CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Dihydrocodeinum, cpr.
Indicatii - Dihydrocodeinum, cpr.
Tratamentul durerii acute sau cronice de intensitate medie sau puternica, asociate unor afectiuni reumatice, ortopedice, neurologice, dermatologice, oncologice etc.

Dozare si mod de administrare - Dihydrocodeinum, cpr.
Adulti si copii peste 12 ani: 1-2 cpr. a 60 mg la 12 ore sau 1 cpr. a 90 mg sau 120 mg la 12 ore. Batrani: Doza este mai redusa.

Contraindicatii - Dihydrocodeinum, cpr.
Depresie respiratorie, afectiuni obstructive ale cailor aeriene superioare. Dihidrocodeina poate provoca eliberare de histamina si de aceea nu se va administra in criza astmatiforma. De asemenea se va administra cu precautie la bolnavii de astm. Copii sub 12 ani.

Atentionari si precautii speciale - Dihydrocodeinum, cpr.
Dozele vor fi reduse la batrani, in hipotiroidism, afectiuni hepatice cronice si IR. Trebuie evitat la pacientii cu presiune intracraniana crescuta si la cei cu traumatisme craniene. Se va evita consumul de alcool. Precautie la bolnavii ce sunt tratati cu IMAO. Este recomandat ca administrarea la mamele ce alapteaza sa se faca numai daca este absolut necesar. Atentie la persoanele care conduc autoturisme sau opereaza cu maini si utilaje.

Reactii adverse - Dihydrocodeinum, cpr.
Uneori pot aparea constipatie, greata, varsaturi, dureri de cap, vertij si retentie urinara.

Tratamentul durerii acute sau cronice de intensitate medie sau puternica, asociate unor afectiuni reumatice, ortopedice, neurologice, dermatologice, oncologice etc. )))Dozare si mod de administrare Adulti si copii peste 12 ani: 1-2 cpr. a 60 mg la 12 ore sau 1 cpr. a 90 mg sau 120 mg la 12 ore. Batrani: Doza este mai redusa. )))Contraindicatii Depresie respiratorie, afectiuni obstructive ale cailor aeriene superioare. Dihidrocodeina poate provoca eliberare de histamina si de aceea nu se va administra in criza astmatiforma. De asemenea se va administra cu precautie la bolnavii de astm. Copii sub 12 ani. )))Atentionari si precautii speciale Dozele vor fi reduse la batrani, in hipotiroidism, afectiuni hepatice cronice si IR. Trebuie evitat la pacientii cu presiune intracraniana crescuta si la cei cu traumatisme craniene. Se va evita consumul de alcool. Precautie la bolnavii ce sunt tratati cu IMAO. Este recomandat ca administrarea la mamele ce alapteaza sa se faca numai daca este absolut necesar. Atentie la persoanele care conduc autoturisme sau opereaza cu maini si utilaje. Uneori pot aparea constipatie, greata, varsaturi, dureri de cap, vertij si retentie urinara.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente