CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Clorambucil, comprimate




Compozitie - Clorambucil, comprimate
Comprimate drajefiate continand clorambucil 2 mg (flac. cu 20 buc.).

Actiune terapeutica - Clorambucil, comprimate
Agent alchilant antileucemic anticanceros.

Indicatii - Clorambucil, comprimate
Leucemie limfatica cronica, macroglobulinemie Waldenström, boala Hodgkin si alte limfoame, adenocarcinom ovarian avansat, cancer de san.

Mod de administrare - Clorambucil, comprimate
Oral, in primele saptamani 4-10 mg sau 0,1-0,2 mg/kg corp zilnic (intr-o singura doza), eventual in continuare intretinere cu 2-4 mg sau 0,03-0,1 mg/kg corp zilnic.

Contraindicatii - Clorambucil, comprimate
Sarcina (mai ales in primul trimestru), trombocitopenie, leucopenie; nu se administreaza dupa o cura completa de iradiere sau chimioterapie citotoxica; prudenta (doze mici) cand maduva este infiltrata cu tesut limfomatos sau in prezenta hipoplaziei medulare.

Reactii adverse - Clorambucil, comprimate
Dozele excesive sau tratamentul prelungit provoaca deprimare severa a hematopoiezei (apare la doza totala de 6,5 mg/kg corp sau mai mult) - este necesara efectuarea hemogramei de 1-2 ori pe saptamana si reducerea dozei sau oprirea medicatiei in prezenta limfopeniei si neutropeniei marcate; uneori amenoree, azoospermie; rareori febra, greata, voma, diaree, hepatita toxica si icter, fibroza pulmonara interstitiala, cistita, nevrita, reactii alergice cutanate; a fost semnalat un risc crescut de leucemie acuta.

- Clorambucil, comprimate


Comprimate drajefiate continand clorambucil 2 mg (flac. cu 20 buc.). Agent alchilant antileucemic anticanceros. Leucemie limfatica cronica, macroglobulinemie Waldenström, boala Hodgkin si alte limfoame, adenocarcinom ovarian avansat, cancer de san. ))) Mod de administrare Oral, in primele saptamani 4-10 mg sau 0,1-0,2 mg/kg corp zilnic (intr-o singura doza), eventual in continuare intretinere cu 2-4 mg sau 0,03-0,1 mg/kg corp zilnic. ))) Contraindicatii Sarcina (mai ales in primul trimestru), trombocitopenie, leucopenie; nu se administreaza dupa o cura completa de iradiere sau chimioterapie citotoxica; prudenta (doze mici) cand maduva este infiltrata cu tesut limfomatos sau in prezenta hipoplaziei medulare. Dozele excesive sau tratamentul prelungit provoaca deprimare severa a hematopoiezei (apare la doza totala de 6,5 mg/kg corp sau mai mult) - este necesara efectuarea hemogramei de 1-2 ori pe saptamana si reducerea dozei sau oprirea medicatiei in prezenta limfopeniei si neutropeniei marcate; uneori amenoree, azoospermie; rareori febra, greata, voma, diaree, hepatita toxica si icter, fibroza pulmonara interstitiala, cistita, nevrita, reactii alergice cutanate; a fost semnalat un risc crescut de leucemie acuta.)))
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente