CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Concor 5, comprimate filmate




Compozitie - Concor 5, comprimate filmate
1 tableta contine 5 mg/10 mg de bisoprolol fumarat (2:1) .

Indicatii - Concor 5, comprimate filmate
Hipertensiune, angina pectorala, insuficienta cardiaca congestiva.

Mod de administrare - Concor 5, comprimate filmate
Regula - Tratamentul cuConcor se face pe o perioada lunga. Doza medie este de 1 tableta de 10 mg/zi sau 1 x 2 tablete de 5 mg/zi. In cazuri mai putin severe - 5 mg/zi. Daca este nevoie, doza poate fi crescuta la 1 x 2 tablete de 5 mg/zi sau 1 tableta de 10 mg/zi. In cazuri izolate doza poate fi crescuta la 1 x 2 tablete de 10 mg/zi. In insuficienta renala sihepatica severa este nevoie de maximum o tableta de 10 mg. A nu se opri brusc administrarea de Concor. Tablete se vor lua intregi, cu putin lichid, pe cat posibil dimineata pe nemancate sau in timpul micului dejun.

Contraindicatii - Concor 5, comprimate filmate
Insuficienta cardiaca decompensata; bloc AV de gradul II sau III, boala de nod sinusal; astm bronsic; bradicardie < 50/min; hipotensiune marcata; soc cardiogen; stadii avansate ale tulburarilor circulatorii periferice. Nota - se va administra cu atentie in: acidoza metabolica (ex. in caz de post prelungit); diabet zaharat; in feocromocitom se va administra numai dupa un tratament cu beta-blocante.

Reactii adverse - Concor 5, comprimate filmate
Greata, diaree, constipatie; oboseala; agravarea insuficientei cardiace in anumite conditii, bradicardie, bloc cardiac; scaderea tensiunii arteriale; spasm bronsic; furnicaturi si senzatie de rece la nivelul membrelor, agravarea tulburarilor circulatorii periferice; scaderea fluxului lacrimal (atentie! purtatorii de lentile de contact); reactii cutanate; crampe musculare (systremma), slabiciune musculara; tulburari de somn (somn agitat si cosmaruri); halucinatii; psihoze depresive; dezechilibrul starii de prediabet sau de diabet metabolic (simptomatologie mascata); rar, tulburari de dinamica sexuala. Mai pot aparea la inceputul tratamentului - ameteli, cefalei usoare, transpiratii. Scaderea tolerantei la glucoza mai ales la diabeticii varstnici.

1 tableta contine 5 mg/10 mg de bisoprolol fumarat (2:1) . ))) Indicatii Hipertensiune, angina pectorala, insuficienta cardiaca congestiva. ))) Mod de administrare Regula - Tratamentul cuConcor se face pe o perioada lunga. Doza medie este de 1 tableta de 10 mg/zi sau 1 x 2 tablete de 5 mg/zi. In cazuri mai putin severe - 5 mg/zi. Daca este nevoie, doza poate fi crescuta la 1 x 2 tablete de 5 mg/zi sau 1 tableta de 10 mg/zi. In cazuri izolate doza poate fi crescuta la 1 x 2 tablete de 10 mg/zi. In insuficienta renala sihepatica severa este nevoie de maximum o tableta de 10 mg. A nu se opri brusc administrarea de Concor. Tablete se vor lua intregi, cu putin lichid, pe cat posibil dimineata pe nemancate sau in timpul micului dejun. ))) Contraindicatii Insuficienta cardiaca decompensata; bloc AV de gradul II sau III, boala de nod sinusal; astm bronsic; bradicardie < 50/min; hipotensiune marcata; soc cardiogen; stadii avansate ale tulburarilor circulatorii periferice. Nota - se va administra cu atentie in: acidoza metabolica (ex. in caz de post prelungit); diabet zaharat; in feocromocitom se va administra numai dupa un tratament cu beta-blocante. Greata, diaree, constipatie; oboseala; agravarea insuficientei cardiace in anumite conditii, bradicardie, bloc cardiac; scaderea tensiunii arteriale; spasm bronsic; furnicaturi si senzatie de rece la nivelul membrelor, agravarea tulburarilor circulatorii periferice; scaderea fluxului lacrimal (atentie! purtatorii de lentile de contact); reactii cutanate; crampe musculare (systremma), slabiciune musculara; tulburari de somn (somn agitat si cosmaruri); halucinatii; psihoze depresive; dezechilibrul starii de prediabet sau de diabet metabolic (simptomatologie mascata); rar, tulburari de dinamica sexuala. Mai pot aparea la inceputul tratamentului - ameteli, cefalei usoare, transpiratii. Scaderea tolerantei la glucoza mai ales la diabeticii varstnici.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente