CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Efortex, drajeuri




Compozitie - Efortex, drajeuri
1 drajeu contine glicocol 50,0 mg; acid L- glutamic 75,0 mg; aspartat de potasiu 75,0 mg; aspartat de magneziu 75,0 mg; L-tirozina 30,0 mg; L-lizina clorhidrat 87,5 mg;cafeina 31,0 mg.

Actiune terapeutica - Efortex, drajeuri
Prin aminoacizii, mineralele si cafeina continute usureaza efortul neuromuscular, indeparteaza senzatia de oboseala si favorizeaza procesele de refacere dupa efort.

Farmacocinetica - Efortex, drajeuri
Cafeina absorbtia este completa, timpul de obtinere a maximului este 2 ore, este puternic metabolizata. Doar 2% din doza se regaseste sub forma neschimbata in urina. Aspartatii se absorb din intestin in proportie de aproximativ 30%, au o biodisponibilitate convenabila si se elimina prin urina.

Indicatii - Efortex, drajeuri
Stari de oboseala in conditiile unor eforturi intense si de durata, in convalescenta si de alte cauze; pregatirea biologica a sportivilor de performanta (indeosebi in sporturile de forta-rezistenta).

Mod de administrare - Efortex, drajeuri
Cate 1-3 drajeuri de 3-4 ori/zi (de preferinta in timpul meselor, se evita administrarea inainte de culcare).

Contraindicatii - Efortex, drajeuri
Stari de excitatie, insomnie, tahicardie, aritmii, boala coronariana, boala ulceroasa, insuficienta renala acuta si cronica, leziuni parenchimatoase renale severe, coma hepatica, tulburari ale metabolismului aminoacizilor (indeosebi prin defecte enzimatice genetice), astm bronsic, insuficienta suprarenala.

Precautii - Efortex, drajeuri
Se recomanda prudenta in starile de deprimare respiratorie si hipoxie, ulcer gastro-duodenal (cafeina mareste secretia gastrica), anemie.

Sarcina si alaptare - Efortex, drajeuri
Se evita administrarea unor doze mari si prelungite in sarcina (datorita cafeinei).

Interactiuni medicamentoase - Efortex, drajeuri
Efectul cafeinei poate fi marit de izoniazida sau de meprobamat. In doze mari cafeina administrata pacientilor tratati cu IMAO prezinta riscul de criza hipertensiva. Cafeina mareste actiunea antimigrenoasa a ergotaminei. Utilizarea concomitenta a diureticelor economisitoare de potasiu este urmata de hipermagneziemie si hiperpotasiemie. La pacientii care primesc medicatie anticolinergica, exista riscul de scadere a motilitatii gastrointestinale. Magneziul scade absorbtia tetraciclinelor administrate oral. Preparatele care contin calciu si fosfati reduc absorbtia magneziului. De aceea, Efortex se va administra cu 3 ore inainte de administrarea acestor preparate.

Supradozare - Efortex, drajeuri
- Simptome: neliniste, anxietate, confuzie, insomnie, palpitatii, disconfort gastric si pirozis, vertij, cefalee (prin cafeina). - Tratament: intreruperea medicatiei.

Reactii adverse - Efortex, drajeuri
Dozele excesive pot produce nervozitate, insomnie, tremor, palpitatii (prin excesul de cafeina); greata, disconfort abdominal, diaree (aspartatii).

- Efortex, drajeuri


1 drajeu contine glicocol 50,0 mg; acid L- glutamic 75,0 mg; aspartat de potasiu 75,0 mg; aspartat de magneziu 75,0 mg; L-tirozina 30,0 mg; L-lizina clorhidrat 87,5 mg;cafeina 31,0 mg. Prin aminoacizii, mineralele si cafeina continute usureaza efortul neuromuscular, indeparteaza senzatia de oboseala si favorizeaza procesele de refacere dupa efort. ))) Farmacocinetica Cafeina absorbtia este completa, timpul de obtinere a maximului este 2 ore, este puternic metabolizata. Doar 2% din doza se regaseste sub forma neschimbata in urina. Aspartatii se absorb din intestin in proportie de aproximativ 30%, au o biodisponibilitate convenabila si se elimina prin urina. ))) Indicatii Stari de oboseala in conditiile unor eforturi intense si de durata, in convalescenta si de alte cauze; pregatirea biologica a sportivilor de performanta (indeosebi in sporturile de forta-rezistenta). ))) Mod de administrare Cate 1-3 drajeuri de 3-4 ori/zi (de preferinta in timpul meselor, se evita administrarea inainte de culcare). ))) Contraindicatii Stari de excitatie, insomnie, tahicardie, aritmii, boala coronariana, boala ulceroasa, insuficienta renala acuta si cronica, leziuni parenchimatoase renale severe, coma hepatica, tulburari ale metabolismului aminoacizilor (indeosebi prin defecte enzimatice genetice), astm bronsic, insuficienta suprarenala. )))Precautii Se recomanda prudenta in starile de deprimare respiratorie si hipoxie, ulcer gastro-duodenal (cafeina mareste secretia gastrica), anemie. ))) Sarcina si alaptare Se evita administrarea unor doze mari si prelungite in sarcina (datorita cafeinei). ))) Interactiuni medicamentoase Efectul cafeinei poate fi marit de izoniazida sau de meprobamat. In doze mari cafeina administrata pacientilor tratati cu IMAO prezinta riscul de criza hipertensiva. Cafeina mareste actiunea antimigrenoasa a ergotaminei. Utilizarea concomitenta a diureticelor economisitoare de potasiu este urmata de hipermagneziemie si hiperpotasiemie. La pacientii care primesc medicatie anticolinergica, exista riscul de scadere a motilitatii gastrointestinale. Magneziul scade absorbtia tetraciclinelor administrate oral. Preparatele care contin calciu si fosfati reduc absorbtia magneziului. De aceea, Efortex se va administra cu 3 ore inainte de administrarea acestor preparate. ))) Supradozare - Simptome: neliniste, anxietate, confuzie, insomnie, palpitatii, disconfort gastric si pirozis, vertij, cefalee (prin cafeina). - Tratament: intreruperea medicatiei. Dozele excesive pot produce nervozitate, insomnie, tremor, palpitatii (prin excesul de cafeina); greata, disconfort abdominal, diaree (aspartatii). )))
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente