CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Disonate, capsule
Actiune terapeutica - Disonate, capsule
Laxativ. Reduce tensiunea superficialaa fecalelor si favorizeaza penetrarea apei si grasimilor, modificand astfel consistenta fecalelor. Nu se absoarbe sistemic si se pare ca nu interfera in absorbtia nutrientilor. Exista si o forma de microclisma pentru pacienti peste 3 ani. Debut: 24-72 h.

Indicatii - Disonate, capsule
Reducerea efortului de defecatie la persoanele cu hernii, boli cardio-vasculare, sau alte boli unde efortul la defecatie nu este indicat. Megacolon sau pacienti imobilizati la pat. Constipatii asociate cu scaune formate, dure.

Mod de administrare - Disonate, capsule
Capsule - Adulti: 240 mg/zi pana cand tranzitul se normalizeaza. - Copii peste 6 ani: 50-150 mg/zi. Capsule softgel, solutie orala, sirop, tablete: - Adulti si copii peste 12 ani: 50-500 mg. - Copii sub 3 ani: 10-40 mg. - Copii intre 3-6 ani: 20-60 mg. - Copii intre 6-12 ani: 40-120 mg.

Contraindicatii - Disonate, capsule
Greturi si varsaturi, dureri abdominale, obstructie intestinala.

Precautii - Disonate, capsule
Observatii pentru pacient – familie Se poate administra PO cu lapte sau sucuri pentru a masca gustul neplacut al medicamentului. Se bea un pahar cu apa pentru fiecare doza PO. La administrarea sub forma de clisme, se adauga 50-100 mg (5-10 mL). Deoarece absorbtia docusatului este minima pot fi necesare 1-3 zile pana la obtinerea efectului. Evaluarea si controlul terapiei Investigati factorii favorizanti, evaluati activitatea fizica, aportul de lichide.

Interactiuni medicamentoase - Disonate, capsule
Poate creste absorbtia uleiurilor minerale din tractul gastro-intestinal.

- Disonate, capsule


Laxativ. Reduce tensiunea superficialaa fecalelor si favorizeaza penetrarea apei si grasimilor, modificand astfel consistenta fecalelor. Nu se absoarbe sistemic si se pare ca nu interfera in absorbtia nutrientilor. Exista si o forma de microclisma pentru pacienti peste 3 ani. Debut: 24-72 h. ))) Indicatii((( Reducerea efortului de defecatie la persoanele cu hernii, boli cardio-vasculare, sau alte boli unde efortul la defecatie nu este indicat. Megacolon sau pacienti imobilizati la pat. Constipatii asociate cu scaune formate, dure. ))) Mod de administrare Capsule - Adulti: 240 mg/zi pana cand tranzitul se normalizeaza. - Copii peste 6 ani: 50-150 mg/zi. Capsule softgel, solutie orala, sirop, tablete: - Adulti si copii peste 12 ani: 50-500 mg. - Copii sub 3 ani: 10-40 mg. - Copii intre 3-6 ani: 20-60 mg. - Copii intre 6-12 ani: 40-120 mg. ))) Contraindicatii Greturi si varsaturi, dureri abdominale, obstructie intestinala. )))Precautii Observatii pentru pacient – familie Se poate administra PO cu lapte sau sucuri pentru a masca gustul neplacut al medicamentului. Se bea un pahar cu apa pentru fiecare doza PO. La administrarea sub forma de clisme, se adauga 50-100 mg (5-10 mL). Deoarece absorbtia docusatului este minima pot fi necesare 1-3 zile pana la obtinerea efectului. Evaluarea si controlul terapiei Investigati factorii favorizanti, evaluati activitatea fizica, aportul de lichide. )))Interactiuni medicamentoase Poate creste absorbtia uleiurilor minerale din tractul gastro-intestinal. )))
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente