CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Cromohexal, spray nazal




Compozitie - Cromohexal, spray nazal
O doza de spray de 0,14 ml contine 2,8 mg sare disodica de acid cromoglicinic, 0,014 clorura de benzalconiu, sare disodica a acidului edetinic, clorura de sodiu, fosfat acid de sodiu, fosfat disodic, sorbit, aqua pro injectione.

Indicatii terapeutice - Cromohexal, spray nazal
In rinita alergica tot timpul anului. Rinita alergica sezoniera (alergia de fan).

Contraindicatii - Cromohexal, spray nazal
Pacientii cu hipersensibilitate la clorura de benzalconiu sa renunte la utilizarea sprayului nazal Cromohexal in tratamentul alergiei de fan. Cu toate ca nu exista dovezi pentru actiunea nociva asupra fatului se recomanda sa nu se utilizeze Cromohexal spray nazal in timpul primelor trei luni de sarcina.

Reactii adverse - Cromohexal, spray nazal
In cazuri izolate poate sa apara o usturime usoara la nivelul mucoasei nazale. Rareori pot aparea greata si urticarie. Aceste efecte dispar dupa intreruperea tratamentului.

Interactiuni cu alte medicamente - Cromohexal, spray nazal
Nu sunt cunoscute.

Modul de administrare - Cromohexal, spray nazal
Daca nu este altfel indicat, se administreaza la copii si adulti de 4 ori pe zi cate un puf in fiecare nara. Tratamentul cu Cromohexal spray nazal trebuie continuat chiar daca efectele neplacute au trecut, tot timpul cat pacientul este expus substantelor alergizante (polen, praf de casa, spori de ciuperci). Se ridica capacul de protectie. Inaintea primei utilizari se tine flaconul cu deschiderea in sus si se pompeaza de cateva ori pana cand apare un nor fin de pulverizare. La utilizarea ulterioara preparatul este folosibil. Se aduce capul fin al pulverizatorului dozator in nara si se apasa odata puternic pe mecanismul de pulverizare.

Indicatii - Cromohexal, spray nazal
A nu se pastra la temperaturi peste 250C. A se feri de lumina solara. Medicamentul sa nu fie utilizat dupa termenul de expirare prevazut pe ambalaj. A se pastra medicamentul ferit de copii.

O doza de spray de 0,14 ml contine 2,8 mg sare disodica de acid cromoglicinic, 0,014 clorura de benzalconiu, sare disodica a acidului edetinic, clorura de sodiu, fosfat acid de sodiu, fosfat disodic, sorbit, aqua pro injectione. (((terapeutice In rinita alergica tot timpul anului. Rinita alergica sezoniera (alergia de fan). )))Contraindicatii Pacientii cu hipersensibilitate la clorura de benzalconiu sa renunte la utilizarea sprayului nazal Cromohexal in tratamentul alergiei de fan. Cu toate ca nu exista dovezi pentru actiunea nociva asupra fatului se recomanda sa nu se utilizeze Cromohexal spray nazal in timpul primelor trei luni de sarcina. In cazuri izolate poate sa apara o usturime usoara la nivelul mucoasei nazale. Rareori pot aparea greata si urticarie. Aceste efecte dispar dupa intreruperea tratamentului. )))Interactiuni cu alte medicamente Nu sunt cunoscute. )))Modul de administrare Daca nu este altfel indicat, se administreaza la copii si adulti de 4 ori pe zi cate un puf in fiecare nara. Tratamentul cu Cromohexal spray nazal trebuie continuat chiar daca efectele neplacute au trecut, tot timpul cat pacientul este expus substantelor alergizante (polen, praf de casa, spori de ciuperci). Se ridica capacul de protectie. Inaintea primei utilizari se tine flaconul cu deschiderea in sus si se pompeaza de cateva ori pana cand apare un nor fin de pulverizare. La utilizarea ulterioara preparatul este folosibil. Se aduce capul fin al pulverizatorului dozator in nara si se apasa odata puternic pe mecanismul de pulverizare. A nu se pastra la temperaturi peste 250C. A se feri de lumina solara. Medicamentul sa nu fie utilizat dupa termenul de expirare prevazut pe ambalaj. A se pastra medicamentul ferit de copii.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente