CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Eritromicina lactobionat, flacoane injectabile
Compozitie - Eritromicina lactobionat, flacoane injectabile
Flacoane continand eritromicina lactobionat in cantitate echivalenta cu 300 mg eritromicina baza, sub forma de pulbere pentru prepararea de solutie injectabila.

Actiune terapeutica - Eritromicina lactobionat, flacoane injectabile
Forma injectabila de eritromicina, realizeaza concentratii plasmatice mari;are aceleasi indicatii ca la Propionil eritromicina (vezi), fiind de ales in infectiile grave - de exemplu pneumonie cu Mycoplasma saupneumococ, meningita pneumococica, endocardita subacuta cu streptococ viridans sau enterococ; se foloseste si cand administrarea orala a eritromicinei nu este posibila.

Indicatii - Eritromicina lactobionat, flacoane injectabile
Aceleasi ca la Propionil eritromicina; este indicata pentru tratamentul infectiilor cu germeni sensibili la eritromicina, la copii.

Mod de administrare - Eritromicina lactobionat, flacoane injectabile
Intravenos, in injectii lente - la adulti :300-900 mg la fiecare 6 ore; - la copii :30-50 mg/kilocorp si zi (fractionat).

Contraindicatii - Eritromicina lactobionat, flacoane injectabile
Alergie la eritromicina si la alte antibiotice macrolidice; prudenta sau se evita in timpul sarcinii, prudenta la hepatici. Atentie la asocierea cu preparate de teofilina (creste concentratia sanguina a teofilinei, cu risc de reactii toxice). Eritromicina in solutie este incompatibila cu: tetraciclina hcl., ampicilina sodica, cloxacilina sodica, colistina metansulfonat de sodiu, hidrocortizon hemisuccinat, heparina, metaraminol, fenitoina, vitamine din complexul B, acid ascorbic.

Reactii adverse - Eritromicina lactobionat, flacoane injectabile
Rareori reactii alergice, suprainfectii cu germeni rezistenti, hipoacuzie trecatoare (la doze mari si la bolnavii cu insuficienta renala); uneori iritatia venei injectate si tromboflebita locala (se folosesc solutii diluate).

Flacoane continand eritromicina lactobionat in cantitate echivalenta cu 300 mg eritromicina baza, sub forma de pulbere pentru prepararea de solutie injectabila. Forma injectabila de eritromicina, realizeaza concentratii plasmatice mari;are aceleasi indicatii ca la Propionil eritromicina (vezi), fiind de ales in infectiile grave - de exemplu pneumonie cu Mycoplasma saupneumococ, meningita pneumococica, endocardita subacuta cu streptococ viridans sau enterococ; se foloseste si cand administrarea orala a eritromicinei nu este posibila. Aceleasi ca la Propionil eritromicina; este indicata pentru tratamentul infectiilor cu germeni sensibili la eritromicina, la copii. ))) Mod de administrare Intravenos, in injectii lente - la adulti :300-900 mg la fiecare 6 ore; - la copii :30-50 mg/kilocorp si zi (fractionat). ))) Contraindicatii Alergie la eritromicina si la alte antibiotice macrolidice; prudenta sau se evita in timpul sarcinii, prudenta la hepatici. Atentie la asocierea cu preparate de teofilina (creste concentratia sanguina a teofilinei, cu risc de reactii toxice). Eritromicina in solutie este incompatibila cu: tetraciclina hcl., ampicilina sodica, cloxacilina sodica, colistina metansulfonat de sodiu, hidrocortizon hemisuccinat, heparina, metaraminol, fenitoina, vitamine din complexul B, acid ascorbic. Rareori reactii alergice, suprainfectii cu germeni rezistenti, hipoacuzie trecatoare (la doze mari si la bolnavii cu insuficienta renala); uneori iritatia venei injectate si tromboflebita locala (se folosesc solutii diluate).
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente