CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Dopamine, fiole




Compozitie - Dopamine, fiole
O fiola a 5 ml solutie 1% concentrat pentru solutie perfuzabila contine 50 mg Dopamina clorhidrat. O fiola a 5 ml solutie 4% concentrat pentru solutie perfuzabila contine 200 mg Dopamina clorhidrat.

Actiune terapeutica - Dopamine, fiole
Dopamina este o catecolamina naturala precursor noradrenaline, si de asemenea este un neurotransmitator independent in sistemul extrapiramidal. Ea creste randamentul cardiac prin efectul inotrop pozitiv asupra miocardului. Dopamina stimuleaza receptorii adrenergici, acest efect fiind dependent de doza. Dozele mici (1-4 g/kg corp) stimuleaza receptorii , dozele medii (4-10 g/kg corp) stimuleaza receptorii si ,dozele mai mari stimuleaza in special receptorii . Dopamina creste presiunea sanguina, creste fluxul sanguin in coronare, in viscere si vasele renale, producand o importanta crestere a diurezei si eliminarii de sodiu.

Indicatii - Dopamine, fiole
Soc cardiogen (in special in infarctul miocardic), soc septic, soc anafilactic si soc dupa transfuzii sanguine. Sindrom de randament cardiac scazut dupa reanimare cardiorespiratorie si dupa interventii chirurgicale pe inima.

Mod de administrare - Dopamine, fiole
Dopamina se administreaza numai intravenos dupa diluarea cu solutie 0,9% NaCl sau solutie de glucoza. Doza este stabilita infunctie de starea hemodinamica si greutatea corporala a pacientului. Conform indicatiilor se administreaza initial doze mici. Doza stabilita este administrata cu o pompa de perfuzie sau in perfuzie cu debit constant. In mod obisnuit, viteza pentru perfuzia intravenoasa este de 2-5 g/kg/min. Dozele de 8-10 g/kg/min. trebuie depasite existand riscul instalarii vasospasmului periferic cu afectarea circulatiei sanguine. Atentie! Nu se va administra cu solutii puternic alcaline (vezi sodium bicarbonate) care pot inactiva dopamina.

Contraindicatii - Dopamine, fiole
Feocromocitom, tireotoxicoza. Contraindicatii relative: tahicardie paroxistica, sarcina, hipertrofie de prostata si in general prudenta la bolnavii cu ateroscleroza, la cei cu boli vasculare si la cei diabetici.

Efecte adverse - Dopamine, fiole
Doze mari de produs pot produce aritmii, vasoconstrictie cu afectarea circulatiei sanguine periferice, staza venoasa pulmonara. In cazul pacientilor cu boli cardiace coronariene poate determina dureri anginoase

. - Dopamine, fiole


O fiola a 5 ml solutie 1% concentrat pentru solutie perfuzabila contine 50 mg Dopamina clorhidrat. O fiola a 5 ml solutie 4% concentrat pentru solutie perfuzabila contine 200 mg Dopamina clorhidrat. Dopamina este o catecolamina naturala precursor noradrenaline, si de asemenea este un neurotransmitator independent in sistemul extrapiramidal. Ea creste randamentul cardiac prin efectul inotrop pozitiv asupra miocardului. Dopamina stimuleaza receptorii adrenergici, acest efect fiind dependent de doza. Dozele mici (1-4 g/kg corp) stimuleaza receptorii , dozele medii (4-10 g/kg corp) stimuleaza receptorii si ,dozele mai mari stimuleaza in special receptorii . Dopamina creste presiunea sanguina, creste fluxul sanguin in coronare, in viscere si vasele renale, producand o importanta crestere a diurezei si eliminarii de sodiu. ))) Indicatii Soc cardiogen (in special in infarctul miocardic), soc septic, soc anafilactic si soc dupa transfuzii sanguine. Sindrom de randament cardiac scazut dupa reanimare cardiorespiratorie si dupa interventii chirurgicale pe inima. ))) Mod de administrare Dopamina se administreaza numai intravenos dupa diluarea cu solutie 0,9% NaCl sau solutie de glucoza. Doza este stabilita infunctie de starea hemodinamica si greutatea corporala a pacientului. Conform indicatiilor se administreaza initial doze mici. Doza stabilita este administrata cu o pompa de perfuzie sau in perfuzie cu debit constant. In mod obisnuit, viteza pentru perfuzia intravenoasa este de 2-5 g/kg/min. Dozele de 8-10 g/kg/min. trebuie depasite existand riscul instalarii vasospasmului periferic cu afectarea circulatiei sanguine. Atentie! Nu se va administra cu solutii puternic alcaline (vezi sodium bicarbonate) care pot inactiva dopamina. ))) Contraindicatii Feocromocitom, tireotoxicoza. Contraindicatii(((relative: tahicardie paroxistica, sarcina, hipertrofie de prostata si in general prudenta la bolnavii cu ateroscleroza, la cei cu boli vasculare si la cei diabetici. )))Efecte adverse Doze mari de produs pot produce aritmii, vasoconstrictie cu afectarea circulatiei sanguine periferice, staza venoasa pulmonara. In cazul pacientilor cu boli cardiace coronariene poate determina dureri anginoase))).
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente