CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Dermatin, pulbere cutanata 1%




Indicatii terapeutice - Dermatin, pulbere cutanata 1%
Tratament adjuvant in dermatomicoze produse de dermatofiti sensibili la clotrimazol:tinea pedis, tinea corporis, tinea cruris, tinea unguium. Tratament profilactic in reinfectarile micotice in special la nivelul pliurilor cutanate. Eritrasma, Pitiriasis versicolor, Candidoze cutanate.

Contraindicatii - Dermatin, pulbere cutanata 1%
Hipersensibilitate la clotrimazol sau la oricare dintre excipientii produsului.

Precautii - Dermatin, pulbere cutanata 1%
Nu sunt necesare.

Interactiuni - Dermatin, pulbere cutanata 1%
Nu se cunosc.

Sarcina si alaptarea - Dermatin, pulbere cutanata 1%
In studiile la animale, nu s-au evidentiat efecte teratogenice, dar dupa administrarea orala la sobolani a unor doze mari au fost evidentiate efecte fetotoxice. Relevanta acestui efect dupa aplicare topica la om nu este cunoscuta. Totusi, clotrimazolul a fost folosit la gravide de peste 10 ani fara aparitia de reactii adverse. Nu sunt disponibile date privind excretia in laptele matern. De aceea clotrimazolul este indicat sa se folosesca la gravide si intimpul alaptarii numai cand este strict necesar .

- Dermatin, pulbere cutanata 1%


Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje - Dermatin, pulbere cutanata 1%
Produsul nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Reactii adverse - Dermatin, pulbere cutanata 1%
Rar pot sa apara senzatie de arsura la locul de aplicare sau iritatie. De asemenea, pot sa apara reactii de hipersensibilitate.

Supradozaj - Dermatin, pulbere cutanata 1%
Nu au fost raportate cazuri de supradozaj.

Doze si mod de administrare - Dermatin, pulbere cutanata 1%
Dermatin se aplica pe zona infectata si ariile inconjuratoare leziunilor si se maseaza bland. Aplicarea se face de 2 ori pe zi (dimineata si seara) sau conform recomandarilor medicului. Durata tratamentului depinde de stadiu 1 si extinderea infectiei: - Pentru dermatomicoze: 3-4 saptamani; - pentru candidoze cutanate: 2-3 saptamani; - pentru Tinea unguium: 6 luni asociat cu un antifungic oral.

(((terapeutice Tratament adjuvant in dermatomicoze produse de dermatofiti sensibili la clotrimazol:tinea pedis, tinea corporis, tinea cruris, tinea unguium. Tratament profilactic in reinfectarile micotice in special la nivelul pliurilor cutanate. Eritrasma, Pitiriasis versicolor, Candidoze cutanate. )))Contraindicatii Hipersensibilitate la clotrimazol sau la oricare dintre excipientii produsului. )))Precautii Nu sunt necesare. )))Interactiuni Nu se cunosc. ))) Sarcina si alaptarea In studiile la animale, nu s-au evidentiat efecte teratogenice, dar dupa administrarea orala la sobolani a unor doze mari au fost evidentiate efecte fetotoxice. Relevanta acestui efect dupa aplicare topica la om nu este cunoscuta. Totusi, clotrimazolul a fost folosit la gravide de peste 10 ani fara aparitia de reactii adverse. Nu sunt disponibile date privind excretia in laptele matern. De aceea clotrimazolul este indicat sa se folosesca la gravide si intimpul alaptarii numai cand este strict necesar . ))) )))Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje Produsul nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Rar pot sa apara senzatie de arsura la locul de aplicare sau iritatie. De asemenea, pot sa apara reactii de hipersensibilitate. )))Supradozaj Nu au fost raportate cazuri de supradozaj.)))Doze si mod de administrare Dermatin se aplica pe zona infectata si ariile inconjuratoare leziunilor si se maseaza bland. Aplicarea se face de 2 ori pe zi (dimineata si seara) sau conform recomandarilor medicului. Durata tratamentului depinde de stadiu 1 si extinderea infectiei: - Pentru dermatomicoze: 3-4 saptamani; - pentru candidoze cutanate: 2-3 saptamani; - pentru Tinea unguium: 6 luni asociat cu un antifungic oral.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente