CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Diosmin, comprimate




Compozitie - Diosmin, comprimate
Comprimate: cutie cu 20 comprimate divizibile de 450 mg diosmin; Crema: tub de 40 g 5% diosmin

Actiune terapeutica - Diosmin, comprimate
Studiile farmacologice au demonstrat ca diosmina isi manifesta actiunea la diverse nivele: creste tonusul venos diminuand staza venoasa si creste rezistenta vasculara si diminueaza permeabilitatea vaselor. Prezinta o activitate clinica utila la nivelul peretelui vascular, imbunatatind circulatia, cu diminuarea edemelor si a starilor inflamatorii asociate. La nivel capilar diosmin creste rezistenta si impermeabilitatea microcirculatiei venoase, avand deci indicatii in toate cazurile de fragilitate capilara.

Indicatii - Diosmin, comprimate
Adjuvant in tratamentul sindromului prevaricos al extremitatilor inferioare (gambe grele, dureri ale fetei interne a picioarelor, corespunzand venei safene), tumefactiei si edemelor gambei, sensibilitatii ramificatiilor venoase, crampelor; sindromului varicos, flebectazii, flebalgii, eczeme; manifestarilor hemoragice datorate fragilitatii capilare, sindromului postflebitic, hemoroizilor interni si externi.

Contraindicatii - Diosmin, comprimate
Hipersensibilitate dovedita fata de diosmina si/sau excipienti.

Precautii - Diosmin, comprimate
Comprimatele, desi nu s-au semnalat consecinte la nivel fetal, se recomanda, ca si in cazul celorlalte medicamente, a nu se administra in timpul sarcinii. Produsul poate fi asociat, fara riscuri, altor produse, inclusiv anticoagulantelor. Crema se administreaza la femei insarcinate doar in caz de necesitate efectiva, sub supravegherea medicului.

Reactii adverse - Diosmin, comprimate
Comprimate - nu s-au constatat efecte colaterale semnificative; foarte rar, tulburari gastrointestinale (gastralgie, greata, diaree) si vertij, de mica intensitate, care nu necesita intreruperea tratamentului; Crema - nu se exclude posibilitatea aparitiei, mai ales dupa tratament prelungit a fenomenelor de sensibilizare si iritare cutanata, caz in care se impune intreruperea tratamentului si adoptarea masurilor terapeutice corespunzatoare.

Mod de administrare - Diosmin, comprimate
Comprimate- 1 comprimat de doua ori pe zi, la intervale regulate, in timpul meselor. in criza (flebita, hemoroizi) posologia poate fi augmentata la 3-4 comprimate pe zi. Odata obtinute rezultatele dorite este oportuna diminuarea posologiei, pana la doza medie mai sus indicata. Crema - una, doua aplicatii locale, in zona interesata, cum ar fi suprafata ulcerata si zona imediat circumscrisa.

Comprimate: cutie cu 20 comprimate divizibile de 450 mg diosmin; Crema: tub de 40 g 5% diosmin Studiile farmacologice au demonstrat ca diosmina isi manifesta actiunea la diverse nivele: creste tonusul venos diminuand staza venoasa si creste rezistenta vasculara si diminueaza permeabilitatea vaselor. Prezinta o activitate clinica utila la nivelul peretelui vascular, imbunatatind circulatia, cu diminuarea edemelor si a starilor inflamatorii asociate. La nivel capilar diosmin creste rezistenta si impermeabilitatea microcirculatiei venoase, avand deci indicatii in toate cazurile de fragilitate capilara. ))) Indicatii Adjuvant in tratamentul sindromului prevaricos al extremitatilor inferioare (gambe grele, dureri ale fetei interne a picioarelor, corespunzand venei safene), tumefactiei si edemelor gambei, sensibilitatii ramificatiilor venoase, crampelor; sindromului varicos, flebectazii, flebalgii, eczeme; manifestarilor hemoragice datorate fragilitatii capilare, sindromului postflebitic, hemoroizilor interni si externi. )))Contraindicatii Hipersensibilitate dovedita fata de diosmina si/sau excipienti. )))Precautii Comprimatele, desi nu s-au semnalat consecinte la nivel fetal, se recomanda, ca si in cazul celorlalte medicamente, a nu se administra in timpul sarcinii. Produsul poate fi asociat, fara riscuri, altor produse, inclusiv anticoagulantelor. Crema se administreaza la femei insarcinate doar in caz de necesitate efectiva, sub supravegherea medicului. Comprimate - nu s-au constatat efecte colaterale semnificative; foarte rar, tulburari gastrointestinale (gastralgie, greata, diaree) si vertij, de mica intensitate, care nu necesita intreruperea tratamentului; Crema - nu se exclude posibilitatea aparitiei, mai ales dupa tratament prelungit a fenomenelor de sensibilizare si iritare cutanata, caz in care se impune intreruperea tratamentului si adoptarea masurilor terapeutice corespunzatoare. )))Mod de administrare Comprimate- 1 comprimat de doua ori pe zi, la intervale regulate, in timpul meselor. in criza (flebita, hemoroizi) posologia poate fi augmentata la 3-4 comprimate pe zi. Odata obtinute rezultatele dorite este oportuna diminuarea posologiei, pana la doza medie mai sus indicata. Crema - una, doua aplicatii locale, in zona interesata, cum ar fi suprafata ulcerata si zona imediat circumscrisa.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente