CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Epigen, crema
Compozitie - Epigen, crema
(pentru 100 ml crema) Acid glicirizinic 100 mg. Excipient pana la 100 ml, cu proprietati organoleptice placute, hidratant.

Actiune terapeutica - Epigen, crema
Acidul glicirizinic (extras natural si preactivat prin noi metode catalitice din Glicyrriza Glabra - Radix, asa numitul "lemn dulce") are o puternica actiune de inhibare a replicarii Herpesului simplex I si II, virusului varicelo-zosterian si a papiloma virusului. El se combina selectiv cu proteinkinaza P, reducand marcant activitatea acesteia, ceea ce duce la oprirea producerii proteinelor necesare replicarii virale si totodata inhibarea sintezei ADN-ului si ARN-ului viral. Totodata stimuleaza producerea locala de interferon si are efect antiinflamator prin inhibarea producerii de PGE.

Indicatii - Epigen, crema
Tratamentul si profilaxia eruptiilor herpetice ale buzelor si fetei. Adjuvant topic in terapia zona-zoster.

Mod de administrare - Epigen, crema
Este foarte bine daca incepeti tratamentul imediat dupa aparitia primelor simptome prevestitoare (furnicaturi, durere, intepaturi, usturimi).Astfel, facandu-se 3-4 aplicatii zilnice se poate impiedica aparitia veziculelor de herpes. In cazul in care eruptia este deja constituita se fac 3-5 aplicatii zilnice pana la remiterea simptomatologiei si a leziunii, apoi inca 3-4 zile cate 2-3 aplicatii pe zi. Se poate administra profilactic in 1-2 aplicatii zilnice pe toata suprafata buzelor in perioadele care creeaza conditii optime aparitiei eruptiei herpetice. Pentru marirea efectului medicamentului, in timpul tratamentului si inca 10 zile dupa aceasta, se recomanda imunostimularea nespecifica cu Viusid, preparat oral ce contine si acid glicirizinic.

Contraindicatii - Epigen, crema
Hipersensibilitatea la acid glicirizinic.

Precautii - Epigen, crema
Nu necesita. Se poate folosi si la gravide.

Reactii adverse - Epigen, crema
In dozele uzuale folosite pe perioade oricat de lungi, nu s-au evidentiat.

((((pentru 100 ml crema) Acid glicirizinic 100 mg. Excipient pana la 100 ml, cu proprietati organoleptice placute, hidratant. Acidul glicirizinic (extras natural si preactivat prin noi metode catalitice din Glicyrriza Glabra - Radix, asa numitul "lemn dulce") are o puternica actiune de inhibare a replicarii Herpesului simplex I si II, virusului varicelo-zosterian si a papiloma virusului. El se combina selectiv cu proteinkinaza P, reducand marcant activitatea acesteia, ceea ce duce la oprirea producerii proteinelor necesare replicarii virale si totodata inhibarea sintezei ADN-ului si ARN-ului viral. Totodata stimuleaza producerea locala de interferon si are efect antiinflamator prin inhibarea producerii de PGE. ))) Indicatii Tratamentul si profilaxia eruptiilor herpetice ale buzelor si fetei. Adjuvant topic in terapia zona-zoster. ))) Mod de administrare Este foarte bine daca incepeti tratamentul imediat dupa aparitia primelor simptome prevestitoare (furnicaturi, durere, intepaturi, usturimi).Astfel, facandu-se 3-4 aplicatii zilnice se poate impiedica aparitia veziculelor de herpes. In cazul in care eruptia este deja constituita se fac 3-5 aplicatii zilnice pana la remiterea simptomatologiei si a leziunii, apoi inca 3-4 zile cate 2-3 aplicatii pe zi. Se poate administra profilactic in 1-2 aplicatii zilnice pe toata suprafata buzelor in perioadele care creeaza conditii optime aparitiei eruptiei herpetice. Pentru marirea efectului medicamentului, in timpul tratamentului si inca 10 zile dupa aceasta, se recomanda imunostimularea nespecifica cu Viusid, preparat oral ce contine si acid glicirizinic. ))) Contraindicatii Hipersensibilitatea la acid glicirizinic. )))Precautii Nu necesita. Se poate folosi si la gravide. In dozele uzuale folosite pe perioade oricat de lungi, nu s-au evidentiat.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente