CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Declophen, supozitoare
Compozitie - Declophen, supozitoare
Diclofenac de sodiu 100 mg.

Actiune terapeutica - Declophen, supozitoare
Declophen este un medicament nesteroidic cu proprietati antireumatice, antiinflamatorii, analgezice si antipiretice. Diclofenacul de sodiu, ingredientul activ din tabletele, fiolele si supozitoarele de Declophen, are un efect puternic inhibitor al ciclo-oxigenazei, enzima ce intervine in sinteza prostaglandinelor. Aceasta produce o scadere remarcabila a cantitatii de prostaglandine si, in consecinta, raspunsul la reactiile dureroase si inflamatorii este abolit. Concentratia maxima in plasma se atinge aproximativ in 1,5 - 2 ore dupa administrarea orala si mai repede dupa injectii intramusculare cu Declophen. Concentratiile echivalente cu cele din plasma se ating rapid in lichidul sinovial si persista mult mai mult. Nu se produc acumulari in corp in timpul administrarii prelungite de Declophen, deoarece este rapid metabolizatsi excretat in principal prin urina, cu un timp de injumatatire de 2 ore. Aceste proprietati recomanda Declophen-ul ca medicament de prima alegere in tratamentul inflamatiilor, ameliorand mobilitatea si durerea articulara cu efecte secundare minime.

Indicatii - Declophen, supozitoare
Artrite reumatoide; osteoartrite; spondilita anchilopoetica; artrita gutoasa; sindrom de umar dureros (peritendinite, capsulite, bursite si artrite acute); reumatism nonarticular; conditii inflamatorii dureroase posttraumatice si postoperatorii; dismenoree primara; diverse afectiuni in sfera ginecologica.

Mod de administrare - Declophen, supozitoare
Tablete: 1 - 2 tablete de trei ori pe zi sau dupa recomandarea medicului. Fiole (pentru injectii intramusculare): o fiola pe zi sau o fiola la 12 ore in cazurile severe sau la recomandarea medicului. Supozitoare: 1 pe zi sau la recomandarea medicului.

Contraindicatii - Declophen, supozitoare
Ulcer peptic; hipersensibilitate la Diclofenac de sodiu; in primul trimestru de sarcina.

Precautii - Declophen, supozitoare
Ca si pentru alte medicamente antiinflamatorii nesteroidiene, medicamentul trebuie sa fie dat cu prudenta pacientilor care primesc tratament anticoagulant oral. Functia renala trebuie testata in timpul tratamentului de lunga durata.

Reactii adverse - Declophen, supozitoare
Desi moderate si rare, la unii pacienti pot aparea: tulburari gastrointestinale, dureri epigastrice, greata, prurit, cefalee, edem.

Diclofenac de sodiu 100 mg. Declophen este un medicament nesteroidic cu proprietati antireumatice, antiinflamatorii, analgezice si antipiretice. Diclofenacul de sodiu, ingredientul activ din tabletele, fiolele si supozitoarele de Declophen, are un efect puternic inhibitor al ciclo-oxigenazei, enzima ce intervine in sinteza prostaglandinelor. Aceasta produce o scadere remarcabila a cantitatii de prostaglandine si, in consecinta, raspunsul la reactiile dureroase si inflamatorii este abolit. Concentratia maxima in plasma se atinge aproximativ in 1,5 - 2 ore dupa administrarea orala si mai repede dupa injectii intramusculare cu Declophen. Concentratiile echivalente cu cele din plasma se ating rapid in lichidul sinovial si persista mult mai mult. Nu se produc acumulari in corp in timpul administrarii prelungite de Declophen, deoarece este rapid metabolizatsi excretat in principal prin urina, cu un timp de injumatatire de 2 ore. Aceste proprietati recomanda Declophen-ul ca medicament de prima alegere in tratamentul inflamatiilor, ameliorand mobilitatea si durerea articulara cu efecte secundare minime. ))) Indicatii Artrite reumatoide; osteoartrite; spondilita anchilopoetica; artrita gutoasa; sindrom de umar dureros (peritendinite, capsulite, bursite si artrite acute); reumatism nonarticular; conditii inflamatorii dureroase posttraumatice si postoperatorii; dismenoree primara; diverse afectiuni in sfera ginecologica.))) Mod de administrare Tablete: 1 - 2 tablete de trei ori pe zi sau dupa recomandarea medicului. Fiole (pentru injectii intramusculare): o fiola pe zi sau o fiola la 12 ore in cazurile severe sau la recomandarea medicului. Supozitoare: 1 pe zi sau la recomandarea medicului. ))) Contraindicatii Ulcer peptic; hipersensibilitate la Diclofenac de sodiu; in primul trimestru de sarcina. )))Precautii Ca si pentru alte medicamente antiinflamatorii nesteroidiene, medicamentul trebuie sa fie dat cu prudenta pacientilor care primesc tratament anticoagulant oral. Functia renala trebuie testata in timpul tratamentului de lunga durata. Desi moderate si rare, la unii pacienti pot aparea: tulburari gastrointestinale, dureri epigastrice, greata, prurit, cefalee, edem.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente