CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Estradurin, pulbere injectabila




Compozitie - Estradurin, pulbere injectabila
Fiecare fiola contine: fosfat de poliestradiol 80 mg, nicotinamida 40 mg, hidroclorid de mepivacaina 5 mg, fosfat de sodiu, hidroxid de sodiu. Fiecare fiola de solvent contine: apa distilata pentru injectii 2 ml.

Actiune terapeutica - Estradurin, pulbere injectabila
Estradurin este un preparat estrogenic polimerizat, solubil in apa, cu un efect hormonal prelungit. Estradurin este compus dintr-o serie de molecule de 17 - estradiol, hormonul folicular natural, polimerizat prin introducerea radicalilor fosforici. Actiunea prelungita a Estradurinului este atribuita scindarii lente progresive a polimerului de catre fosfataze in vivo. Dat fiind ca Estradurin are un efect inhibitor pe fosfataze, aceasta scindare este foarte lenta, asigurand o activitate estrogenica sustinuta pentru mai mult de 4 saptamani dupa o singura injectie.

Indicatii - Estradurin, pulbere injectabila
Barbati- Tratamentul cancerului de prostata. Femei - Terapie de substitutie, tulburari ale menopauzei.

Mod de administrare - Estradurin, pulbere injectabila
Cancerul de prostata 80-160 mg i.m. la 4 saptamani pentru primele 2-3 luni, dupa aceea, doza putand fi redusa la 40-80 mg pe luna. Terapia de substitutie 40 mg i.m. la 4 saptamani. Tulburari ale menopauzei 40-80 mg i.m. Doza poate fi repetata cand simptomele reapar.

Contraindicatii - Estradurin, pulbere injectabila
Hipersensibilitate la compusi. Insuficienta serioasa a functiei hepatice si/sau icter (sindroamele Dubin-Johnson si Rotor, anemia celulelor in secera). Tulburari active tromboembolice. Tulburari ale metabolismului lipidic. Sangerari in timpul menopauzei. Tumori confirmate sau suspiciune de tumori hormonodependente uterine, ovariene sau mamare. Endometrioza. Sarcina. Otoscleroza agravata de sarcini anterioare.

Precautii - Estradurin, pulbere injectabila
Se recomanda precautie la pacientii afectati de boli cardiovasculare, diabet, hipertensiune, otoscleroza, scleroza multipla, epilepsie, porfirie sau cei ce au predispozitie la tromboza sau edeme. Efecte hepatotoxice serioase nu au fost observate, totusi, ca in toate terapiile cu estrogeni, se vor monitoriza regulat parametrii hepatici. Tratamentul va fi imediat suspendat in urmatoarele situatii: 1. 6 saptamani inaintea interventiei chirurgicale sau a unei mobilizari prelungite (cum ar fi accident); 2. sarcina; 3. cefalee pronuntata in uzuala sau migrena ce apare pentru prima data; 4. aparitie brusca a tulburarilor de vedere; 5. flebite, tromboembolism; 6. hepatita colestatica; 7. crestere semnificativa a tensiunii arteriale.

Reactii adverse - Estradurin, pulbere injectabila
In tratamentul cu Estradurin, ca si in celelalte tratamente cu estrogeni pot aparea urmatoarele reactii adverse: tulburari gastrice, voma, crestere in greutate, retentie hidrica si de sodiu, sangerari uterine dupa menopauza, ginecomastie. Toleranta la Estradurin este in general buna. Nu s-au observat in timpul tratamentului greata sau voma.

Fiecare fiola contine: fosfat de poliestradiol 80 mg, nicotinamida 40 mg, hidroclorid de mepivacaina 5 mg, fosfat de sodiu, hidroxid de sodiu. Fiecare fiola de solvent contine: apa distilata pentru injectii 2 ml. Estradurin este un preparat estrogenic polimerizat, solubil in apa, cu un efect hormonal prelungit. Estradurin este compus dintr-o serie de molecule de 17 - estradiol, hormonul folicular natural, polimerizat prin introducerea radicalilor fosforici. Actiunea prelungita a Estradurinului este atribuita scindarii lente progresive a polimerului de catre fosfataze in vivo. Dat fiind ca Estradurin are un efect inhibitor pe fosfataze, aceasta scindare este foarte lenta, asigurand o activitate estrogenica sustinuta pentru mai mult de 4 saptamani dupa o singura injectie. Barbati- Tratamentul cancerului de prostata. Femei - Terapie de substitutie, tulburari ale menopauzei. )))Mod de administrare Cancerul de prostata 80-160 mg i.m. la 4 saptamani pentru primele 2-3 luni, dupa aceea, doza putand fi redusa la 40-80 mg pe luna. Terapia de substitutie 40 mg i.m. la 4 saptamani. Tulburari ale menopauzei 40-80 mg i.m. Doza poate fi repetata cand simptomele reapar. ))) Contraindicatii Hipersensibilitate la compusi. Insuficienta serioasa a functiei hepatice si/sau icter (sindroamele Dubin-Johnson si Rotor, anemia celulelor in secera). Tulburari active tromboembolice. Tulburari ale metabolismului lipidic. Sangerari in timpul menopauzei. Tumori confirmate sau suspiciune de tumori hormonodependente uterine, ovariene sau mamare. Endometrioza. Sarcina. Otoscleroza agravata de sarcini anterioare. )))Precautii Se recomanda precautie la pacientii afectati de boli cardiovasculare, diabet, hipertensiune, otoscleroza, scleroza multipla, epilepsie, porfirie sau cei ce au predispozitie la tromboza sau edeme. Efecte hepatotoxice serioase nu au fost observate, totusi, ca in toate terapiile cu estrogeni, se vor monitoriza regulat parametrii hepatici. Tratamentul va fi imediat suspendat in urmatoarele situatii: 1. 6 saptamani inaintea interventiei chirurgicale sau a unei mobilizari prelungite (cum ar fi accident); 2. sarcina; 3. cefalee pronuntata in uzuala sau migrena ce apare pentru prima data; 4. aparitie brusca a tulburarilor de vedere; 5. flebite, tromboembolism; 6. hepatita colestatica; 7. crestere semnificativa a tensiunii arteriale. In tratamentul cu Estradurin, ca si in celelalte tratamente cu estrogeni pot aparea urmatoarele reactii adverse: tulburari gastrice, voma, crestere in greutate, retentie hidrica si de sodiu, sangerari uterine dupa menopauza, ginecomastie. Toleranta la Estradurin este in general buna. Nu s-au observat in timpul tratamentului greata sau voma.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente