CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Codeina fosfat, comprimate
Compozitie - Codeina fosfat, comprimate
Un comprimat contine 15 mg fosfat de codeina si excipienti (lactoza, polividona, amidon de porumb, aerosil, stearat de magneziu, talc).

Indicatii - Codeina fosfat, comprimate
Tratamentul simptomatic al tusei uscate si umede, pulmonara si extrapulmonara.

Mod de administrare - Codeina fosfat, comprimate
Codeina se administreaza in doze cat mai mici, la adult 15 mg o data, pentru a putea fi repetata la nevoie. Nu se repeta administrarea inainte de 4 ore. Doze peste 50 - 60 mg pot accentua tusea. Adulti: 1 comprimat de 3 ori pe zi. Copii: - intre 7-15 ani: 1-2 comprimate pe zi; - intre 3-6 ani: 1/2-1 comprimat pe zi.

Contraindicatii - Codeina fosfat, comprimate
Insuficienta cardiaca, hepatica, insuficienta renala avansata, insuficienta respiratorie evidenta, sensibilitate la codeina.

Precautii - Codeina fosfat, comprimate
Se prescrie cu prudenta la bolnavii cu astm bronsic si emfizem pulmonar, la care poate accentua fenomenele de insuficienta respiratorie. Doze mai mari de 0,3 mg/kg corp pot produce convulsii la copii. Codeina poate dezvolta obisnuinta in cazul administrarii prelungite, in doze mari. La doze mari poate surveni deprimarea respiratorie. Figureaza in lista substantelor dopante (interzise sportivilor).

Sarcina si alaptare - Codeina fosfat, comprimate
Codeina se regaseste in laptele matern si trece prin bariera placentara. Desi nu exista date certe privind existenta unor efecte nocive asupra sarcinii datorate administrarii codeinei, se recomanda totusi, ca si in cazul altor medicamente, administrarea cu prudenta femeilor insarcinate, mai ales in primele 3 luni de sarcina. Nu se administreaza femeilor care alapteaza.

Reactii adverse - Codeina fosfat, comprimate
Pot aparea fenomene de sedare, greturi, varsaturi, vome, constipatie. La doze mari poate surveni deprimarea respiratorie.

Un comprimat contine 15 mg fosfat de codeina si excipienti (lactoza, polividona, amidon de porumb, aerosil, stearat de magneziu, talc). Tratamentul simptomatic al tusei uscate si umede, pulmonara si extrapulmonara. )))Mod de administrare Codeina se administreaza in doze cat mai mici, la adult 15 mg o data, pentru a putea fi repetata la nevoie. Nu se repeta administrarea inainte de 4 ore. Doze peste 50 - 60 mg pot accentua tusea. Adulti: 1 comprimat de 3 ori pe zi. Copii: - intre 7-15 ani: 1-2 comprimate pe zi; - intre 3-6 ani: 1/2-1 comprimat pe zi. )))Contraindicatii Insuficienta cardiaca, hepatica, insuficienta renala avansata, insuficienta respiratorie evidenta, sensibilitate la codeina. )))Precautii Se prescrie cu prudenta la bolnavii cu astm bronsic si emfizem pulmonar, la care poate accentua fenomenele de insuficienta respiratorie. Doze mai mari de 0,3 mg/kg corp pot produce convulsii la copii. Codeina poate dezvolta obisnuinta in cazul administrarii prelungite, in doze mari. La doze mari poate surveni deprimarea respiratorie. Figureaza in lista substantelor dopante (interzise sportivilor). ))) Sarcina si alaptare Codeina se regaseste in laptele matern si trece prin bariera placentara. Desi nu exista date certe privind existenta unor efecte nocive asupra sarcinii datorate administrarii codeinei, se recomanda totusi, ca si in cazul altor medicamente, administrarea cu prudenta femeilor insarcinate, mai ales in primele 3 luni de sarcina. Nu se administreaza femeilor care alapteaza. Pot aparea fenomene de sedare, greturi, varsaturi, vome, constipatie. La doze mari poate surveni deprimarea respiratorie.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente