CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Dexedrine spansules, capsule
Actiune terapeutica - Dexedrine spansules, capsule
Are efect SNC mai puternic si actiune periferica mai scazuta decat amfetaminele; dextroamfetamina are mai putine efecte adverse CV. Dupa administrarea PO, se absoarbe complet in 3 h. Se excreta in urina. Acidifierea creste excretia, in timp ce alcalinizarea urinei o scade.

Indicatii - Dexedrine spansules, capsule
Deficit de atentie cu hiperactivitate la copii intre 3-16 ani. Narcolepsie.

Contraindicatii - Dexedrine spansules, capsule
Lactatia. Folosirea in obezitate.

Precautii - Dexedrine spansules, capsule
Potential ridicat de abuz. Folosirea pe termen lung poate determina dependenta. Nu se recomanda administrarea capsulelor retard la copii sub 6 ani cu deficit de atentie, si a comprimatelor la copii sub 3 ani. Dozele pentru narcolepsie nu a fost determinate la copii sub 6 ani. La administrarea tabletelor in deficit de atentie si narcolepsie, prima doza se administreaza dimineata si alte 1-2 doze adiitionale la intervale de 4-6 h. Ultima doza se administreaza cu 6 h inainte de culcare. Daca se administreaza inhibitori de MAO, se asteapta 14 zile dupa oprirea tratamentului pana la inceperea administrarii dextroamfetaminei. Observatii pentru pacient – familie Nu striviti si nu mestecati comprimatele. Ultima doza se administreaza cu 6 h inainte de culcare. Evitati activitatile ce necesita atentie sporita pe durata tratamentului. Masurati saptamanal greutatea corporala, pentru a va asigura ca nu apar scaderi semnificative. La copii masurati inaltimea si ritmul de crestere. Asigurati o alimentatie corespunzatoare pentru a preveni scaderile ponderale. Evaluarea si controlul terapiei Evaluati si monitorizati pe toata durata terapiei ECG, analizele uzuale de laborator, semne vitale, greutatea si inaltimea.

Mod de administrare - Dexedrine spansules, capsule
Deficit de atentie la copii - Copii 3-5 ani: 2,5 mg/zi; se creste doza cu 2,5 mg/zi la intervale de 1 saptamana pana se obtine un raspuns optim. - Copii peste 6 ani: 5 mg 1-2 ori/zi, crescand doza cu 5 mg/zi la o saptamana pana al obtinerea raspunsului optim. Dozele rar depasesc 40 mg/zi. Narcolepsie - Adulti si copii peste 12 ani, initial: 10 mg/zi, crescand doza cu 10 mg/saptamana. Doza se reduce daca apar efecte adverse. - Copii intre 6-12 ani, initial: 5 mg/zi; doza se creste cu 5 mg/saptamana pana la obtinerea efectelor dorite, fara a depasi 60 mg/zi.

Are efect SNC mai puternic si actiune periferica mai scazuta decat amfetaminele; dextroamfetamina are mai putine efecte adverse CV. Dupa administrarea PO, se absoarbe complet in 3 h. Se excreta in urina. Acidifierea creste excretia, in timp ce alcalinizarea urinei o scade. ((( Deficit de atentie cu hiperactivitate la copii intre 3-16 ani. Narcolepsie. )))Contraindicatii Lactatia. Folosirea in obezitate. )))Precautii Potential ridicat de abuz. Folosirea pe termen lung poate determina dependenta. Nu se recomanda administrarea capsulelor retard la copii sub 6 ani cu deficit de atentie, si a comprimatelor la copii sub 3 ani. Dozele pentru narcolepsie nu a fost determinate la copii sub 6 ani. La administrarea tabletelor in deficit de atentie si narcolepsie, prima doza se administreaza dimineata si alte 1-2 doze adiitionale la intervale de 4-6 h. Ultima doza se administreaza cu 6 h inainte de culcare. Daca se administreaza inhibitori de MAO, se asteapta 14 zile dupa oprirea tratamentului pana la inceperea administrarii dextroamfetaminei. Observatii pentru pacient – familie Nu striviti si nu mestecati comprimatele. Ultima doza se administreaza cu 6 h inainte de culcare. Evitati activitatile ce necesita atentie sporita pe durata tratamentului. Masurati saptamanal greutatea corporala, pentru a va asigura ca nu apar scaderi semnificative. La copii masurati inaltimea si ritmul de crestere. Asigurati o alimentatie corespunzatoare pentru a preveni scaderile ponderale. Evaluarea si controlul terapiei Evaluati si monitorizati pe toata durata terapiei ECG, analizele uzuale de laborator, semne vitale, greutatea si inaltimea. ))) Mod de administrare Deficit de atentie la copii - Copii 3-5 ani: 2,5 mg/zi; se creste doza cu 2,5 mg/zi la intervale de 1 saptamana pana se obtine un raspuns optim. - Copii peste 6 ani: 5 mg 1-2 ori/zi, crescand doza cu 5 mg/zi la o saptamana pana al obtinerea raspunsului optim. Dozele rar depasesc 40 mg/zi. Narcolepsie - Adulti si copii peste 12 ani, initial: 10 mg/zi, crescand doza cu 10 mg/saptamana. Doza se reduce daca apar efecte adverse. - Copii intre 6-12 ani, initial: 5 mg/zi; doza se creste cu 5 mg/saptamana pana la obtinerea efectelor dorite, fara a depasi 60 mg/zi.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente