CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Dermasone, crema
Compozitie - Dermasone, crema
Clobetazolum 17 propionat 0,05%.

Actiune terapeutica - Dermasone, crema
Dermasone (clobetazol 17 propionat) este un corticosteroid topic cu potentar idicata. Corticosteroizii topici sunt activi in tratamentul dermatozelor sensibile la corticosteroizi datorita actiunilor antiinflamatorie, antipruriginoasa si vasoconstrictiva. Inflamatia sau orice alt proces patologic al pielii, ca si pansamentul ocluziv cresc absorbtia cutanata. Corticosteroizii sunt metabolizati in ficat si excretati pe cale renala sau biliara.

Indicatii - Dermasone, crema
Tratamentul de scurta durata al dermatozelor rebele la corticoterapie. Cazuri severe de psoriazis si dermatite eczematoase.

Mod de administrare - Dermasone, crema
2-3 aplicatii pe zi in functie de severitatea leziunii. Se aplicain strat subtire pe zona afectata si se intinde cu grija. Se va folosiin cure de numai cateva zile de pana la o saptamana. Tratamentul trebuie intrerupt dupa o saptamana, daca nu apare raspunsul favorabi lsau mai repede daca este necesar.

Contraindicatii - Dermasone, crema
Hipersensibilitate la clobetazol, alti corticosteroizi sau orice alt preparat. Leziuni infectate ale pielii daca se face tratament simultan cu un agent antibacterian. Infectii virale si fungice ale pielii, inclusiv herpes simplex. Vaccinia si varicela. Sarcina si alaptare. Leziuni tuberculoase ale pielii. Nu se va folosi cu pansament ocluziv.

Precautii - Dermasone, crema
A se evita contactul cu mucoasa conjunctivala. Din cauza potentialului de a produce supresia axului adreno-hipotalamo-hipofizar se va utiliza doar pe perioade scurte de cateva zile pana la maximum o saptamana in doze maxime de 50 g sau 50 ml pe saptamana. Tratamentul trebuie intrerupt daca dupa cateva zile sau o saptamana raspunsul nu este favorabil sau daca apar semne de hipersensibilitate sau iritatie locala. La copii, din cauza raportului crescut intre suprafata pielii si greutatea corpului, se pot absorbi cantitati mai mari, care sa induca supresia axului hipotalamo-hipofizar si aparitia sindromul Cushing mai frecvent decat la adulti. Deoarece securitatea si eficienta nu au fost dovedite la copii se recomanda evitarea utilizarii lui. In timpul sarcinii se va folosi numai daca beneficiul obtinut justifica riscul potential la fat. Se va aplica cu precautie in leziunile fetei, ale abdomenului sau ale axilelor, zone in care riscul aparitiei zonelor atrofice este mai crescut. In infectiile dermatologice pot fi utilizate ca adjuvante impreuna cu tratamentul antifungic sau antibacterian.

Reactii adverse - Dermasone, crema
Clobetazol 17- propionat este de obicei bine tolerat in tratamentul de scurta durata. Cele mai frecvente reactii adverse raportate au fost reactiile locale: arsura, iritatie, prurit, atrofie, striatii, modificari ale pigmentatiei, infectii secundare si hipertricoza. Absorbtia sistemica a corticoizilor topici a produs: supresia reversibila a axului adreno-hipotalamo-hipofizar, manifestari ale sindromului Cushing, hiperglicemie si glicozurie.

- Dermasone, crema


Clobetazolum 17 propionat 0,05%. Dermasone (clobetazol 17 propionat) este un corticosteroid topic cu potentar idicata. Corticosteroizii topici sunt activi in tratamentul dermatozelor sensibile la corticosteroizi datorita actiunilor antiinflamatorie, antipruriginoasa si vasoconstrictiva. Inflamatia sau orice alt proces patologic al pielii, ca si pansamentul ocluziv cresc absorbtia cutanata. Corticosteroizii sunt metabolizati in ficat si excretati pe cale renala sau biliara. ))) Indicatii Tratamentul de scurta durata al dermatozelor rebele la corticoterapie. Cazuri severe de psoriazis si dermatite eczematoase. ))) Mod de administrare 2-3 aplicatii pe zi in functie de severitatea leziunii. Se aplicain strat subtire pe zona afectata si se intinde cu grija. Se va folosiin cure de numai cateva zile de pana la o saptamana. Tratamentul trebuie intrerupt dupa o saptamana, daca nu apare raspunsul favorabi lsau mai repede daca este necesar. ))) Contraindicatii Hipersensibilitate la clobetazol, alti corticosteroizi sau orice alt preparat. Leziuni infectate ale pielii daca se face tratament simultan cu un agent antibacterian. Infectii virale si fungice ale pielii, inclusiv herpes simplex. Vaccinia si varicela. Sarcina si alaptare. Leziuni tuberculoase ale pielii. Nu se va folosi cu pansament ocluziv. )))Precautii A se evita contactul cu mucoasa conjunctivala. Din cauza potentialului de a produce supresia axului adreno-hipotalamo-hipofizar se va utiliza doar pe perioade scurte de cateva zile pana la maximum o saptamana in doze maxime de 50 g sau 50 ml pe saptamana. Tratamentul trebuie intrerupt daca dupa cateva zile sau o saptamana raspunsul nu este favorabil sau daca apar semne de hipersensibilitate sau iritatie locala. La copii, din cauza raportului crescut intre suprafata pielii si greutatea corpului, se pot absorbi cantitati mai mari, care sa induca supresia axului hipotalamo-hipofizar si aparitia sindromul Cushing mai frecvent decat la adulti. Deoarece securitatea si eficienta nu au fost dovedite la copii se recomanda evitarea utilizarii lui. In timpul sarcinii se va folosi numai daca beneficiul obtinut justifica riscul potential la fat. Se va aplica cu precautie in leziunile fetei, ale abdomenului sau ale axilelor, zone in care riscul aparitiei zonelor atrofice este mai crescut. In infectiile dermatologice pot fi utilizate ca adjuvante impreuna cu tratamentul antifungic sau antibacterian. Clobetazol 17- propionat este de obicei bine tolerat in tratamentul de scurta durata. Cele mai frecvente reactii adverse raportate au fost reactiile locale: arsura, iritatie, prurit, atrofie, striatii, modificari ale pigmentatiei, infectii secundare si hipertricoza. Absorbtia sistemica a corticoizilor topici a produs: supresia reversibila a axului adreno-hipotalamo-hipofizar, manifestari ale sindromului Cushing, hiperglicemie si glicozurie.)))
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente