CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Dialose ,capsule
Actiune terapeutica - Dialose ,capsule
Laxativ. Reduce tensiunea superficiala a fecalelor si favorizeaza penetrarea apei si grasimilor, modificand astfel consistenta fecalelor. Nu se absoarbe sistemic si se pare ca nu interfera in absorbtia nutrientilor. Exista si o forma demicroclisma pentru pacienti peste 3 ani. Debut: 24-72 h.

Indicatii - Dialose ,capsule
Reducerea efortului de defecatie la persoanele cu hernii, boli cardio-vasculare, sau alte boli unde efortul la defecatie nu este indicat. Megacolon sau pacienti imobilizati la pat. Constipatii asociate cu scaune formate, dure.

Contraindicatii - Dialose ,capsule
Greturi si varsaturi, dureri abdominale, obstructie intestinala.

Precautii - Dialose ,capsule
Observatii pentru pacient – familie: Se poate administra PO cu lapte sau sucuri pentru a masca gustul neplacut al medicamentului. Se bea un pahar cu apa pentru fiecare doza PO. La administrarea sub forma de clisme, se adauga 50-100 mg (5-10 mL). Deoarece absorbtia docusatului este minima pot fi necesare 1-3 zile pana la obtinerea efectului. Evaluarea si controlul terapiei: Investigati factorii favorizanti, evaluati activitatea fizica, aportul de lichide.

Interactiuni medicamentoase - Dialose ,capsule
Poate creste absorbtia uleiurilor minerale din tractul gastro-intesinal.

Mod de administrare - Dialose ,capsule
Capsule, capsule softgel, solutie orala, sirop, tablete: Adulti si copii peste 12 ani- 50-500 mg Copii intre 6-12 ani- 40-120 mg Copii intre 3-6 ani- 20-60 mg Copii sub 3 ani- 10-40 mg

Laxativ. Reduce tensiunea superficiala a fecalelor si favorizeaza penetrarea apei si grasimilor, modificand astfel consistenta fecalelor. Nu se absoarbe sistemic si se pare ca nu interfera in absorbtia nutrientilor. Exista si o forma demicroclisma pentru pacienti peste 3 ani. Debut: 24-72 h. ))) Indicatii Reducerea efortului de defecatie la persoanele cu hernii, boli cardio-vasculare, sau alte boli unde efortul la defecatie nu este indicat. Megacolon sau pacienti imobilizati la pat. Constipatii asociate cu scaune formate, dure. )))Contraindicatii Greturi si varsaturi, dureri abdominale, obstructie intestinala. )))Precautii Observatii pentru pacient – familie: Se poate administra PO cu lapte sau sucuri pentru a masca gustul neplacut al medicamentului. Se bea un pahar cu apa pentru fiecare doza PO. La administrarea sub forma de clisme, se adauga 50-100 mg (5-10 mL). Deoarece absorbtia docusatului este minima pot fi necesare 1-3 zile pana la obtinerea efectului. Evaluarea si controlul terapiei: Investigati factorii favorizanti, evaluati activitatea fizica, aportul de lichide. )))Interactiuni medicamentoase Poate creste absorbtia uleiurilor minerale din tractul gastro-intesinal. )))Mod de administrare Capsule, capsule softgel, solutie orala, sirop, tablete: Adulti si copii peste 12 ani- 50-500 mg Copii intre 6-12 ani- 40-120 mg Copii intre 3-6 ani- 20-60 mg Copii sub 3 ani- 10-40 mg
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente