CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Diclogesic, comprimate filmate




Compozitie - Diclogesic, comprimate filmate
Diclogesic contine diclofenac sodium, antiinflamator nonsteroidian cu pronuntate proprietati analgezice si antipiretice.

Actiune terapeutica - Diclogesic, comprimate filmate
Inhibitor al biosintezei de prostaglandine acestea avand un rol major in producerea inflamatiei, durerii, febrei. Proprietatile antiinflamatorii si analgezice ale Diclogesic determina un raspuns clinic caracterizat prin reducerea durerii in repaus si in timpul miscarii, a redorii matinale si a tumefactiei articulare. Este rapid absorbit din tractul gastrointestinal, peak-ul plasmatic fiind obtinut la 1/2 ore de la administrarea orala si aproximativ o ora de la administrarea unui supozitor. Este metabolizat si excretat sub forma de metaboliti prin urina si fecale.

Indicatii - Diclogesic, comprimate filmate
Artrite reumatoide, osteoartrite si spondilita anchilopoetica; reumatism nonarticular; afectiuni musculo-scheletale, sindroame dureroase ale coloanei vertebrale; postoperator si posttraumatic, dureri post-manevre stomatologice; afectiuni inflamatorii pelviene (ginecologice), dismenoree primara; stari febrile, ca adjuvant; colici renale, biliare.

Mod de administrare - Diclogesic, comprimate filmate
Dozajul Diclogesic trebuie adaptat la toleranta si raspunsul la terapie al pacientului. Uzual se recomanda 100-150 mg pe zi in 2-3 prize. Se recomanda administrarea pe stomacul gol.

Contraindicatii - Diclogesic, comprimate filmate
Diclogesic este contraindicat la pacientii cu hipersensibilitate la diclofenac si la pacientii cu ulcer peptic. Ca si alte AINS este contraindicat la pacientii cu antecedente de astm, urticarie sau rinita acuta aparute in urma administrarii de preparate cu acid acetilsalicilic sau alte inhibitoare de prostaglandine. In sarcina si lactatie Diclogesic trebuie prescris numai in cazuri speciale si in doze minime.

Precautii - Diclogesic, comprimate filmate
Diclogesic trebuie administrat cu grija pacientilor cu boli cardiovasculare si gastrointestinale. Pacientii cu tulburari circulatorii ale functiei hepatice si renale trebuie urmariti in timpul tratamentului. Se administreaza cu precautie la cei sensibili la acidul acetilsalicilic. Totusi, administrate concomitent, nivelul plasmatic al ambelor scade.

Reactii adverse - Diclogesic, comprimate filmate
Diclogesic este in general bine tolerat. Se pot mentiona tulburari gastrointestinale minore, cefalee, somnolenta, rar prurit.

Diclogesic contine diclofenac sodium, antiinflamator nonsteroidian cu pronuntate proprietati analgezice si antipiretice. Inhibitor al biosintezei de prostaglandine acestea avand un rol major in producerea inflamatiei, durerii, febrei. Proprietatile antiinflamatorii si analgezice ale Diclogesic determina un raspuns clinic caracterizat prin reducerea durerii in repaus si in timpul miscarii, a redorii matinale si a tumefactiei articulare. Este rapid absorbit din tractul gastrointestinal, peak-ul plasmatic fiind obtinut la 1/2 ore de la administrarea orala si aproximativ o ora de la administrarea unui supozitor. Este metabolizat si excretat sub forma de metaboliti prin urina si fecale. ))) Indicatii Artrite reumatoide, osteoartrite si spondilita anchilopoetica; reumatism nonarticular; afectiuni musculo-scheletale, sindroame dureroase ale coloanei vertebrale; postoperator si posttraumatic, dureri post-manevre stomatologice; afectiuni inflamatorii pelviene (ginecologice), dismenoree primara; stari febrile, ca adjuvant; colici renale, biliare. ))) Mod de administrare Dozajul Diclogesic trebuie adaptat la toleranta si raspunsul la terapie al pacientului. Uzual se recomanda 100-150 mg pe zi in 2-3 prize. Se recomanda administrarea pe stomacul gol. ))) Contraindicatii Diclogesic este contraindicat la pacientii cu hipersensibilitate la diclofenac si la pacientii cu ulcer peptic. Ca si alte AINS este contraindicat la pacientii cu antecedente de astm, urticarie sau rinita acuta aparute in urma administrarii de preparate cu acid acetilsalicilic sau alte inhibitoare de prostaglandine. In sarcina si lactatie Diclogesic trebuie prescris numai in cazuri speciale si in doze minime. )))Precautii Diclogesic trebuie administrat cu grija pacientilor cu boli cardiovasculare si gastrointestinale. Pacientii cu tulburari circulatorii ale functiei hepatice si renale trebuie urmariti in timpul tratamentului. Se administreaza cu precautie la cei sensibili la acidul acetilsalicilic. Totusi, administrate concomitent, nivelul plasmatic al ambelor scade. Diclogesic este in general bine tolerat. Se pot mentiona tulburari gastrointestinale minore, cefalee, somnolenta, rar prurit.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente