CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Cofedol, drajeuri
Compozitie - Cofedol, drajeuri
Ergotaminum hydrotartaricum 0,001 g; coffeinum 0,1 g.

Actiune terapeutica - Cofedol, drajeuri
Ergotamina contracta vasele cerebrale reducand amplitudinea pulsatiilor acestora, cauza durerii migrenoase. Efectul sau vasoconstrictor se manifesta indeosebi la nivelul arterei carotide externe si ramificatiilor sale. Cofeina, administrata per oral si in doze mici, actioneaza ca vasoconstrictor pe vasele cerebrale, si favorizeaza absorbtia ergotaminelor. Actiunea ambelor substante din compozitia produsului este sinergica.

Indicatii - Cofedol, drajeuri
Migrena, cat mai la inceputul crizei, cefalalgii, insotite de vasodilatatie cerebrala (cefalee histaminica).

Mod de administrare - Cofedol, drajeuri
La inceputul accesului migrenos se vor administra 1-2 drajeuri. Daca medicamentul se administreaza in plin acces, doza va fi repetata la interval de cateva ore. Drajeurile se administreaza cu putina apa, fara a fi zdrobite in gura.

Contraindicatii - Cofedol, drajeuri
Sindrom Raynaud, leziuni coronariene, tulburari circulatorii periferice, insuficienta hepatica sau renala grava, sarcina, ulcere gastrointestinale, asocierea cu eritromicina sau alte macrolide. Copii sub 10 ani, sarcina, alaptare.

Precautii - Cofedol, drajeuri
Produsul nu trebuie administrat ca tratament de fond al migrenei. Atentie! Continutul produsului poate pozitiva teste de control antidoping.

Reactii adverse - Cofedol, drajeuri
Pot aparea tulburari circulatorii periferice si tulburari digestive (greata, varsaturi).

Ergotaminum hydrotartaricum 0,001 g; coffeinum 0,1 g. Ergotamina contracta vasele cerebrale reducand amplitudinea pulsatiilor acestora, cauza durerii migrenoase. Efectul sau vasoconstrictor se manifesta indeosebi la nivelul arterei carotide externe si ramificatiilor sale. Cofeina, administrata per oral si in doze mici, actioneaza ca vasoconstrictor pe vasele cerebrale, si favorizeaza absorbtia ergotaminelor. Actiunea ambelor substante din compozitia produsului este sinergica. Migrena, cat mai la inceputul crizei, cefalalgii, insotite de vasodilatatie cerebrala (cefalee histaminica). )))Mod de administrare La inceputul accesului migrenos se vor administra 1-2 drajeuri. Daca medicamentul se administreaza in plin acces, doza va fi repetata la interval de cateva ore. Drajeurile se administreaza cu putina apa, fara a fi zdrobite in gura. )))Contraindicatii Sindrom Raynaud, leziuni coronariene, tulburari circulatorii periferice, insuficienta hepatica sau renala grava, sarcina, ulcere gastrointestinale, asocierea cu eritromicina sau alte macrolide. Copii sub 10 ani, sarcina, alaptare. )))Precautii Produsul nu trebuie administrat ca tratament de fond al migrenei. Atentie! Continutul produsului poate pozitiva teste de control antidoping. Pot aparea tulburari circulatorii periferice si tulburari digestive (greata, varsaturi).
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente