern exclusiv). Aplicatii locale de 5 ori/zi, la 4 ore interval, timp de 5-10 zile. Se recomanda ca tratamentul sa se inceapa pe cat posibil la primele semne ale infectiei, pentru a se preveni eruptia, si sa se continue cel putin 3 zile dupa vindecare.

Contraindicatii - Euvirox, crema
Hipersensibilitate la aciclovir sau la una din componentele formulei. Aplicarea cremei pe mucoasa oculara.

Reactii adverse - Euvirox, crema
Senzatie de intepatura sau mancarime trecatoare la aplicarea cremei. Poate determina uneori aparitia de eriteme sau uscaciune a pielii, care regreseaza la intreruperea tratamentului.

Sarcina si alaptare - Euvirox, crema
Sarcina: Studii efectuate pana in prezent pe animale nu au demonstrat efecte teratogene la aciclovir, dar produsul nu a fost studiat la femeile insarcinate. Pe perioada sarcinii trebuie evaluate avantajele si riscurile terapeutice atat pentru pacienti, cat si pentru fat. Alaptare: Nu exista suficiente date privind distribuirea aciclovirului in laptele matern. Totusi exista posibilitatea de a trece in laptele matern in cantitati semnificative dupa administrarea topica, dat fiind faptul ca aciclovirul prezinta o absorbtie moderata la nivelul pielii lezate. Conditii de pastrare. Se va pastra ferit de caldura si umezeala.

- Euvirox, crema


Crema continand aciclovir 5%, conservanti (nipagin, nipasol), excipienti pana la 100 g. Euvirox crema contine ca principiu activ aciclovir, un agent antiviral cu activitate inhibitorie specifica fata de virusul herpes simplex tip I(HSV-1) si II (HSV-2) si virusul varicelei zoster. Pentru a fi activ, aciclovirul trebuie transformat in aciclovir trifosfat. Acest lucru il pot face, datorita unei enzime virale, numai celulele infectate cu virus herpetic. Aciclovirul inhiba multiplicarea virala prin blocarea ADN polimerazei, fara interferarea metabolismului celulei normale.Trecerea aciclovirului in circulatia generala este slaba dupa aplicarea cutanata. Concentratia plasmatica regasita dupa aplicatii repetate este nesemnificativa. ))) Indicatii In faza acuta a herpesului zoster si a varicelei. Infectii genitale primare cu virusul Herpes simplex si eventualele recidive. Herpesul labial si recidivele. Aciclovirul nu poate eradica virusul latent. ))) Mod de administrare Euvirox crema se aplica pe piele (uz extern exclusiv). Aplicatii locale de 5 ori/zi, la 4 ore interval, timp de 5-10 zile. Se recomanda ca tratamentul sa se inceapa pe cat posibil la primele semne ale infectiei, pentru a se preveni eruptia, si sa se continue cel putin 3 zile dupa vindecare. ))) Contraindicatii Hipersensibilitate la aciclovir sau la una din componentele formulei. Aplicarea cremei pe mucoasa oculara. Senzatie de intepatura sau mancarime trecatoare la aplicarea cremei. Poate determina uneori aparitia de eriteme sau uscaciune a pielii, care regreseaza la intreruperea tratamentului. ))) Sarcina si alaptare Sarcina: Studii efectuate pana in prezent pe animale nu au demonstrat efecte teratogene la aciclovir, dar produsul nu a fost studiat la femeile insarcinate. Pe perioada sarcinii trebuie evaluate avantajele si riscurile terapeutice atat pentru pacienti, cat si pentru fat. Alaptare: Nu exista suficiente date privind distribuirea aciclovirului in laptele matern. Totusi exista posibilitatea de a trece in laptele matern in cantitati semnificative dupa administrarea topica, dat fiind faptul ca aciclovirul prezinta o absorbtie moderata la nivelul pielii lezate. Conditii de pastrare. Se va pastra ferit de caldura si umezeala.)))
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente