CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Dissenten, comprimate
Actiune terapeutica - Dissenten, comprimate
Dissenten actioneaza prin diminuarea selectiva a motilitatii intestinale. Dissenten inhiba activitatea peristaltica actionand direct asupra musculaturii netede longitudinale si circulare din peretele intestinal, interactionand cu neuronii vegetativi de tip colinergic si noncolinergic.

Indicatii - Dissenten, comprimate
Dissenten este indicat in tratamentul simptomatic al bolilor diareice acute, cat si in recaderile din formele cronice de diaree.

Mod de administrare - Dissenten, comprimate
Adulti - doza initiala este de 2 comprimate; ulterior se administreaza cate un comprimat dupa fiecare scaun diareic. In general o doza zilnica de 3-4 comprimate este suficienta. Nu se recomanda depasirea dozei de 8 comprimate pe zi. Copii peste 5 ani - doza initiala este de 1 comprimat, ea fiind urmata decate un comprimat dupa fiecare scaun diareic. Doza maxima zilnica nutrebuie sa depaseasca 2-3 comprimate pe zi, in functie de varsta. Pe masura normalizarii scaunelor, doza se reduce si in cazul aparitiei constipatiei tratamentul trebuie oprit. In cazul bolilor diareice acute, un tratament timp de 5 zile este in general suficient.

Contraindicatii - Dissenten, comprimate
Hipersensibilitate cunoscuta fata de produs. Medicamentul nu trebuie administrat la copiii mai mici de 4 ani datorita posibilitatii supradozarii relative, cauzata de o posibila imaturitate a functiei hepatice, foarte importanta pentru metabolizarea loperamidului. In cazul administrarii gresite la copiii mai mici de 4 ani, sub forma supradozarii absolute (absorbtia accidentala a unei doze excesive) sau relative (prin acumularea in sange a medicamentului nemetabolizat, desi administrat in doza corecta), pot sa apara urmatoarele efecte: constipatie si ca pentru multe alte medicamente (ca de exemplu sulfamidele), in cazul imaturitatii barierei hematoencefalice, efecte secundare de tipul depresiei sistemului nervos central, asociate cu somnolenta si bradipnee. In aceste cazuri pacientul trebuie tinut sub stricta supraveghere timp de 48 de ore pentru a pune in evidenta toate eventualele manifestari depresive ale sistemului nervos central. Daca este necesar, se va face un tratament simptomatic, nefiind utila administrarea vreunui antidot.

Precautii - Dissenten, comprimate
Supradozarea poate produce constipatie. in aceste cazuri este recomandabil sa se recurga la spalatura gastrica, provocarea vomei, clisma sau administrarea de laxative. La femeile gravide si in special in primele 3 luni de sarcina, produsul trebuie administrat numai in caz de neaparata necesitate si sub stricta supraveghere medicala. Dissenten se poate pastra la temperatura camerei, fara sa fie nevoie de conditii deosebite de depozitare.

Reactii adverse - Dissenten, comprimate
In foarte putine cazuri s-a constatat un abdomen sensibil si uscaciunea gurii (xerostomie).

Dissenten actioneaza prin diminuarea selectiva a motilitatii intestinale. Dissenten inhiba activitatea peristaltica actionand direct asupra musculaturii netede longitudinale si circulare din peretele intestinal, interactionand cu neuronii vegetativi de tip colinergic si noncolinergic. ))) Indicatii Dissenten este indicat in tratamentul simptomatic al bolilor diareice acute, cat si in recaderile din formele cronice de diaree. ))) Mod de administrare Adulti - doza initiala este de 2 comprimate; ulterior se administreaza cate un comprimat dupa fiecare scaun diareic. In general o doza zilnica de 3-4 comprimate este suficienta. Nu se recomanda depasirea dozei de 8 comprimate pe zi. Copii peste 5 ani - doza initiala este de 1 comprimat, ea fiind urmata decate un comprimat dupa fiecare scaun diareic. Doza maxima zilnica nutrebuie sa depaseasca 2-3 comprimate pe zi, in functie de varsta. Pe masura normalizarii scaunelor, doza se reduce si in cazul aparitiei constipatiei tratamentul trebuie oprit. In cazul bolilor diareice acute, un tratament timp de 5 zile este in general suficient. ))) Contraindicatii Hipersensibilitate cunoscuta fata de produs. Medicamentul nu trebuie administrat la copiii mai mici de 4 ani datorita posibilitatii supradozarii relative, cauzata de o posibila imaturitate a functiei hepatice, foarte importanta pentru metabolizarea loperamidului. In cazul administrarii gresite la copiii mai mici de 4 ani, sub forma supradozarii absolute (absorbtia accidentala a unei doze excesive) sau relative (prin acumularea in sange a medicamentului nemetabolizat, desi administrat in doza corecta), pot sa apara urmatoarele efecte: constipatie si ca pentru multe alte medicamente (ca de exemplu sulfamidele), in cazul imaturitatii barierei hematoencefalice, efecte secundare de tipul depresiei sistemului nervos central, asociate cu somnolenta si bradipnee. In aceste cazuri pacientul trebuie tinut sub stricta supraveghere timp de 48 de ore pentru a pune in evidenta toate eventualele manifestari depresive ale sistemului nervos central. Daca este necesar, se va face un tratament simptomatic, nefiind utila administrarea vreunui antidot. )))Precautii Supradozarea poate produce constipatie. in aceste cazuri este recomandabil sa se recurga la spalatura gastrica, provocarea vomei, clisma sau administrarea de laxative. La femeile gravide si in special in primele 3 luni de sarcina, produsul trebuie administrat numai in caz de neaparata necesitate si sub stricta supraveghere medicala. Dissenten se poate pastra la temperatura camerei, fara sa fie nevoie de conditii deosebite de depozitare. In foarte putine cazuri s-a constatat un abdomen sensibil si uscaciunea gurii (xerostomie).
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente