CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Codeine phosphate, comprimate




Compozitie - Codeine phosphate, comprimate
Comprimate continand codeina fosfat 15 mg.

Actiune terapeutica - Codeine phosphate, comprimate
Opioid cu proprietati antitusive (prin actiune centrala), analgezice (de intensitate medie) si antidiareice.

Indicatii - Codeine phosphate, comprimate
Tuse iritativa neproductiva; dureri de intensitate moderata (se asociaza obisnuit cu acid acetilsalicilic sau alt analgezic-antipiretic); diaree acuta.

Mod de administrare - Codeine phosphate, comprimate
Se administreaza oral. Adulti- cate un comprimat de 3-4 ori/zi; Copii (mai mari de 5 ani)- 0,2-0,3 mg/kg corp la fiecare 6-8 ore.

Contraindicatii - Codeine phosphate, comprimate
Alergie sau intoleranta la codeina, insuficienta respiratorie marcata; nu este recomandabila la copiii sub 5 ani; prudenta sau se evita in prezenta hipersecretiei traheo-bronsice si la bolnavii cu diaree acuta toxiinfectioasa, prudenta in insuficienta hepatica acuta; nu se administreaza timp indelungat din cauza riscului dependentei. Asocierea cu alte deprimante centrale, anti-histaminice, antihipertensive poate creste efectul deprimant central; nu se asociaza cu IMAO (risc toxic mare). Codeina figureaza pe lista substantelor dopante (interzise la sportivi).

Reactii adverse - Codeine phosphate, comprimate
Uneori constipatie, greata, ameteli, disforie, somnolenta; dozele mari deprima respiratia, iar la copiii mici pot provoca convulsii; potentialul de dependenta este relativ mic.

Comprimate continand codeina fosfat 15 mg. Opioid cu proprietati antitusive (prin actiune centrala), analgezice (de intensitate medie) si antidiareice. Tuse iritativa neproductiva; dureri de intensitate moderata (se asociaza obisnuit cu acid acetilsalicilic sau alt analgezic-antipiretic); diaree acuta. )))Mod de administrare Se administreaza oral. Adulti- cate un comprimat de 3-4 ori/zi; Copii (mai mari de 5 ani)- 0,2-0,3 mg/kg corp la fiecare 6-8 ore. )))Contraindicatii Alergie sau intoleranta la codeina, insuficienta respiratorie marcata; nu este recomandabila la copiii sub 5 ani; prudenta sau se evita in prezenta hipersecretiei traheo-bronsice si la bolnavii cu diaree acuta toxiinfectioasa, prudenta in insuficienta hepatica acuta; nu se administreaza timp indelungat din cauza riscului dependentei. Asocierea cu alte deprimante centrale, anti-histaminice, antihipertensive poate creste efectul deprimant central; nu se asociaza cu IMAO (risc toxic mare). Codeina figureaza pe lista substantelor dopante (interzise la sportivi). Uneori constipatie, greata, ameteli, disforie, somnolenta; dozele mari deprima respiratia, iar la copiii mici pot provoca convulsii; potentialul de dependenta este relativ mic.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente