CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Cordanum, drajeuri
Compozitie - Cordanum, drajeuri
Drajeuri continand talinolol 50 mg sau 100 mg ( flac. cu 50 buc.).

Actiune terapeutica - Cordanum, drajeuri
Blocant beta-adrenergic cardioselectiv, are proprietati antihipertensive, antianginoase si antiaritmice.

Indicatii - Cordanum, drajeuri
Hipertensiune arteriala esentiala, mai ales forme de circulatie hiperkinetica si debit cardiac crescut, forme cu hiperreninemie sau asociat cu Hipopresol si Nefrix; angina pectorala (ca tratament de fond) si pentru profilaxie pe termen lung dupa perioada acuta a infarctului de miocard; aritmii de patogenie simpatoadrenergica, aritmii digitalice, sindrom psihovegetativ cu tahicardie, palpitatii, circulatie hiperkinetica; tireotoxicoza.

Mod de administrare - Cordanum, drajeuri
In hipertensiunea arteriala, la inceput cate 1 drajeu a 50 mg de 2-3 ori/zi, se poate creste treptat pana la 400-600 mg/zi (fractionat); in angina pectorala si in aritmie se incepe cu 1 drajeu a 50 mg de 3 ori/zi, se poate creste treptat pana la 300 mg/zi.

Contraindicatii - Cordanum, drajeuri
Bloc atrio-ventricular, bradicardie marcata, insuficienta cardiaca necompensata sau rezistenta la digitalice, soc cardiogen; prudenta in bronhopneumopatiile cronice obstructive (eventual se asociaza un bronhodilatator stimulant beta-adrenergic); prudenta la diabetici (eventual se ajusteaza doza de insulina sau sulfamida); se evita sau prudenta in timpul sarcinii; doze mici la batrani. Nu se asociaza cu verapamil (risc de bradicardie excesiva, hipotensiune, chiar asistolie); nu se administreaza cu cel putin 48 de ore inainte de interventii chirurgicale, daca nu este posibil se aleg anestezice cat mai putin deprimante cardiace.

Reactii adverse - Cordanum, drajeuri
Uneori oboseala, tulburari gastro-intestinale, tulburari de somn (obisnuit minore si trecatoare sau dispar la reducerea dozei); rareori eruptii cutanate (se intrerupe medicatia); oprirea brusca a tratamentului poate determina inrautatirea starii clinice (mai ales in angina pectorala) - se reduce treptat doza in decurs de o saptamana.

Drajeuri continand talinolol 50 mg sau 100 mg ( flac. cu 50 buc.). Blocant beta-adrenergic cardioselectiv, are proprietati antihipertensive, antianginoase si antiaritmice. ))) Indicatii Hipertensiune arteriala esentiala, mai ales forme de circulatie hiperkinetica si debit cardiac crescut, forme cu hiperreninemie sau asociat cu Hipopresol si Nefrix; angina pectorala (ca tratament de fond) si pentru profilaxie pe termen lung dupa perioada acuta a infarctului de miocard; aritmii de patogenie simpatoadrenergica, aritmii digitalice, sindrom psihovegetativ cu tahicardie, palpitatii, circulatie hiperkinetica; tireotoxicoza. ))) Mod de administrare In hipertensiunea arteriala, la inceput cate 1 drajeu a 50 mg de 2-3 ori/zi, se poate creste treptat pana la 400-600 mg/zi (fractionat); in angina pectorala si in aritmie se incepe cu 1 drajeu a 50 mg de 3 ori/zi, se poate creste treptat pana la 300 mg/zi. ))) Contraindicatii Bloc atrio-ventricular, bradicardie marcata, insuficienta cardiaca necompensata sau rezistenta la digitalice, soc cardiogen; prudenta in bronhopneumopatiile cronice obstructive (eventual se asociaza un bronhodilatator stimulant beta-adrenergic); prudenta la diabetici (eventual se ajusteaza doza de insulina sau sulfamida); se evita sau prudenta in timpul sarcinii; doze mici la batrani. Nu se asociaza cu verapamil (risc de bradicardie excesiva, hipotensiune, chiar asistolie); nu se administreaza cu cel putin 48 de ore inainte de interventii chirurgicale, daca nu este posibil se aleg anestezice cat mai putin deprimante cardiace. Uneori oboseala, tulburari gastro-intestinale, tulburari de somn (obisnuit minore si trecatoare sau dispar la reducerea dozei); rareori eruptii cutanate (se intrerupe medicatia); oprirea brusca a tratamentului poate determina inrautatirea starii clinice (mai ales in angina pectorala) - se reduce treptat doza in decurs de o saptamana.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente