CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Epilat retard, drajeuri




Forma de prezentare - Epilat retard, drajeuri
Dj. 20 mg; ct. 1 sau 2 folii 10 dj. (P-6L)

Indicatii - Epilat retard, drajeuri
Angina vasospastica (angina Prinzmetal, angina varianta) - in monoterapie; angina pectorala cronica stabila (angina de efort); hipertensiune arteriala esentiala.

Dozare si mod de administrare - Epilat retard, drajeuri
Tratament trebuie inceput cu doze mici. Angina pectorala vasospastica si angina cronica stabila: 20 mg de 2 ori/zi, posibil si 40 mg de 2 ori/zi. Doza zilnica maxima 80 mg. hipertensiune arteriala esentiala: 20 mg de 2 ori/zi, cu crestere treptata la 40 mg de 2 ori/zi. Doza zilnica 80 mg. Cpr. retard se administreaza dupa mese. Intervalul intre 2 adm. este de 12 ore (dimineata si seara). daca sunt necesare administrari mai frecvente, intervalul intre doua administrari nu va fi mai scurt de 4 ore.

Contraindicatii - Epilat retard, drajeuri
Socul cardiovascular; stenoza aortica severa; angina pectorala instabila; IMA (in primele 4 saptamani.); hipersensibilitate cunoscuta la nifedipina. Sarcina si alaptare.

Atentionari si precautii speciale - Epilat retard, drajeuri
Hipertensiune arteriala (valori sistolice sub 90 mmHg); insuficienta cardiaca decompensata. Risc de hipertensiune arteriala la pacientii dializat, cu hipertensiune maligna, insuficienta renala ireversibila si hipovolemie. Se reduce doza la cei cu functie hepatica alterata si care prezinta concomitent afectiuni severe cerebro-vasculare. Soferi si activitati de precizie.

Reactii adverse - Epilat retard, drajeuri
In primele saptamani. de tratament poate sa apara poliurie. In caz de insuficienta renala se poate produce o inrautatire temporara a functiei renale. La pacientii cu hipertensiune arteriala sau afectiuni coronariene, intreruperea brusca a tratament poate declansa criza hipertensiva sau ischemie miocardica (“fenomenul de rebound"). Mai ales la inceputul tratament pot sa apara cefalee, flush (congestia fetei sau a pielii) si senzatie de caldura, crize de angina pectorala. S-au semnalat: obnubilare, palpitatii, tahicardie, scaderea TA, edeme ale membrelor inferioare, ameteala, fatigabilitate si parestezii. Rareori apar tulburari gastrointestinale: greturi, flatulenta si diaree; reactii cutanate ca prurit, urticarie, exantem, dermatita exfoliativa. In cazul unui tratament de lunga durata la pacientii varstnici s-a semnalat ginecomastie reversibila. Foarte rar modificari ale tabloului sanguin ca: anemie, leucopenie, trombocitopenie, purpura trombocitopenica si hiperglicemie tranzitorie. Cazuri izolate de IMA. La doze mari pot sa apara mialgii, tremor si o modificare minora, tranzitorie a perceptiei vizuale. In tratament de lunga durata pot sa apara modificari gingivale reversibile (hiperplazia gingivala). Tulburari ale functiei hepatice: colestaza intrahepatica, cresterea transaminazelor si o hepatita alergica.

)))Forma de prezentare Dj. 20 mg; ct. 1 sau 2 folii 10 dj. (P-6L) Angina vasospastica (angina Prinzmetal, angina varianta) - in monoterapie; angina pectorala cronica stabila (angina de efort); hipertensiune arteriala esentiala. )))Dozare si mod de administrare Tratament trebuie inceput cu doze mici. Angina pectorala vasospastica si angina cronica stabila: 20 mg de 2 ori/zi, posibil si 40 mg de 2 ori/zi. Doza zilnica maxima 80 mg. hipertensiune arteriala esentiala: 20 mg de 2 ori/zi, cu crestere treptata la 40 mg de 2 ori/zi. Doza zilnica 80 mg. Cpr. retard se administreaza dupa mese. Intervalul intre 2 adm. este de 12 ore (dimineata si seara). daca sunt necesare administrari mai frecvente, intervalul intre doua administrari nu va fi mai scurt de 4 ore. )))Contraindicatii Socul cardiovascular; stenoza aortica severa; angina pectorala instabila; IMA (in primele 4 saptamani.); hipersensibilitate cunoscuta la nifedipina. Sarcina si alaptare. )))Atentionari si precautii speciale Hipertensiune arteriala (valori sistolice sub 90 mmHg); insuficienta cardiaca decompensata. Risc de hipertensiune arteriala la pacientii dializat, cu hipertensiune maligna, insuficienta renala ireversibila si hipovolemie. Se reduce doza la cei cu functie hepatica alterata si care prezinta concomitent afectiuni severe cerebro-vasculare. Soferi si activitati de precizie. In primele saptamani. de tratament poate sa apara poliurie. In caz de insuficienta renala se poate produce o inrautatire temporara a functiei renale. La pacientii cu hipertensiune arteriala sau afectiuni coronariene, intreruperea brusca a tratament poate declansa criza hipertensiva sau ischemie miocardica (“fenomenul de rebound"). Mai ales la inceputul tratament pot sa apara cefalee, flush (congestia fetei sau a pielii) si senzatie de caldura, crize de angina pectorala. S-au semnalat: obnubilare, palpitatii, tahicardie, scaderea TA, edeme ale membrelor inferioare, ameteala, fatigabilitate si parestezii. Rareori apar tulburari gastrointestinale: greturi, flatulenta si diaree; reactii cutanate ca prurit, urticarie, exantem, dermatita exfoliativa. In cazul unui tratament de lunga durata la pacientii varstnici s-a semnalat ginecomastie reversibila. Foarte rar modificari ale tabloului sanguin ca: anemie, leucopenie, trombocitopenie, purpura trombocitopenica si hiperglicemie tranzitorie. Cazuri izolate de IMA. La doze mari pot sa apara mialgii, tremor si o modificare minora, tranzitorie a perceptiei vizuale. In tratament de lunga durata pot sa apara modificari gingivale reversibile (hiperplazia gingivala). Tulburari ale functiei hepatice: colestaza intrahepatica, cresterea transaminazelor si o hepatita alergica.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente