CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Dispozitiv intrauterin copper t, model tcu 380 a




Indicatii - Dispozitiv intrauterin copper t, model tcu 380 a
Produs anticonceptional care previne aparitia unei sarcini nedorite. Siguranta contraceptiva este mai mica decat a produselor care inhiba ovulatia. Se recomanda femeilor care nu doresc sau nu tolereaza contraceptive hormonale.

Contraindicatii - Dispozitiv intrauterin copper t, model tcu 380 a
Sarcina, afectiuni maligne in sfera genitala, boli inflamatorii pelviene acute, modificari anatomice congenitale sau dobandite ale uterului sau canalului cervical, endometrioza, sangerari genitale de origine neprecizata, afectiuni generale care pot produce bacteriemie, afectiuni asociate cu aparare imunitara deficitara, boala Wilson, alergie la cupru, antecedente de sarcina extrauterina. Beneficiul inserarii DIU trebuie cantarit cu grija fata de riscuri posibile in cazul unui uter cicatriceal.

Reactii adverse - Dispozitiv intrauterin copper t, model tcu 380 a
La inceput poate determina dureri in abdomenul inferior care dispar de obicei. Foarte rar la inserare sau extragere poate aparea o scurta pierdere de cunostinta sau bradicardie. Sangerarea menstruala poate fi mai abundenta sau cu o durata mai mare si uneori dureroasa, putand determina o anemie feripriva. Infectiile pelviene apar mai frecvent la femeile cu DIU decat la celelalte femei. Au fost descrise si cazuri foarte rare de alergie la cupru.

Note speciale - Dispozitiv intrauterin copper t, model tcu 380 a
Femeia va fi instruita ca la intervale de timp stabilite anterior (de regula dupa ciclu) sa controleze existenta firelor de DIU in vagin. In cazul aparitiei chiar a unor simptome discrete de inflamatie locala este necesara o terapie cu antibiotice. Cazurile importante vor necesita extragerea DIU. La 1, 3, 6 si 12 luni dupa insertie si apoi in fiecare an se va efectua un examen ginecologic. Instructiunile de montare se afla in literatura de specialitate.

Produs anticonceptional care previne aparitia unei sarcini nedorite. Siguranta contraceptiva este mai mica decat a produselor care inhiba ovulatia. Se recomanda femeilor care nu doresc sau nu tolereaza contraceptive hormonale. )))Contraindicatii Sarcina, afectiuni maligne in sfera genitala, boli inflamatorii pelviene acute, modificari anatomice congenitale sau dobandite ale uterului sau canalului cervical, endometrioza, sangerari genitale de origine neprecizata, afectiuni generale care pot produce bacteriemie, afectiuni asociate cu aparare imunitara deficitara, boala Wilson, alergie la cupru, antecedente de sarcina extrauterina. Beneficiul inserarii DIU trebuie cantarit cu grija fata de riscuri posibile in cazul unui uter cicatriceal. La inceput poate determina dureri in abdomenul inferior care dispar de obicei. Foarte rar la inserare sau extragere poate aparea o scurta pierdere de cunostinta sau bradicardie. Sangerarea menstruala poate fi mai abundenta sau cu o durata mai mare si uneori dureroasa, putand determina o anemie feripriva. Infectiile pelviene apar mai frecvent la femeile cu DIU decat la celelalte femei. Au fost descrise si cazuri foarte rare de alergie la cupru. )))Note speciale Femeia va fi instruita ca la intervale de timp stabilite anterior (de regula dupa ciclu) sa controleze existenta firelor de DIU in vagin. In cazul aparitiei chiar a unor simptome discrete de inflamatie locala este necesara o terapie cu antibiotice. Cazurile importante vor necesita extragerea DIU. La 1, 3, 6 si 12 luni dupa insertie si apoi in fiecare an se va efectua un examen ginecologic. Instructiunile de montare se afla in literatura de specialitate.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente