Prospect Dextrostat, capsule
Actiune trerapeutica - Dextrostat, capsule
Are efect SNC mai puternic si actiune periferica mai scazuta decat amfetaminele; dextroamfetamina are mai putine efecte adverse CV. Dupa administrarea PO, se absoarbe complet in 3 h. Durata, Se excreta in urina. Acidifierea creste excretia, in timp ce alcalinizarea urinei o scade.
Indicatii - Dextrostat, capsule
Deficit de atentie cu hiperactivitate la copii intre 3-16 ani. Narcolepsie.
Contraindicatii - Dextrostat, capsule
Lactatia. Folosirea in obezitate.
Precautii - Dextrostat, capsule
Potential ridicat de abuz. Folosirea pe termen lung poate determina dependenta. Nu se recomanda administrarea capsulelor retard la copii sub 6 ani cu deficit de atentie, si a comprimatelor la copii sub 3 ani. Dozele pentru narcolepsie nu a fost determinate la copii sub 6 ani. La administrarea tabletelor in deficit de atentie si narcolepsie, prima doza se administreaza dimineata si alte 1-2 doze adiitionale la intervale de 4-6 h. Ultima doza se administreaza cu 6 h inainte de culcare. Daca se administreaza inhibitori de MAO, se asteapta 14 zile dupa oprirea tratamentului pana la inceperea administrarii dextroamfetaminei. Observatii pentru pacient – familie Nu striviti si nu mestecati comprimatele. Ultima doza se administreaza cu 6 h inainte de culcare. Evitati activitatile ce necesita atentie sporita pe durata tratamentului. Masurati saptamanal greutatea corporala, pentru a va asigura ca nu apar scaderi semnificative. La copii masurati inaltimea si ritmul de crestere. Asigurati o alimentatie corespunzatoare pentru a preveni scaderile ponderale. Evaluarea si controlul terapiei Evaluati si monitorizati pe toata durata terapiei ECG, analizele uzuale de laborator, semne vitale, greutatea si inaltimea.
Mod de administrare - Dextrostat, capsule
Deficit de atentie la copii - Copii 3-5 ani- 2,5 mg/zi; se creste doza cu 2,5 mg/zi la intervale de 1 saptamana pana se obtine un raspuns optim. - Copii peste 6 ani: 5 mg 1-2 ori/zi, crescand doza cu 5 mg/zi la o saptamana pana al obtinerea raspunsului optim. Dozele rar depasesc 40 mg/zi. Narcolepsie - Adulti si copii peste 12 ani, initial: 10 mg/zi, crescand doza cu 10 mg/saptamana. Doza se reduce daca apar efecte adverse. - Copii intre 6-12 ani, initial: 5 mg/zi; doza se creste cu 5 mg/saptamana pana la obtinerea efectelor dorite, fara a depasi 60 mg/zi.
-
14 Oct
Bun venit WBHoErEoy pe Webclinic.
-
14 Oct
Bun venit GynJsdDs pe Webclinic.
-
14 Oct
Bun venit GLbGjiwJXsoXxC pe Webclinic.
- medicina hiperbara romania
- homeopatie iasi
- cabinet ginecologie arad
- cabinete medicina muncii constanta
- medicina interna constanta
- analize medicale constanta
- venerologie iasi
- cabinet reumatologie iasi
- clinica oradea
- fizioterapie constanta
- cabinete medicale bucuresti
- cardiologie bucuresti
- neurologie constanta
- cabinet pediatrie bucuresti
- cabinet ginecologie oradea
- doctor orl constanta
- oftalmologie arad, ochelari arad