CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Epinor, comprimate




Compozitie - Epinor, comprimate
Fiecare comprimat contine 400 mg norfloxacina.

Actiune terapeutica - Epinor, comprimate
Epinor (norfloxacina) este un chimioterapic bactericid cu spectru larg, din familia chinolonelor.

Indicatii - Epinor, comprimate
Infectii ale tractului genito-urinar: cistite, pielite, cisto-pielite, pielonefrite; uretrite, orhite, orhiepididimite, prostatite.

Mod de administrare - Epinor, comprimate
Medicul curant va prescrie dozele si durata tratamentului. Se recomanda urmatoarele doze: -400 mg x 2 ori/zi timp de 7 - 14 zile : Infectii ale tractului urinar 7-10 zile. Cistita acuta 3-7 zile. -800 mg/zi (in priza unica): Infectii cronice recurente ale tractului urinar, timp de 12 saptamani sau mai mult. -400 mg x 3 ori/zi: Enterita acuta bacteriana, 5 zile. Uretrita gonococica acuta, faringite, proctite, sau cervicite, timp de 14 zile. Febra tifoida, timp de 14 zile. Pentru profilaxia infectiilor la neutropenici se recomanda 400 mg de 3 ori/zi, pe durata neutropeniei severe. Pentru profilaxia enteritei bacteriene, se recomanda cate 400 mg/zi, incepand cu o zi inainte de a ajunge in zona endemica si continuand 48 ore dupa parasirea zonei.

Contraindicatii - Epinor, comprimate
Hipersensibilitate la norfloxacina sau la produsii inruditi (chinolone).

Precautii - Epinor, comprimate
La bolnavii cu convulsii in antecedente; la gravide si in perioada de lactatie se va aprecia riscul potential si beneficiul terapeutic; nu se va folosi la copii prepuberi; nu se va asocia cu probenecid si nitrofurantoina; bolnavul va informa medicul in legatura cu alte medicamente utilizate simultan.

Reactii adverse - Epinor, comprimate
Epinor este in general bine tolerat. Cele mai uzuale efecte secundare pot fi: reactii gastro-intestinale si cutanate; mai rar: anorexie, tulburari ale somnului, efecte asupra SNC si reactii de hipersensibilizare.

Fiecare comprimat contine 400 mg norfloxacina. Epinor (norfloxacina) este un chimioterapic bactericid cu spectru larg, din familia chinolonelor. ))) Indicatii Infectii ale tractului genito-urinar: cistite, pielite, cisto-pielite, pielonefrite; uretrite, orhite, orhiepididimite, prostatite. ))) Mod de administrare Medicul curant va prescrie dozele si durata tratamentului. Se recomanda urmatoarele doze: -400 mg x 2 ori/zi timp de 7 - 14 zile : Infectii ale tractului urinar 7-10 zile. Cistita acuta 3-7 zile. -800 mg/zi (in priza unica): Infectii cronice recurente ale tractului urinar, timp de 12 saptamani sau mai mult. -400 mg x 3 ori/zi: Enterita acuta bacteriana, 5 zile. Uretrita gonococica acuta, faringite, proctite, sau cervicite, timp de 14 zile. Febra tifoida, timp de 14 zile. Pentru profilaxia infectiilor la neutropenici se recomanda 400 mg de 3 ori/zi, pe durata neutropeniei severe. Pentru profilaxia enteritei bacteriene, se recomanda cate 400 mg/zi, incepand cu o zi inainte de a ajunge in zona endemica si continuand 48 ore dupa parasirea zonei. ))) Contraindicatii Hipersensibilitate la norfloxacina sau la produsii inruditi (chinolone). )))Precautii La bolnavii cu convulsii in antecedente; la gravide si in perioada de lactatie se va aprecia riscul potential si beneficiul terapeutic; nu se va folosi la copii prepuberi; nu se va asocia cu probenecid si nitrofurantoina; bolnavul va informa medicul in legatura cu alte medicamente utilizate simultan. Epinor este in general bine tolerat. Cele mai uzuale efecte secundare pot fi: reactii gastro-intestinale si cutanate; mai rar: anorexie, tulburari ale somnului, efecte asupra SNC si reactii de hipersensibilizare.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente