CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Codeina fosforica eel, comprimate




Compozitie - Codeina fosforica eel, comprimate
Un comprimat contine 15 mg codeina fosforica hemihidrat si excipienti (lactoza, amidon de porumb, stearat de magneziu, gelatina, talc).

Actiune terapeutica - Codeina fosforica eel, comprimate
Opioid cu proprietati antitusive cu actiune centrala, analgezice de intensitate medie si antidiareice.

Indicatii - Codeina fosforica eel, comprimate
Tuse uscata, spasmodica, iritanta, tuse a tuberculosilor si a cardiacilor; boli pleurale; se asociaza cu acid acetilsalicilic sau alt analgezic; antipiretic.

Mod de administrare - Codeina fosforica eel, comprimate
Adulti: 1 comprimat de 3 ori pe zi. Copii mai mari de 5 ani: 0,2 - 0,3 mg/kg corp la fiecare 6-8 ore.

Contraindicatii - Codeina fosforica eel, comprimate
Insuficienta renala si cardiaca grava, afectiuni bronhopulmonare acute; alergie sau intoleranta la codeina. Nu se recomanda la copii sub 5 ani. Nu se recomanda timp indelungat din cauza riscului dependentei. Asocierea cu alte deprimante centrale, antihistaminice, antihipertensive, poate creste efectul deprimant central; nu se asociaza cu IMAO (risc toxic mare). Codeina figureaza pe lista substantelor dopante (interzisa la sportivi).

Reactii adverse - Codeina fosforica eel, comprimate
Uneori constipatie, greata, ameteli, somnolenta, iar la copiii mici poate provoca convulsii.

- Codeina fosforica eel, comprimate


Un comprimat contine 15 mg codeina fosforica hemihidrat si excipienti (lactoza, amidon de porumb, stearat de magneziu, gelatina, talc). Opioid cu proprietati antitusive cu actiune centrala, analgezice de intensitate medie si antidiareice. ))) Indicatii Tuse uscata, spasmodica, iritanta, tuse a tuberculosilor si a cardiacilor; boli pleurale; se asociaza cu acid acetilsalicilic sau alt analgezic; antipiretic. ))) Mod de administrare Adulti: 1 comprimat de 3 ori pe zi. Copii mai mari de 5 ani: 0,2 - 0,3 mg/kg corp la fiecare 6-8 ore. ))) Contraindicatii Insuficienta renala si cardiaca grava, afectiuni bronhopulmonare acute; alergie sau intoleranta la codeina. Nu se recomanda la copii sub 5 ani. Nu se recomanda timp indelungat din cauza riscului dependentei. Asocierea cu alte deprimante centrale, antihistaminice, antihipertensive, poate creste efectul deprimant central; nu se asociaza cu IMAO (risc toxic mare). Codeina figureaza pe lista substantelor dopante (interzisa la sportivi). Uneori constipatie, greata, ameteli, somnolenta, iar la copiii mici poate provoca convulsii.)))
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente