CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Efudix, unguent
Compozitie - Efudix, unguent
Unguent (emulsie ulei-apa) continand fluorouracil 5% (tub cu 20 g).

Actiune terapeutica - Efudix, unguent
Citostatic, actioneaza ca antimetabolit pirimidinic; unguentul, aplicat pe leziuni precanceroase sau unele leziuni canceroase ale pielii provoaca, succesiv, eritem, veziculatie, ulceratie, necroza si epitelizare, realizand vindecarea in decurs de 1-2 luni.

Indicatii - Efudix, unguent
Keratoza solara si senila, boala Bowen, epitelioame bazocelulare superficiale; stari precanceroase si epitelioame bazocelulare superficiale provocate prin raze X.

Mod de administrare - Efudix, unguent
Aplicatii locale in strat subtire, de 1-2 ori/zi, obisnuit fara pansament, pentru keratoza; odata/zi, sub pansament ocluziv, pentru celelalte indicatii; durata tratamentului este de 3-4 saptamani (uneori mai mult) - pana la stadiul de eroziune sau, pentru epiteliomul bazocelular, pana la stadiul de ulceratie; uneori se recomanda chiuretaj, excizia pielii si a tesutului patologic. Suprafata tratata o data nu trebuie sa depaseasca 500 cm2 (circa 23/23 cm); daca leziunile sunt mai intense se trateaza succesiv suprafete limitate.

Contraindicatii - Efudix, unguent
Sarcina, alergie la fluorouracil.

Reactii adverse - Efudix, unguent
Eritem al suprafetei de piele sanatoasa din vecinatatea leziunii; pentru a evita iritarea mucoaselor si a ochilor se evita contactul acestora cu medicamentul, iar mainile trebuie bine spalate.

- Efudix, unguent


Unguent (emulsie ulei-apa) continand fluorouracil 5% (tub cu 20 g). ))) Actiune terapeutica Citostatic, actioneaza ca antimetabolit pirimidinic; unguentul, aplicat pe leziuni precanceroase sau unele leziuni canceroase ale pielii provoaca, succesiv, eritem, veziculatie, ulceratie, necroza si epitelizare, realizand vindecarea in decurs de 1-2 luni. ((( Keratoza solara si senila, boala Bowen, epitelioame bazocelulare superficiale; stari precanceroase si epitelioame bazocelulare superficiale provocate prin raze X. ))) Mod de administrare Aplicatii locale in strat subtire, de 1-2 ori/zi, obisnuit fara pansament, pentru keratoza; odata/zi, sub pansament ocluziv, pentru celelalte indicatii; durata tratamentului este de 3-4 saptamani (uneori mai mult) - pana la stadiul de eroziune sau, pentru epiteliomul bazocelular, pana la stadiul de ulceratie; uneori se recomanda chiuretaj, excizia pielii si a tesutului patologic. Suprafata tratata o data nu trebuie sa depaseasca 500 cm2 (circa 23/23 cm); daca leziunile sunt mai intense se trateaza succesiv suprafete limitate. ))) Contraindicatii Sarcina, alergie la fluorouracil. Eritem al suprafetei de piele sanatoasa din vecinatatea leziunii; pentru a evita iritarea mucoaselor si a ochilor se evita contactul acestora cu medicamentul, iar mainile trebuie bine spalate. )))
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente