CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Deticene, flacoane injectabile




Compozitie - Deticene, flacoane injectabile
Flacon continand dacarbazina 100 mg, sub forma de pulbere pentru prepararea de solutie injectabila (cutie cu un flacon continand substanta activa si o fiola a 10 ml apa distilata ca solvent).

Actiune terapeutica - Deticene, flacoane injectabile
Compus triazenic cu proprietati citostatice, actioneaza probabil ca agent alchilant si antimetabolit purinic.

Contraindicatii - Deticene, flacoane injectabile
Alergie la dacarbazina, depresie medulara severa, sarcina, alaptare; se evita sau prudenta in prezenta infectiilor acute.

Reactii adverse - Deticene, flacoane injectabile
Frecvent deprimare medulara cu leucopenie, trombocitopenie, rareori anemie (se controleaza regulat hematopoieza pentru a evita accidente toxice grave); deseori anorexie, greata, voma (se administreaza in prealabil fenobarbital si/sau un antivomitiv), mai rar diaree (se recomanda restrictia de apa si alimente 4-6 ore inainte de administrare); uneori congestia fetei, parestezii, alopecie, eruptii eritematoase sau urticariene, fotosensibilizare; foarte rar tromboza venei hepatice si necroza hepatocelulara letala, soc anafilactic; ocazional, dupa circa o saptamana de la injectarea unei doze mari poate aparea un sindrom pseudegripal, cu astenie, febra, mialgii, stare de rau. Introducerea paravenos provoaca iritatie marcata, chiar necroza.

Mod de administrare - Deticene, flacoane injectabile
In injectii sau perfuzii intravenoase 2-4,5 mg/kilocorp si zi timp de 10 zile, se poate repeta la intervale de 4 saptamani; sau 250 mg/m2 si zi timp de 5 zile, se poate repeta la intervale de 3 saptamani; sau cantitatea totala introdusa ca doza unica. In cure chimioterapice, conform schemei de tratament; obisnuit 100 mg/m2 si zi in cicluri de 4-5 zile cu pauze de 3 saptamani.

Flacon continand dacarbazina 100 mg, sub forma de pulbere pentru prepararea de solutie injectabila (cutie cu un flacon continand substanta activa si o fiola a 10 ml apa distilata ca solvent). ))) Actiune terapeutica Compus triazenic cu proprietati citostatice, actioneaza probabil ca agent alchilant si antimetabolit purinic. )))Contraindicatii Alergie la dacarbazina, depresie medulara severa, sarcina, alaptare; se evita sau prudenta in prezenta infectiilor acute. Frecvent deprimare medulara cu leucopenie, trombocitopenie, rareori anemie (se controleaza regulat hematopoieza pentru a evita accidente toxice grave); deseori anorexie, greata, voma (se administreaza in prealabil fenobarbital si/sau un antivomitiv), mai rar diaree (se recomanda restrictia de apa si alimente 4-6 ore inainte de administrare); uneori congestia fetei, parestezii, alopecie, eruptii eritematoase sau urticariene, fotosensibilizare; foarte rar tromboza venei hepatice si necroza hepatocelulara letala, soc anafilactic; ocazional, dupa circa o saptamana de la injectarea unei doze mari poate aparea un sindrom pseudegripal, cu astenie, febra, mialgii, stare de rau. Introducerea paravenos provoaca iritatie marcata, chiar necroza. )))Mod de administrare In injectii sau perfuzii intravenoase 2-4,5 mg/kilocorp si zi timp de 10 zile, se poate repeta la intervale de 4 saptamani; sau 250 mg/m2 si zi timp de 5 zile, se poate repeta la intervale de 3 saptamani; sau cantitatea totala introdusa ca doza unica. In cure chimioterapice, conform schemei de tratament; obisnuit 100 mg/m2 si zi in cicluri de 4-5 zile cu pauze de 3 saptamani.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente