CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Disopiramid, comprimate




Compozitie - Disopiramid, comprimate
Comprimate continand disopiramida fosfat 129 mg, corespunzator la 100 mg disopiramida baza (flac. cu 30 buc.).

Actiune terapeutica - Disopiramid, comprimate
Antiaritmic cu spectru larg, de tip chinidinic; are si proprietati anticolinergice.

Indicatii - Disopiramid, comprimate
Aritmii atriale si ventriculare- tratamentul extrasistolelor atriale, profilaxia fibrilatiei atriale (dupa cardioversiune), tratamentul extrasistolelor ventriculare si tahicardiei ventriculare; prevenirea aritmiilor dupa infarctul acut de miocard, tratamentul aritmiilor in interventii chirurgicale, tratamentul aritmiilor digitalice; este avantajos la bolnavii care nu suporta chinidina si procainamida.

Mod de administrare - Disopiramid, comprimate
Oral, 1-2 capsule (100-200 mg) de 4 ori/zi (in functie de raspuns).

Contraindicatii - Disopiramid, comprimate
Bloc cardiac de gradul II sau III, sindrom de sinus carotidian, soc cardiogen, alergie la disopiramida, insuficienta cardiaca necompensata, glaucom, adenom de prostata; prudenta la bolnavii cu tahiaritmii supraventriculare insotite de bloc atrio-ventricular partial (blocul poate fi inlaturat), cardiomiopatie si deficit de pompa cardiaca (daca survine hipotensiune tratamentul se opreste), bloc de ramura; doze mai mici in insuficienta renala si la hepatici; prudenta in trimestrul I al sarcinii, se evita in timpul alaptarii. Asocierea cu alte medicamente inotrop-negative (beta-blocante adrenergice, verapamil etc.) nu este recomandabila; dozele mari de diuretice pot micsora eficacitatea disopiramidei (datorita hipokaliemiei); prudenta in intoxicatia digitalica.

Reactii adverse - Disopiramid, comprimate
Relativ frecvent fenomene atropinice: uscaciunea gurii, tulburari de vedere, constipatie, dificultate in mictiune; uneori greata, voma, diaree, dureri abdominale; ca si alte antiaritmice poate provoca, rareori, tahicardie ventriculara, exceptional fibrilatie ventriculara (largirea complexului QRS obliga la oprirea medicatiei); foarte rar tulburari psihotice, icter colestatic, hipoglicemie.

- Disopiramid, comprimate


Comprimate continand disopiramida fosfat 129 mg, corespunzator la 100 mg disopiramida baza (flac. cu 30 buc.). Antiaritmic cu spectru larg, de tip chinidinic; are si proprietati anticolinergice. Aritmii atriale si ventriculare- tratamentul extrasistolelor atriale, profilaxia fibrilatiei atriale (dupa cardioversiune), tratamentul extrasistolelor ventriculare si tahicardiei ventriculare; prevenirea aritmiilor dupa infarctul acut de miocard, tratamentul aritmiilor in interventii chirurgicale, tratamentul aritmiilor digitalice; este avantajos la bolnavii care nu suporta chinidina si procainamida. ))) Mod de administrare Oral, 1-2 capsule (100-200 mg) de 4 ori/zi (in functie de raspuns). ))) Contraindicatii Bloc cardiac de gradul II sau III, sindrom de sinus carotidian, soc cardiogen, alergie la disopiramida, insuficienta cardiaca necompensata, glaucom, adenom de prostata; prudenta la bolnavii cu tahiaritmii supraventriculare insotite de bloc atrio-ventricular partial (blocul poate fi inlaturat), cardiomiopatie si deficit de pompa cardiaca (daca survine hipotensiune tratamentul se opreste), bloc de ramura; doze mai mici in insuficienta renala si la hepatici; prudenta in trimestrul I al sarcinii, se evita in timpul alaptarii. Asocierea cu alte medicamente inotrop-negative (beta-blocante adrenergice, verapamil etc.) nu este recomandabila; dozele mari de diuretice pot micsora eficacitatea disopiramidei (datorita hipokaliemiei); prudenta in intoxicatia digitalica. Relativ frecvent fenomene atropinice: uscaciunea gurii, tulburari de vedere, constipatie, dificultate in mictiune; uneori greata, voma, diaree, dureri abdominale; ca si alte antiaritmice poate provoca, rareori, tahicardie ventriculara, exceptional fibrilatie ventriculara (largirea complexului QRS obliga la oprirea medicatiei); foarte rar tulburari psihotice, icter colestatic, hipoglicemie.)))
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente