CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Etamsilat, fiole
Compozitie - Etamsilat, fiole
Fiole continand 0,250 g etamsilat.

Actiune terqpeutica - Etamsilat, fiole
Hemostatic ce mentine stabilitatea peretelui capilar; reduce timpul de sangerare fara sa afecteze coagularea; nu este vasoconstrictor si antifibrinolitic. Creste glicogenul de la nivelul plachetelor. Scade timpul de sangerare cu 40-45% dupa primele 30 de minute. Efectul dureaza circa 6 ore. Se administreaza pentru profilaxia si controlul hemoragiilor din vasele capilare mici.

Indicatii - Etamsilat, fiole
Profilaxia si tratamentul hemoragiilor prin ruptura de vase mici (in panza), in cursul interventiilor chirurgicale sau in diverse situatii clinice - ciroza si hepatita cronica, hemoragii in sfera ginecologica, purpura, echimoze si hematoame spontane, epistaxis, hemoragii gingivo-dentare, hemoragii de natura medicamentoasa (prin anticoagulante sau antiinflamatorii nesteroidiene).

Mod de administrare - Etamsilat, fiole
Injectii intramusculare sau intravenoase, 3 fiole (0,75 g) cu 1-2 ore inaintea interventiilor chirurgicale, eventual inca 1-2 fiole in timpul operatiei sau dupa aceasta; In urgente, 2-3 fiole, apoi cate o fiola la 4-6 ore, doza de intretinere uzuala este de o fiola de 2 ori/zi.

Contraindicatii - Etamsilat, fiole
Se administreaza cu prudenta sau se evita la pacientii cu afectiuni tromboembolice, fibrilatie atriala si angina pectorala.

Reactii adverse - Etamsilat, fiole
Rareori hipotensiune trecatoare, cefalee si eruptii cutanate.

Fiole continand 0,250 g etamsilat. )))Actiune terqpeutica Hemostatic ce mentine stabilitatea peretelui capilar; reduce timpul de sangerare fara sa afecteze coagularea; nu este vasoconstrictor si antifibrinolitic. Creste glicogenul de la nivelul plachetelor. Scade timpul de sangerare cu 40-45% dupa primele 30 de minute. Efectul dureaza circa 6 ore. Se administreaza pentru profilaxia si controlul hemoragiilor din vasele capilare mici. Profilaxia si tratamentul hemoragiilor prin ruptura de vase mici (in panza), in cursul interventiilor chirurgicale sau in diverse situatii clinice - ciroza si hepatita cronica, hemoragii in sfera ginecologica, purpura, echimoze si hematoame spontane, epistaxis, hemoragii gingivo-dentare, hemoragii de natura medicamentoasa (prin anticoagulante sau antiinflamatorii nesteroidiene). ))) Mod de administrare Injectii intramusculare sau intravenoase, 3 fiole (0,75 g) cu 1-2 ore inaintea interventiilor chirurgicale, eventual inca 1-2 fiole in timpul operatiei sau dupa aceasta; In urgente, 2-3 fiole, apoi cate o fiola la 4-6 ore, doza de intretinere uzuala este de o fiola de 2 ori/zi. ))) Contraindicatii Se administreaza cu prudenta sau se evita la pacientii cu afectiuni tromboembolice, fibrilatie atriala si angina pectorala. Rareori hipotensiune trecatoare, cefalee si eruptii cutanate.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente