CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Eleutal, comprimate




Compozitie - Eleutal, comprimate
1 comprimat contine: glucoza monohidrat 2000 mg; acid ascorbic 25 mg; mezoinozitol 125 mg; acid tartric 25 mg.

Actiune terapeutica - Eleutal, comprimate
Eleutal este un preparat care furnizeaza organismului un substrat energetic usor si rapid asimilabil (glucoza din compozitia unui comprimat genereaza 15 kilocalorii), de asemenea influenteaza favorabil functiile suprarenalei (prin acidul ascorbic) in cazurile de suprasolicitare a acesteia prin efort fizic intens, crestere, sarcina, alaptare, sau in timpul diferitelor boli infectioase si preintampina starile de acidoza (glucoza si mezoinozitolul), consecutive unor perturbari in metabolismul lipidelor. Eleutalul este bine tolerat digestiv.

Farmacocinetica - Eleutal, comprimate
Glucoza se absoarbe in totalitate din tubul digestiv. Acid ascorbic se absoarbe bine din tubul digestiv, un exces de aport, superior fata de necesitati este eliminat prin urina. Acidul tartric se absoarbe bine din tubul digestiv, se elimina ca atare prin urina si creste aciditatea urinii.

Indicatii - Eleutal, comprimate
Sustinerea efortului si favorizarea refacerii la sportivi si la muncitorii care lucreaza in conditii de solicitare fizica intensa; stari febrile, boli consumptive, astenie fizica si psihica.

Mod de administrare - Eleutal, comprimate
La sportivii de performanta in perioada precompetitionala si in competitie, de asemenea, in cursul bolilor infectioase si in cazurile de hipovitaminoza C, se recomanda 10-12 comprimate pe zi, in 3-4 prize intre mese. In perioadele de efort fizic mai moderat, in convalescenta, dupa bolile infectioase, in perioada de crestere, sarcina, alaptare, senescenta, se administreaza 2-6 comprimate pe zi. La copii se utilizeaza 1/2 din doza adultului. Comprimatele nu se inghit, ci se lasa sa se topeasca in gura.

Contraindicatii - Eleutal, comprimate
Diabet zaharat (atentie la continutul in glucoza); hemocromatoza, talasemie, anemie sideroblastica, la cei ce primesc frecvent transfuzii de sange, la alcoolici cu deficit de folat, insuficienta hepatica grava, leziuni ale miocardului.

Precautii - Eleutal, comprimate
Se va administra cu prudenta la cardiaci, dozele ridicate de mezoinozitol putand cauza aritmii.

Interactiuni medicamentoase - Eleutal, comprimate
Acidul ascorbic, datorita caracterului acid, influenteaza absorbtia gastrointestinala a unor medicamente. Inactiveaza ciancobalamina, pantotenatul de calciu si scade activitatea tetraciclinei. Nu se asociaza cu p-aminosalicilatul de sodiu nici cu unele sulfamide (risc de cristalurie prin acidifierea urinii). Acidul tartric da precipitate cu ionii de potasiu, calciu, amoniu si cu sarurile de metale grele. Formeaza un complex ionic cu amfetamina. Glucoza inhiba partial activitatea streptomicinei.

Supradozare - Eleutal, comprimate
Se va evita supradozarea deoarece acidul ascorbic in exces suprasolicita eliminarea renala.

Reactii adverse - Eleutal, comprimate
Nu s-au semnalat reactii adverse daca s-a respectat dozajul.

- Eleutal, comprimate


1 comprimat contine: glucoza monohidrat 2000 mg; acid ascorbic 25 mg; mezoinozitol 125 mg; acid tartric 25 mg. Eleutal este un preparat care furnizeaza organismului un substrat energetic usor si rapid asimilabil (glucoza din compozitia unui comprimat genereaza 15 kilocalorii), de asemenea influenteaza favorabil functiile suprarenalei (prin acidul ascorbic) in cazurile de suprasolicitare a acesteia prin efort fizic intens, crestere, sarcina, alaptare, sau in timpul diferitelor boli infectioase si preintampina starile de acidoza (glucoza si mezoinozitolul), consecutive unor perturbari in metabolismul lipidelor. Eleutalul este bine tolerat digestiv. )))Farmacocinetica Glucoza se absoarbe in totalitate din tubul digestiv. Acid ascorbic se absoarbe bine din tubul digestiv, un exces de aport, superior fata de necesitati este eliminat prin urina. Acidul tartric se absoarbe bine din tubul digestiv, se elimina ca atare prin urina si creste aciditatea urinii. ))) Indicatii Sustinerea efortului si favorizarea refacerii la sportivi si la muncitorii care lucreaza in conditii de solicitare fizica intensa; stari febrile, boli consumptive, astenie fizica si psihica. ))) Mod de administrare La sportivii de performanta in perioada precompetitionala si in competitie, de asemenea, in cursul bolilor infectioase si in cazurile de hipovitaminoza C, se recomanda 10-12 comprimate pe zi, in 3-4 prize intre mese. In perioadele de efort fizic mai moderat, in convalescenta, dupa bolile infectioase, in perioada de crestere, sarcina, alaptare, senescenta, se administreaza 2-6 comprimate pe zi. La copii se utilizeaza 1/2 din doza adultului. Comprimatele nu se inghit, ci se lasa sa se topeasca in gura. ))) Contraindicatii Diabet zaharat (atentie la continutul in glucoza); hemocromatoza, talasemie, anemie sideroblastica, la cei ce primesc frecvent transfuzii de sange, la alcoolici cu deficit de folat, insuficienta hepatica grava, leziuni ale miocardului. )))Precautii Se va administra cu prudenta la cardiaci, dozele ridicate de mezoinozitol putand cauza aritmii. )))Interactiuni medicamentoase Acidul ascorbic, datorita caracterului acid, influenteaza absorbtia gastrointestinala a unor medicamente. Inactiveaza ciancobalamina, pantotenatul de calciu si scade activitatea tetraciclinei. Nu se asociaza cu p-aminosalicilatul de sodiu nici cu unele sulfamide (risc de cristalurie prin acidifierea urinii). Acidul tartric da precipitate cu ionii de potasiu, calciu, amoniu si cu sarurile de metale grele. Formeaza un complex ionic cu amfetamina. Glucoza inhiba partial activitatea streptomicinei. )))Supradozare Se va evita supradozarea deoarece acidul ascorbic in exces suprasolicita eliminarea renala. Nu s-au semnalat reactii adverse daca s-a respectat dozajul.)))
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente