CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Enalap, comprimate




Compozitie - Enalap, comprimate
Fiecare comprimat contine 10 mg enalapril maleat.

Actiune terapeutica - Enalap, comprimate
Enalapril este un derivat din 2 aminoacizi, L-alanina si L-prolina, fara gruparea sulfhidril in structura. In organism este hidrolizat in enalaprilat, un inhibitor eficient al dipetidil-carboxipeptidazei care transforma angiotensina I in angiotensina II, aceasta din urma fiind un puternic vasoconstrictor. In acest fel enalapril reduce presiunea sanguina din hipertensiunea esentiala sau renala fara a modifica statusul mental si fizic. Poate fi folosit singur sau concomitent cu alte antihipertensive, in special diuretice. Se asociaza de asemenea in tratamentul insuficientei cardiace congestive.

Indicatii - Enalap, comprimate
Toate stadiile hipertensiunii arteriale esentiale; hipertensiune reno-vasculara; insuficienta cardiaca congestiva.

Mod de administrare - Enalap, comprimate
In hipertensiune la pacientii cu functie renala normala, care nu primesc diuretice, doza initiala este de 5 mg de Enalap zilnic. Pentru pacientii cu insuficienta renala sau care primesc diuretice, doza initiala este de 2,5 mg zilnic. Iin hipertensiunea severa doza poate fi crescuta pana la 40 mg zilnic administrate in 1 - 2 prize. Doza uzuala de intretinere este de 10 - 20 mg pe zi (foarte rar se ajunge pana la 80 mg pe zi). Insuficienta cardiaca congestiva: doza initiala este de 2,5 mg pe zi cand se asociaza cu un diuretic tiazidic. Doza trebuie ajustata in functie de caz si de nevoile pacientului.

Contraindicatii - Enalap, comprimate
Pacientii cu hipersensibilitate la enalapril sau metabolitii acestuia.

Precautii - Enalap, comprimate
Femeile gravide pot folosi enalapril numai in conditii speciale, cand efectul pozitiv justifica riscul potential. In timpul alaptarii enalapril va fi folosit cu precautii. Hipotensiunea poate aparea la pacientii hipertensivi, in special in starile hipovolemice datorate tratamentului diuretic, dietei hiposodate, vomei, diareei sau dializei. Cel mai des hipotensiunea apare la pacientii cu insuficienta cardiaca severa asociata cu hiponatremia instalata in timpul tratamentului cu diuretice puternice sau in alterari ale functiei renale.

Reactii adverse - Enalap, comprimate
Oboseala, ameteala, cefalee, mult mai rar hipotensiune, diaree, spasm muscular, tuse, eruptie cutanata.

Fiecare comprimat contine 10 mg enalapril maleat. Enalapril este un derivat din 2 aminoacizi, L-alanina si L-prolina, fara gruparea sulfhidril in structura. In organism este hidrolizat in enalaprilat, un inhibitor eficient al dipetidil-carboxipeptidazei care transforma angiotensina I in angiotensina II, aceasta din urma fiind un puternic vasoconstrictor. In acest fel enalapril reduce presiunea sanguina din hipertensiunea esentiala sau renala fara a modifica statusul mental si fizic. Poate fi folosit singur sau concomitent cu alte antihipertensive, in special diuretice. Se asociaza de asemenea in tratamentul insuficientei cardiace congestive. ))) Indicatii Toate stadiile hipertensiunii arteriale esentiale; hipertensiune reno-vasculara; insuficienta cardiaca congestiva. ))) Mod de administrare In hipertensiune la pacientii cu functie renala normala, care nu primesc diuretice, doza initiala este de 5 mg de Enalap zilnic. Pentru pacientii cu insuficienta renala sau care primesc diuretice, doza initiala este de 2,5 mg zilnic. Iin hipertensiunea severa doza poate fi crescuta pana la 40 mg zilnic administrate in 1 - 2 prize. Doza uzuala de intretinere este de 10 - 20 mg pe zi (foarte rar se ajunge pana la 80 mg pe zi). Insuficienta cardiaca congestiva: doza initiala este de 2,5 mg pe zi cand se asociaza cu un diuretic tiazidic. Doza trebuie ajustata in functie de caz si de nevoile pacientului. ))) Contraindicatii Pacientii cu hipersensibilitate la enalapril sau metabolitii acestuia. )))Precautii Femeile gravide pot folosi enalapril numai in conditii speciale, cand efectul pozitiv justifica riscul potential. In timpul alaptarii enalapril va fi folosit cu precautii. Hipotensiunea poate aparea la pacientii hipertensivi, in special in starile hipovolemice datorate tratamentului diuretic, dietei hiposodate, vomei, diareei sau dializei. Cel mai des hipotensiunea apare la pacientii cu insuficienta cardiaca severa asociata cu hiponatremia instalata in timpul tratamentului cu diuretice puternice sau in alterari ale functiei renale. Oboseala, ameteala, cefalee, mult mai rar hipotensiune, diaree, spasm muscular, tuse, eruptie cutanata.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente