CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Epitrim, suspensie
Compozitie - Epitrim, suspensie
5 ml de suspensie contin trimethoprim 40 mg; sulfamethoxazol 200 mg.

Actiune terapeutica - Epitrim, suspensie
Epitrim este un agent chimioterapic bactericid cu un spectru larg comparabil cu cel al ampicilinei, cloramfenicolului si tetraciclinei. Actiunea sa bactericida este rezultatul blocarii a doua enzime implicate in biosinteza acidului folic al microorganismelor si insumeaza efectele celor doua componente (trimethoprim si sulfamethoxazol). Astfel Epitrim este bactericid la o concentratie la care fiecare component luat separat ar fi numai bacteriostatic. In plus riscul de rezistenta dobandita este redus foarte mult. Epitrim are un spectru de actiune larg acoperind o gama mare de microorganisme gram pozitive si gram negative precum: streptococi, stafilococi, pneumococi, neiserii, Bordetella, Salmonella, Klebsiella, Aerobacter, Shigella si Vibriocholerae. Epitrim este eficient in special asupra microbilor Haemophilus influenzae, Escherichia Coli, Proteus mirabilis, Proteusvulgaris, Pneumocistis carinii.

Indicatii - Epitrim, suspensie
Infectii ale tractului respirator superior si inferior, bronsite acute si cronice, bronsiectazie, pneumonii, amigdalite, sinuzite, faringite. Infectii ale rinichilor si tractului urinar: cistite acute si cronice, cistopielite, pielonefrite, uretrite. Infectii genitale ale ambelor sexe inclusiv uretrita gonococica. Infectii ale tractului digestiv: enterite, febra tifoida si paratifoida. Infectii cutanate: piodermite, antrax, abcese si plagi infectate.

Mod de administrare - Epitrim, suspensie
Copii sub 2 ani - 1/2 lingurita de 2 ori pe zi. Copii intre 2 si 6 ani - 1/2 - 1 lingurita de 2 ori pe zi. Copii intre 6 si 12 ani - 1 - 2 lingurite de 2 ori pe zi. In infectii severe doza poate fi dublata.

Contraindicatii - Epitrim, suspensie
Epitrim este contraindicat in insuficientele renale grave, in boli de ficat evolutive si discrazii sanguine cand nu pot fi realizate verificari repetate ale constantelor sangvine.

Precautii - Epitrim, suspensie
Daca in timpul tratamentului cu Epitrim apare exantem, administrarea medicamentului va fi oprita. in cazul insuficientei renale, doza va fi redusa pentru a se evita acumularile de medicament.

Reactii adverse - Epitrim, suspensie
Epitrim este bine tolerat; rar pot aparea greata, stari de voma si rash cutanat. Modificari hematologice au fost observate rar si dispar dupa intreruperea tratamentului.

5 ml de suspensie contin trimethoprim 40 mg; sulfamethoxazol 200 mg. Epitrim este un agent chimioterapic bactericid cu un spectru larg comparabil cu cel al ampicilinei, cloramfenicolului si tetraciclinei. Actiunea sa bactericida este rezultatul blocarii a doua enzime implicate in biosinteza acidului folic al microorganismelor si insumeaza efectele celor doua componente (trimethoprim si sulfamethoxazol). Astfel Epitrim este bactericid la o concentratie la care fiecare component luat separat ar fi numai bacteriostatic. In plus riscul de rezistenta dobandita este redus foarte mult. Epitrim are un spectru de actiune larg acoperind o gama mare de microorganisme gram pozitive si gram negative precum: streptococi, stafilococi, pneumococi, neiserii, Bordetella, Salmonella, Klebsiella, Aerobacter, Shigella si Vibriocholerae. Epitrim este eficient in special asupra microbilor Haemophilus influenzae, Escherichia Coli, Proteus mirabilis, Proteusvulgaris, Pneumocistis carinii. ))) Indicatii Infectii ale tractului respirator superior si inferior, bronsite acute si cronice, bronsiectazie, pneumonii, amigdalite, sinuzite, faringite. Infectii ale rinichilor si tractului urinar: cistite acute si cronice, cistopielite, pielonefrite, uretrite. Infectii genitale ale ambelor sexe inclusiv uretrita gonococica. Infectii ale tractului digestiv: enterite, febra tifoida si paratifoida. Infectii cutanate: piodermite, antrax, abcese si plagi infectate. ))) Mod de administrare Copii sub 2 ani - 1/2 lingurita de 2 ori pe zi. Copii intre 2 si 6 ani - 1/2 - 1 lingurita de 2 ori pe zi. Copii intre 6 si 12 ani - 1 - 2 lingurite de 2 ori pe zi. In infectii severe doza poate fi dublata. ))) Contraindicatii Epitrim este contraindicat in insuficientele renale grave, in boli de ficat evolutive si discrazii sanguine cand nu pot fi realizate verificari repetate ale constantelor sangvine. )))Precautii Daca in timpul tratamentului cu Epitrim apare exantem, administrarea medicamentului va fi oprita. in cazul insuficientei renale, doza va fi redusa pentru a se evita acumularile de medicament. Epitrim este bine tolerat; rar pot aparea greata, stari de voma si rash cutanat. Modificari hematologice au fost observate rar si dispar dupa intreruperea tratamentului.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente