CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Epicogel, suspensie
Compozitie - Epicogel, suspensie
Fiecare 5 ml contin: hidroxid de aluminiu gel 405 mg, hidroxid de magneziu 100 mg, dimeticona 125 mg.

Actiune terapeutica - Epicogel, suspensie
Epicogel are un gust placut si o formula echilibrata asigurand remarcabile proprietati antiacide si antiflatulente precum si o motilitate intestinala normala. Hidroxidul de magneziu si hidroxidul de aluminiu gel previn si/sau calmeaza durerile in cazul ulcerului gastric, duodenal, esofagitei de reflux si gastritei, prin neutralizarea acidului clorhidric din sucul gastric. Mucoasa gastrica este astfel protejata de actiunea acidului si pepsinei. Hidroxidul de aluminiu disperseaza dimeticona, astfel incat aceasta formeaza un strat protector la nivelul mucoasei gastrice si exercita un efect antispumant prin reducerea tensiunii superficiale a bulelor de aer, facand posibila transformarea lor in bule mai mari, usor de eliminat. Distensia abdominala si dispepsia vor fi astfel reduse. Efectul constipant al hidroxidului de aluminiu gel este anulat de hidroxidul de magneziu.

Indicatii - Epicogel, suspensie
Epicogelul este indicat inurmatoarele afectiuni: ulcer gastric, ulcer duodenal, esofagita dereflux, gastrita, hernie hiatala, flatulenta, dispepsie.

Mod de administrare - Epicogel, suspensie
Posologia este de 1 - 2 lingurite de 4 ori/zi intre mesele principale sau dupa mese si inainte de culcare .

Interactiuni medicamentoase - Epicogel, suspensie
Epicogel intarzie absorbtia izoniazidei, tetraciclinelor, chinidinei, indometacinului, furosemidului, barbituricelor si digoxinului.

Fiecare 5 ml contin: hidroxid de aluminiu gel 405 mg, hidroxid de magneziu 100 mg, dimeticona 125 mg. Epicogel are un gust placut si o formula echilibrata asigurand remarcabile proprietati antiacide si antiflatulente precum si o motilitate intestinala normala. Hidroxidul de magneziu si hidroxidul de aluminiu gel previn si/sau calmeaza durerile in cazul ulcerului gastric, duodenal, esofagitei de reflux si gastritei, prin neutralizarea acidului clorhidric din sucul gastric. Mucoasa gastrica este astfel protejata de actiunea acidului si pepsinei. Hidroxidul de aluminiu disperseaza dimeticona, astfel incat aceasta formeaza un strat protector la nivelul mucoasei gastrice si exercita un efect antispumant prin reducerea tensiunii superficiale a bulelor de aer, facand posibila transformarea lor in bule mai mari, usor de eliminat. Distensia abdominala si dispepsia vor fi astfel reduse. Efectul constipant al hidroxidului de aluminiu gel este anulat de hidroxidul de magneziu. ))) Indicatii Epicogelul este indicat inurmatoarele afectiuni: ulcer gastric, ulcer duodenal, esofagita dereflux, gastrita, hernie hiatala, flatulenta, dispepsie. )))Mod de administrare Posologia este de 1 - 2 lingurite de 4 ori/zi intre mesele principale sau dupa mese si inainte de culcare . )))Interactiuni medicamentoase Epicogel intarzie absorbtia izoniazidei, tetraciclinelor, chinidinei, indometacinului, furosemidului, barbituricelor si digoxinului.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente